Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            3 

                                                                      

                                                                                          20     березня             13    

 

                                                                                       м. Київ

                                                                                       

 

 

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Груба Г.І., Зарубінський О.О., Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Мармазов Є.В., Медяник В.Ю., Мирний О.Б., Павелко А.В., Рудьковський М.М., Турманов В.І.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В.

 

ВІДСУТНІ: Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Кунченко О.П., Онищенко О.Р., Пашинський С.В. 

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Про проекти Законів про внесення змін до Гірничого закону України (щодо розширення кола осіб, які мають право на компенсацію замість безоплатного отримання вугілля на побутові потреби), авт. Іоффе Ю.Я., реєстр.№2158 та про внесення змін до статей 43 і 48 Гірничого закону України щодо компенсації за оплату опалення житла, авт. Пономарьов А.В.,   реєстр.№2158-1.

 

2. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про заборону ввезення і реалізації на території України етилованого бензину та свинцевих добавок до бензину" щодо авіаційного палива, КМУ, реєстр.№2073.

 

3. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового комерційного обліку та вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг, КМУ, реєстр.№2052.

 

4. Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів), авт. Корж П.П., реєстр.№2107.

 

5. Про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо особливостей оподаткування прибутку підприємств в населених пунктах, на території яких ліквідовані або ліквідуються вугледобувні та вуглепереробні підприємства), авт. Іоффе Ю.Я., реєстр.№2247.

 

6. Різне.

Акредитація консалтингових компаній та громадських організацій при Комітеті.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Пономарьов А.В. - народний депутат України, Левчук Т. І. – заступник директора департаменту – начальник управління трудової та соціальної політики Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Іоффе Ю.Я. про проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо розширення кола осіб, які мають право на компенсацію замість безоплатного отримання вугілля на побутові потреби), реєстр.№2158, та народного депутата України Пономарьова А.В. про проект Закону про внесення змін до статей 43 і 48 Гірничого закону України щодо компенсації за оплату опалення житла,  реєстр.№2158-1.

 

Виступили: Мирний О.Б., Груба Г.І., Зарубінський О.О., Левчук Т.І., Турманов В.І., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо розширення кола осіб, які мають право на компенсацію замість безоплатного отримання вугілля на побутові потреби), авт. Іоффе Ю.Я., реєстр.№2158, прийняти за основу.

2. При підготовці до другого читання врахувати положення проекту Закону про внесення змін до статей 43 і 48 Гірничого закону України щодо компенсації за оплату опалення житла, авт. Пономарьов А.В.,   реєстр.№2158-1.

3. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Турманова В.І.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Колесник А.А. - голова Державної авіаційної служби України, Кальченко М.В. – заступник директора – начальник відділу балансів нафти та нафтопродуктів і нафтопереробної промисловості Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Державної авіаційної служби України Колесника А.А. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про заборону ввезення і реалізації на території України етилованого бензину та свинцевих добавок до бензину" щодо авіаційного палива, КМУ, реєстр.№2073.

 

Виступили: Кальченко М.В., Зарубінський О.О., Мирний О.Б., Мармазов Є.В.,  Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про заборону ввезення і реалізації на території України етилованого бензину та свинцевих добавок до бензину" щодо авіаційного палива, авт. КМУ, реєстр.№2073, для прийняття за основу.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Шаповаленко В.Г. - директор Департаменту житлової політики Мінрегіонбуду, Соркін Б.В. - заступник директора Департаменту електроенергетики Міненерговугілля. 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію директора Департаменту житлової політики Мінрегіонбуду Шаповаленка В.Г. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового комерційного обліку та вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг, авт. КМУ, реєстр.№2052.  

 

Виступили: Лелюк О.В., Мирний О.Б., Бандуров В.В., Соркін Б.В.,   Зарубінський О.О.,  Тітенко С.М.,  Рудьковський М.М., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо обов'язкового комерційного обліку та вдосконалення відносин у сфері житлово-комунальних послуг, авт. КМУ, реєстр. №2052, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

4.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Соркін Б.В. - заступник директора Департаменту електроенергетики Міненерговугілля. 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Коржа П.П. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів), авт. Корж П.П., реєстр.№2107.

 

Виступили: Тітенко С.М., Соркін Б.В.,  Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань економічної політики внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів), авт. Корж П.П., реєстр.№2107, для прийняття його за основу.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Захаренко В.В. – начальник управління з реструктуризації та закриття вугільних підприємств Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Іоффе Ю.Я. про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо особливостей оподаткування прибутку підприємств в населених пунктах, на території яких ліквідовані або ліквідуються вугледобувні та вуглепереробні підприємства), авт. Іоффе Ю.Я., реєстр.№2247.

 

Виступили: Рудьковський М.М., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо особливостей оподаткування прибутку підприємств в населених пунктах, на території яких ліквідовані або ліквідуються вугледобувні та вуглепереробні підприємства), авт. Іоффе Ю.Я., реєстр.№2247, для прийняття його за основу.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

 

6. (різне)

 

ПРИСУТНІ: Котляревський В.А. – головний інженер ТзОВ Нафтогазбудінформатика, Марунич Д.В. – співголова ГО «Фонд енергетичних стратегій», Антоненко А.О. – виконавчий директор DiXi Group, Ананенко О.М. – директор з інституційного розвитку Українського ядерного форуму, Перевертаєв А.В. – заступник директора ПП «Навчально-консультаційний центр», Дяченко С.М. - секретар Експертної Ради з питань розвитку газової промисловості та ринку природного газу, Гончар М.М. - директор енергетичних програм Центру «НОМОС», Тодійчук О.С. – президент Київського міжнародного енергетичного клубу «Q-club», Рубченко Р.С. – старший менеджер проектів Фонду Ефективне управління, Черкашин І.Ю. - Почесний Президент Асоціації «Всеукраїнське об’єднання «Фонд енергоефективних інвестицій», Дупак О.С. - віце-президент Науково-технічної спілки енергетиків та електротехніків України, Шоломицький С.Е. - перший заступник директора Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки, Іщенко Д.О. – заступник генерального директора з юридичних питань ТОВ «Укренергоконсалтинг», Кулагіна В.П.  – директор Імепауер Менеджмент, Котко В.Г. - директор ВГО "Енергетична асоціація України", Кондратенко О.В. - заступник виконавчого директора Асоціації  «УкрТЕЦ», Голікова С.В.– директор ПП «Трансенергоконсалтинг», Рябцев В.Є. - Український ядерний форум.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо акредитації консалтингових компаній та громадських організацій при Комітеті.

 

ВИРІШИЛИ: Акредитувати при Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки наступні громадські організації та консалтингові компанії згідно переліку, що додається.

(Додаток: згадане, на 14 арк.)

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету              М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету          Г.ГРУБА

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14