Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                                7 

                                                                      

                                                                              5       червня              13    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Гончаров А.Д., Груба Г.І., Зарубінський О.О., Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Кунченко О.П., Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Павелко А.В., Пашинський С.В., Турманов В.І.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Шмерего М.О.

 

ВІДСУТНІ: Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Мармазов Є.В., Медяник В.Ю., Мирний О.Б., Онищенко О.Р., Рудьковський М.М.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Затвердження рекомендацій комітетських слухань на тему: «Видобуток сланцевого газу в Україні: перспективи та виклики».

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо строків і порядку придбання, встановлення та обслуговування лічильників обліку газу для населення за кошти постачальників газу, Балога В.І., реєстр.№1261 (доопрацьований).

 

3. Проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо забезпечення вугіллям або торф'яними брикетами, КМУ, реєстр.№2843.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування пільгової категорії осіб, які отримують побутове паливо відповідно до Гірничого закону України, КМУ, реєстр.№2841.

 

5. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення вугіллям або торф'яними брикетами, КМУ, реєстр.№2842.

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення принципу провадження господарської діяльності суб'єктами приватного права без застосування печаток, КМУ, реєстр.№2795.

 

7. Різне.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про рекомендації комітетських слухань на тему: «Видобуток сланцевого газу в Україні: перспективи та виклики».

 

Виступили: Зарубінський О.О., Гончаров А.Д., Васюник І.В., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Заслухавши інформацію Голови Комітету щодо рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на тему: «Комітетських слухань на тему  «Видобуток сланцевого газу в Україні: перспективи та виклики» (15 травня 2013 року), Комітет вирішив:

1.                 Затвердити рекомендації слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на тему: «Комітетських слухань на тему: «Видобуток сланцевого газу в Україні: перспективи та виклики» (додаються)

2.                 Надіслати рішення та рекомендації Комітетських слухань  Кабінету Міністрів України,   Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики, Національній академії наук України, Донецькій, Івано-Франківській, Львівській та Харківській обласним державним адміністраціям, міністерствам, відомствам та організаціям, учасники яких брали участь в Комітетських слуханнях. 

3.                 Контроль за реалізацією рекомендацій покласти на Підкомітет питань з газової промисловості.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Меркушов В.Т. - член НКРЕ, Козак В.В. - заступник начальника управління НАК «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Кутового В.Г. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо строків і порядку придбання, встановлення та обслуговування лічильників обліку газу для населення за кошти постачальників газу, Балога В.І., реєстр.№1261 (доопрацьований).

 

Виступили: Меркушов В.Т., Козак В.В., Лелюк О.В., Груба Г.І., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо строків і порядку придбання, встановлення та обслуговування лічильників обліку газу для населення за кошти постачальників газу, Балога В.І., реєстр.№1261 (доопрацьований), відхилити.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Кутового В.Г.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

3-4-5.

 

ПРИСУТНІ: Захаренко В.В.  – начальник Управління з реструктуризації та закриття вугільних підприємств Департаменту реструктуризації вугільної промисловості Міненерговугілля, Музиченко В.В. - начальник відділу Мінсоцполітики

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Турманова В.І.  про проекти Законів про внесення змін до Гірничого закону України щодо забезпечення вугіллям або торф'яними брикетами, КМУ, реєстр. №2843, про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування пільгової категорії осіб, які отримують побутове паливо відповідно до Гірничого закону України, КМУ, реєстр. №2841 та про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення вугіллям або торф'яними брикетами, КМУ, реєстр. №2842.

 

Виступили: Захаренко В.В.  Зарубінський О.О., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо забезпечення вугіллям або торф'яними брикетами, КМУ, реєстр. №2843, прийняти у першому читанні за основу.

2. Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування пільгової категорії осіб, які отримують побутове паливо відповідно до Гірничого закону України, КМУ, реєстр. №2841, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

3. Рекомендувати Комітету з питань бюджету проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення вугіллям або торф'яними брикетами, КМУ, реєстр. №2842, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

4. Доповідачем від Комітету по даним законопроектам на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Турманова В.І.  

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6.

 

ПРИСУТНІ: Шевердін І.В. - директор Департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Угрюмова С. С. – начальник відділу фінансового моніторингу та аналізу паливно-енергетичного ринку Департаменту економіки і фінансів Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію директора Департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Шевердіна І.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення принципу провадження господарської діяльності суб'єктами приватного права без застосування печаток, КМУ, реєстр.№2795

 

Виступили: Васюник І.В., Зарубінський О.О., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення принципу провадження господарської діяльності суб'єктами приватного права без застосування печаток, КМУ, реєстр.№2795, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7. (Різне)

 

 

Голова Комітету      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету     Г.ГРУБА

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14