Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            13 

                                                                      

                                                                                          23     жовтня             13    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Гончаров А.Д., Груба Г.І., Зарубінський О.О.,  Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Кунченко О.П.,  Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Медяник В.Ю., Мирний О.Б., Павелко А.В., Пашинський С.В., Рудьковський М.М.,

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Шмерего М.О.

 

ВІДСУТНІ: Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Мармазов Є.В., Онищенко О.Р., Турманов В.І.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо виплати компенсації за вугілля на побутові потреби), Мошенський В.З., реєстр.№2460а.

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення розрахунків за електричну енергію підприємств Державного концерну "Укроборонпром", Бандуров В.В., реєстр.№2419а.

 

3. Проект Закону про особливості здійснення закупівель енергосервісних послуг, Остапчук В.М., реєстр.№2548а.

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правових засад реалізації енергосервісних договорів, Остапчук В.М., реєстр.№2550а.

 

 

 

5. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо правових засад реалізації енергосервісних договорів, Остапчук В.М., реєстр.№2549а (Комітет не головний).

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження енергоефективних заходів у бюджетних установах), Сальдо В.В., Омельченко В.П., Медяник В.Ю. Андрієвський Д.Й., Карташов Є.Г., Продивус В.С., реєстр.№3013.

 

7. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо впровадження енергоефективних заходів у бюджетних установах), Сальдо В.В., Омельченко В.П., Медяник В.Ю. Андрієвський Д.Й., Карташов Є.Г., Продивус В.С., реєстр.№3014 (Комітет не головний).

 

8. Проект Закону про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів, КМУ, реєстр.№3071.

 

9. Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему «Нафтопереробна галузь України: стан, проблеми, перспективи модернізації».

 

10. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Доля В.І. - директор Департаменту економіки і фінансів Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо виплати компенсації за вугілля на побутові потреби), Мошенський В.З., реєстр.№2460а.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо виплати компенсації за вугілля на побутові потреби), Мошенський В.З., реєстр.№2460а, на прохання автора (лист додається).

 

 Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Доля В.І. - директор Департаменту економіки і фінансів Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення розрахунків за електричну енергію підприємств Державного концерну "Укроборонпром", Бандуров В.В., реєстр.№2419а.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення розрахунків за електричну енергію підприємств Державного концерну "Укроборонпром", Бандуров В.В., реєстр.№2419а,  на прохання автора (лист додається).

 

 Рішення прийнято одноголосно.

3-8

 

ПРИСУТНІ: Остапчук В.М. - народний депутат України, Сальдо В.В. - народний депутат України, Пашкевич М.О. - Голова Держенергоефективності, Корчміт О.Ю. - заступник директора Департаменту стратегічного планування та розвитку у сфері комунальних послуг Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Пендзин О.В. - директор Департаменту розвитку реального сектору економіки Мінекономрозвитку, Доля В.І. - директор Департаменту економіки і фінансів Міненерговугілля, Олійник Н.І. - директор Департаменту Мінрегіонбуду.

 

СЛУХАЛИ:

1. Інформацію народного депутата України Остапчука В.М. про проекти Законів про особливості здійснення закупівель енергосервісних послуг, реєстр.№2548а, про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правових засад реалізації енергосервісних договорів, реєстр.№2550а та про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо правових засад реалізації енергосервісних договорів, Остапчук В.М., реєстр.№2549а (Комітет не головний).

2. Інформацію народного депутата України Сальдо В.В. про проекти Законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження енергоефективних заходів у бюджетних установах), реєстр.№3013 та про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо впровадження енергоефективних заходів у бюджетних установах), реєстр.№3014 (Комітет не головний).

3. Голови Держенергоефективності Пашкевича М.О.  про проект Закону про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів, КМУ, реєстр.№3071.

 

Виступили: Мирний О.Б., Зарубінський О.О., Ковач В.І., Бандуров В.В., Гончаров А.Д., Корж П.П., Олійник Н.І., Корчміт О.Ю., Пашинський С.В., Пашкевич М.О.,  Груба Г.І.,  Остапчук В.М., Лелюк О.В., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів, КМУ, реєстр.№3071,  прийняти у першому читанні за основу як такий, що визначає більш широкий предмет регулювання.

2. Під час його підготовки проекту Закону про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів, КМУ, реєстр.№3071 до другого читання врахувати положення проектів Законів про особливості здійснення закупівель енергосервісних послуг, реєстр.№2548а, про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо правових засад реалізації енергосервісних договорів, реєстр.№2550а, про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження енергоефективних заходів у бюджетних установах), реєстр.№3013.

3. Під час підготовки до другого читання із проекту Закону про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів, реєстр.№3071,   вилучити положення, що безпідставно змінюють назву та редакцію Закону України «Про альтернативні джерела енергії» та врахувати окремі визначення і положення чинного Закону України “Про енергозбереження”, які більш чітко та повно відображають суть базових понять.

4.  Доповідачем від Комітету по законопроектам  реєстр..№3071, 2548а, 2550а та 3013 на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Ковача В.І.

5. Рекомендувати Комітету з питань бюджету проект Закону внести проекти Законів про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо правових засад реалізації енергосервісних договорів, Остапчук В.М., реєстр.№2549а та про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо впровадження енергоефективних заходів у бюджетних установах), реєстр.№3014 на розгляд Верховної Ради України для відхилення.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про Рекомендації Комітетських слухань на тему «Нафтопереробна галузь України: стан, проблеми, перспективи модернізації».

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд Рекомендацій Комітетських слухань на тему «Нафтопереробна галузь України: стан, проблеми, перспективи модернізації» на наступне засідання Комітету.

 Рішення прийнято одноголосно.

 

10 (Різне)

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про об’єднання Підкомітетів з питань нафтової промисловості і нафтопродуктозабезпечення та з питань газової промисловості та створення Підкомітету з питань нафтової і газової промисловості.

 УХВАЛИЛИ:

Затвердити голову та персональний склад підкомітету з питань нафтової і газової промисловості Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки:

 

Васюник І.В.

голова підкомітету;

Кутовий В.Г.

член підкомітету;

Зарубінський О.О.

член підкомітету;

Ковальчук В.А.

член підкомітету;

Кунченко О.П.

член підкомітету;

Лелюк О.В.

член підкомітету;

Медяник В.Ю.

член підкомітету;

Павелко А.В.

член підкомітету;

Пашинський С.В.

член підкомітету;

Рудьковський М.М.

член підкомітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо включення до складу Підкомітету з питань ядерної політики та ядерної безпеки народного депутата України Медяника В.Ю. (лист додається).

УХВАЛИЛИ:

Включити до складу Підкомітету з питань ядерної політики та ядерної безпеки народного депутата України Медяника В.Ю.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

Голова Комітету               М.МАРТИНЕНКО

 

Секретар Комітету            Г.ГРУБА

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14