Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            15 

                                                                      

                                                                                          20     листопада            13    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Гончаров А.Д., Груба Г.І., Зарубінський О.О.,  Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Кунченко О.П.,  Мармазов Є.В., Мирний О.Б., Турманов В.І.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Шмерего М.О.

 

ВІДСУТНІ: Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Медяник В.Ю., Онищенко О.Р., Павелко А.В., Пашинський С.В., Рудьковський М.М.

 

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо забезпечення вугіллям або торф'яними брикетами, реєстр.№2843, друге читання.

 

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції" щодо фінансування робіт з підтримання у справному стані спеціальної соціальної інфраструктури територій Рівненської та Хмельницької областей, на які поширюється зона спостереження Хмельницької атомної електричної станції, Вознюк Ю.В., реєстр.№3302.

 

3. Проект Закону про внесення змін до статті 43 Гірничого закону України (щодо соціальних гарантій працівників підприємств уранової промисловості), Кудря В.І., реєстр.№3407.

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності управління, використання та збереження державного майна, Симоненко П.М., Мармазов Є.В., Борита О.В., реєстр.№3240.

 

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем, КМУ, реєстр.№3448.

 

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо покращення стану розрахунків державних вугледобувних підприємств з Пенсійним фондом України, Гончаров А.Д., реєстр.№3488.

 

7. Проект Закону про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо розрахунків державних вугледобувних підприємств з Пенсійним фондом України, Нечаєв О.І., реєстр.№3488-1.

 

8. Проект Закону про внесення змін до де яких законів України щодо спрощення процедури врегулювання договірних відносин у сфері надання житлово-комунальних послуг, Єфремов О.С. Іоффе Ю.Я., реєстр.№3367.

 

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо надання житлово-комунальних послуг, Слюз Т.Я., реєстр.№3367-1.

 

10. Проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Реабілітація гідроелектростанцій") між Україною та Європейським інвестиційним банком, Президент України, реєстр.№0054.

 

11. Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему: “Про стан фінансово-економічного та законодавчого забезпечення функціонування ядерної галузі України”. 

 

12. Різне.

 

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Захарченко В.В. - начальник управління з реструктуризації та закриття вугільних підприємств Департаменту реструктуризації вугільної промисловості Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету з питань вугільної промисловості Турманова В.І. про проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо забезпечення вугіллям або торф'яними брикетами, реєстр.№2843, друге читання.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо забезпечення вугіллям або торф'яними брикетами, реєстр.№2843, прийняти у другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань вугільної промисловості Турманова В.І.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Айсін А.А. - віце-президент ДП НАЕК «Енергоатом», Царьов О.М. – начальник відділу Департаменту ядерної енергетики та атомної промисловості Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету з питань ядерної політики та ядерної безпеки Бандурова В.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції" щодо фінансування робіт з підтримання у справному стані спеціальної соціальної інфраструктури територій Рівненської та Хмельницької областей, на які поширюється зона спостереження Хмельницької атомної електричної станції, Вознюк Ю.В., реєстр.№3302.

 

Виступили: Айсін А.А., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції" щодо фінансування робіт з підтримання у справному стані спеціальної соціальної інфраструктури територій Рівненської та Хмельницької областей, на які поширюється зона спостереження Хмельницької атомної електричної станції, реєстр.№3302, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Бандурова В.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Голубенко Т.Г. - заступник директора Департаменту Мінсоцполітики, Левчук Т.І. – заступник директора Департаменту Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Іоффе Ю.Я. про проект Закону про внесення змін до статті 43 Гірничого закону України (щодо соціальних гарантій працівників підприємств уранової промисловості), Кудря В.І., реєстр.№3407.

 

Виступили: Бандуров В.В., Турманов В.І., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до статті 43 Гірничого закону України (щодо соціальних гарантій працівників підприємств уранової промисловості), Кудря В.І., реєстр.№3407.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань вугільної промисловості Турманова В.І.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності управління, використання та збереження державного майна, Симоненко П.М., Мармазов Є.В., Борита О.В., реєстр.№3240, на прохання авторів. у зв’язку з необхідністю уточнення деяких положень.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності управління, використання та збереження державного майна, Симоненко П.М., Мармазов Є.В., Борита О.В., реєстр.№3240, на прохання авторів (лист додається).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Яцюк М.В. - перший заступник Голови Державного агентства водних ресурсів України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Державного агентства водних ресурсів України Яцюка М.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем, КМУ, реєстр.№3448.

 

Виступили: Васюник І.В., Бандуров В.В., Мирний О.Б., Зарубінський О.О.,  Груба Г.І., Мартиненко М.В.

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання меліорованих земель та меліоративних систем, КМУ, реєстр.№3448. внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6-7.

 

ПРИСУТНІ: Нечаєв О.І. - народний депутат України, Матюх Т.В. - заступник директора Департаменту Мінсоцполітики, Пержинська С.Л. – директор Департаменту бухгалтерського обліку Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Гончарова А.Д., про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо покращення стану розрахунків державних вугледобувних підприємств з Пенсійним фондом України, Гончаров А.Д., реєстр.№3488, та народного депутата України Нечаєва О.І. про проект Закону про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо розрахунків державних вугледобувних підприємств з Пенсійним фондом України, Нечаєв О.І., реєстр.№3488-1.

 

Виступили: Турманов В.І., Матюх Т.В., Пержинська С.Л., Іоффе Ю.Я., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та праці проект Закону про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо покращення стану розрахунків державних вугледобувних підприємств з Пенсійним фондом України, Гончаров А.Д., реєстр.№3488, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

2. Рекомендувати Комітету з питань соціальної політики та праці проект Закону про внесення зміни до статті 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо розрахунків державних вугледобувних підприємств з Пенсійним фондом України, Нечаєв О.І., реєстр.№3488-1, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8.

ПРИСУТНІ: Рогозін О.Г. - член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, Кальченко В.М. - член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Хоцянівська Н.В. - начальник управління Мінрегіонбуду, Буславець О.А. – начальник відділу Департаменту електроенергетики Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Іоффе Ю.Я. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення процедури врегулювання договірних відносин у сфері надання житлово-комунальних послуг, Єфремов О.С. Іоффе Ю.Я., реєстр.№3367.

 

Виступили: Груба Г.І., Рогозін О.Г., Бандуров В.В., Корж П.П., Мирний О.Б., Зарубінський О.О.,  Мармазов Є.В., Кальченко В.М., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення процедури врегулювання договірних відносин у сфері надання житлово-комунальних послуг, Єфремов О.С. Іоффе Ю.Я., реєстр.№3367, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.

 

ПРИСУТНІ: Рогозін О.Г. - член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, Кальченко В.М. - член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Хоцянівська Н.В. - начальник управління Мінрегіонбуду, Буславець О.А. – начальник відділу Департаменту електроенергетики Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Груби Г.І., про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо надання житлово-комунальних послуг, Слюз Т.Я., реєстр.№3367-1.

 

Виступили: Кальченко В.М., Рогозін О.Г., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо надання житлово-комунальних послуг, Слюз Т.Я., реєстр.№3367-1, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

10.

 

ПРИСУТНІ: Царьов О.М. – начальник відділу Департаменту ядерної енергетики та атомної промисловості Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету з питань ядерної політики та ядерної безпеки Бандурова В.В. про проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Реабілітація гідроелектростанцій") між Україною та Європейським інвестиційним банком, Президент України, реєстр.№0054.

 

Виступили: Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету у закордонних справах проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Реабілітація гідроелектростанцій") між Україною та Європейським інвестиційним банком, Президент України, реєстр.№0054, внести на розгляд Верховної Ради України для ратифікації.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

11.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету з питань ядерної політики та ядерної безпеки Бандурова В.В. про рекомендації Комітетських слухань на тему: “Про стан фінансово-економічного та законодавчого забезпечення функціонування ядерної галузі України”. 

 

Виступили: Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати підкомітету з питань ядерної політики та ядерної безпеки доопрацювати рекомендації Комітетських слухань на тему: “Про стан фінансово-економічного та законодавчого забезпечення функціонування ядерної галузі України”. 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету          М.МАРТИНЕНКО

 

Секретар Комітету      Г.ГРУБА

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14