Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            18 

                                                                      

                                                                                          09     квітня                13     

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Гончаров А.Д., Груба Г.І., Зарубінський О.О.,  Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Мармазов Є.В., Мирний О.Б., Онищенко О.Р., Рудьковський М.М., Турманов В.І.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Кальченко М.В., Хала Д.О.

 

ВІДСУТНІ: Васюник І.В., Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Кунченко О.П.,  Медяник В.Ю., Павелко А.В., Пашинський С.В.,

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій" (щодо терміну), Яценко А.В., реєстр.№3624.

 

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо поширення дії на всі категорії шахтарів, зайнятих на підземних роботах повний робочий день, Ілик Р.Р., реєстр.№2905.

 

3. Проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо працівників калійно-магнієвих копалень, Сікора О.М., реєстр.№3574.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо поширення дії Закону на працівників метро-будівельної галузі, Симоненко П.М., Спіріна І.Д., реєстр.№3819.

 

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії), КМУ, реєстр.№4644.

 

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Москаленко Я.М., Полочанінов В.Г., реєстр.№4596.

 

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання відносин у сфері електроенергетики на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, авт. Рудьковський М.М., Куніцин С.В., реєстр.№4662.

 

8. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень), КМУ, реєстр.№4647.

 

9. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), Слюз Т.Я., реєстр.№3619.

 

10. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електричною енергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях), Пехов В.А., Апостол М.В., Бриченко І.В., Дудка О.І., Негой Ф.Ф., Смітюх Г.Є., реєстр.№3839.

 

11. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення справжності підпису на документах та вірності копій документів, Тігіпко С.Л., Фабрикант С.С., реєстр.№4405.

 

12. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах, КМУ, реєстр.№4582.

 

13. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Соркін Б.В. - заступник директора Департаменту електроенергетики Міненерговугілля, Кулішова Т.В. – начальник управління АМКУ.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій" (щодо терміну), Яценко А.В., реєстр.№3624, у зв’язку з відсутністю автора.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій" (щодо терміну), Яценко А.В., реєстр.№3624 , у зв’язку з відсутністю автора.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Зюков Ю.Є. – перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Левчук Т.І. - начальник управління соціальної та трудової політики Міненерговугілля, Бондар Л.В. – начальник відділу Мінсоцполітики.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови підкомітету з питань вугільної промисловості Турманова В.І. щодо перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо поширення дії на всі категорії шахтарів, зайнятих на підземних роботах повний робочий день, Ілик Р.Р., реєстр.№2905, у зв’язку з відсутністю автора.

 

Виступили: Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо поширення дії на всі категорії шахтарів, зайнятих на підземних роботах повний робочий день, Ілик Р.Р., реєстр.№2905, у зв’язку з відсутністю автора.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Зюков Ю.Є. – перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Левчук Т.І. - начальник управління соціальної та трудової політики Міненерговугілля, Бондар Л.В. – начальник відділу Мінсоцполітики.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію народного депутата України Сікори О.М. щодо проекту Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо працівників калійно-магнієвих копалень, Сікора О.М., реєстр.№3574.

 Виступили: Турманов В.І.,Бандуров В.В., Рудковський М.М.,  Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо працівників калійно-магнієвих копалень, Сікора О.М., реєстр.№3574.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань вугільної промисловості Турманова В.І.

 

Голосували:

«За»         - 11

«Проти»  -  4

4.

 

ПРИСУТНІ: Зюков Ю.Є. – перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Левчук Т.І. - начальник управління соціальної та трудової політики Міненерговугілля, Бондар Л.В. – начальник відділу Мінсоцполітики.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію народного депутата України Спіріної І.Д. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо поширення дії Закону на працівників метро-будівельної галузі, Симоненко П.М., Спіріна І.Д., реєстр.№3819.

 

 Виступили: Турманов В.І., Гончаров А.Д., Мармазов Є.В., Мирний О.Б., Зарубінський О.О.,  Рудковський М.М.,  Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо поширення дії Закону на працівників метро-будівельної галузі, Симоненко П.М., Спіріна І.Д., реєстр.№3819

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань вугільної промисловості Турманова В.І.

 

Рішення прийнято одноголосно.

5-6.

 

ПРИСУТНІ: Мярковський А.І. – перший заступник Міністра фінансів України, Кальченко В.М.В.о. Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Улида В.Ю. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Баринов М.О. – начальник управління Мінрегіон України, Захарчук О.М. – директор Департаменту ДТЕК.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Улиди В.Ю. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії), КМУ, реєстр.№4644 та голови Комітету Мартиненка М.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Москаленко Я.М., Полочанінов В.Г., реєстр.№4596.

 

Виступили: Мярковський А.І., Кальченко В.М., Баринов М.О.,   Рудьковський М.М., Груба Г.І., Іоффе Ю.Я., Корж П.П., Зарубінський О.О.,  Захарчук О.М., Москаленко Я.М., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

 

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії), КМУ, реєстр.№4644.

2. Розробити та внести на розгляд Верховної Ради України доопрацьований проект закону, в якому врахувати висловлені під час обговорення на засіданні Комітету пропозиції та зауваження. Доопрацьований текст законопроекту подати від членів Комітету на розгляд Верховної Ради України та рекомендувати прийняти за основу і в цілому.

3. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України, Голову Комітету  Мартиненка М.В.

4. З метою удосконалення нормативного матеріалу проектів Законів  про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії), КМУ, реєстр.№4644 та про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Москаленко Я.М., Полочанінов В.Г., реєстр.№4596 в частині застосування “зеленого” тарифу для окремих видів альтернативних джерел, виходячи з досвіду, набутого з початку запровадження заходів з державної підтримки використання альтернативних джерел енергії та практики застосування стимулюючого регулювання діяльності суб'єктів господарювання – виробників електричної енергії з альтернативних джерел енергії у Європейських країнах створити у Комітеті робочу групу під головуванням народного депутата України - голови Підкомітету з питань енергозбереження та нетрадиційних джерел енергії Ковача В.І.

Робочій групи до 16 квітня 2014 р. розробити та внести на розгляд Комітету проект закону, у якому узагальнити та врахувати відповідні норми проектів Законів  про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії), КМУ, реєстр.№4644 та про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Москаленко Я.М., Полочанінов В.Г., реєстр.№4596 і висловлені під час обговорення пропозиції.    

 

Рішення прийнято одноголосно.

7.

 

ПРИСУТНІ: Кальченко В.М.В.о. Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Улида В.Ю. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Рудьковського М.М. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання відносин у сфері електроенергетики на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, авт. Рудьковський М.М., Куніцин С.В., реєстр.№4662.

 

Виступили: Улида В.Ю., Зарубінський О.О.,  Груба Г.І., Бандуров В.В., Кальченко В.М., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати авторам провести консультації з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, Міністерством  юстиції України та Міністерством закордонних справ України щодо запропонованого законопроекту та внести на розгляд Комітету доопрацьовану редакцію.

 

Рішення прийнято одноголосно.

8.

 

ПРИСУТНІ: Дусяк С.П. – заступник директора Департаменту Мінфіну, Пержинська  С.Л. - директор Департаменту бухгалтерського обліку Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника директора Департаменту Мінфіну Дусяка С.П. про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень), КМУ, реєстр.№4647.

 

Виступили: Зарубінський О.О.,  Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень), КМУ, реєстр.№4647, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

2. При підготовці проекту Закону до другого читання рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики врахувати редакційне  уточнення до підпункту 263.9.1 пункту 263.9 статті 263 Податкового кодексу України, а саме  уточнити назву корисної копалини змінивши словосполучення «урановмісні (в технологічному розчині)» на слово «уранові».

 

Рішення прийнято одноголосно.

9.

 

ПРИСУТНІ: Дусяк С.П. – заступник директора Департаменту Мінфіну, Запорожченко В.А. - заступник директора Департаменту з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива  Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), Слюз Т.Я., реєстр.№3619, у зв’язку з відсутністю автора.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), Слюз Т.Я., реєстр.№3619, у зв’язку з відсутністю автора.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

10.

 

ПРИСУТНІ: Соркін Б.В. - заступник директора Департаменту електроенергетики Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію народного депутата України Бандурова В.В. щодо перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електричною енергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях), Пехов В.А., Апостол М.В., Бриченко І.В., Дудка О.І., Негой Ф.Ф., Смітюх Г.Є., реєстр.№3839, на прохання авторів.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електричною енергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях), Пехов В.А., Апостол М.В., Бриченко І.В., Дудка О.І., Негой Ф.Ф., Смітюх Г.Є., реєстр.№3839, на прохання авторів.

 Рішення прийнято одноголосно.

11.

 

ПРИСУТНІ: Баранова Т.І.директор Департаменту Мін'юсту.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення справжності підпису на документах та вірності копій документів, Тігіпко С.Л., Фабрикант С.С., реєстр.№4405, у зв’язку з відсутністю авторів.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення справжності підпису на документах та вірності копій документів, Тігіпко С.Л., Фабрикант С.С., реєстр.№4405, у зв’язку з відсутністю авторів.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

12.

 

 ПРИСУТНІ: Баранова Т.І.директор Департаменту Мін'юсту.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію директора Департаменту Мін'юсту Баранової Т.І. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах, КМУ, реєстр.№4582.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань правової політики проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах, КМУ, реєстр.№4582, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету          М.МАРТИНЕНКО

 

Секретар Комітету      Г.ГРУБА

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14