Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                                22 

                                                                      

                                                                                             11         листопада             15    

 

                                                                                       м. Київ

 

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Батенко Т.І., Бєлькова О.В., Бондар М.Л., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Лопушанський А.Я., Кацер–Бучковська Н.В., Ксенжук О.С., Лівік О.П., Мартовицький А.В., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Звягільський Ю.Л., Іоффе Ю.Я., Кононенко І.В., Клюєв С.П., Насалик І.С., Онищенко О.Р.,

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення, реєстр.№2505а (друге читання).

 

2. Проект Закону про внесення змін до статті 19 Закону України "Про теплопостачання" щодо укладення довгострокових договорів на постачання теплової енергії, КМУ, реєстр.№3320.

 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про адміністративні послуги", КМУ, реєстр.№3322.

 

4. Проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про альтернативні види палива", КМУ, реєстр.№3330.

 

5. Проект Закону про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" (щодо функцій та повноважень Міненерговугілля), КМУ, реєстр.№3335.

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поводження з побутовими відходами та стимулювання їх використання як альтернативного джерела енергії, Томенко М.В., Домбровський О.Г., Крулько І.І., Кононенко І.В., Чижмарь Ю.В., Войціцька В.М., Южаніна Н.П., реєстр.№3198-1.

 

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо прав на пенсійне забезпечення працівників освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, шахтарів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), Мураєв Є.В., реєстр.№3299.

 

8. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з оплати житлово-комунальних послуг, Королевська Н.Ю., Солод Ю.В., реєстр.№3313.

 

9. Інформація Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, НАК "Нафтогаз України" та ПАТ «Укргазвидобування» щодо фінансово-економічних показників діяльності газовидобувної галузі в 2015 р. та подальших перспектив реформування корпоративного управління НАК "Нафтогаз України" та ПАТ «Укргазвидобування».

 

10. Різне.

                                                      

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо технічних правок ст. 5 і 6 проекту Закону про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення, реєстр.№2505а, та поправок народного депутата Левченка Ю.В., що внесені з порушенням ст. 116 Регламенту Верховної Ради України.

 

ВИСТУПИЛИ:  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити нову редакцію правки №21 і 23 до ст. 5 і 6 проекту Закону про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення, реєстр.№2505а, внесену Головою підкомітету Підлісецьким Л.Т. та відхилити поправки народного депутата Левченка Ю.В. як такі, що внесені з порушенням ст. 116 Регламенту Верховної Ради України.

 

Голосували:

«за»                     -   11

«утримався»       -   1

«не голосував»   -   3

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Корчміт О.Ю. - перший заступник Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Корчміта О.Ю. щодо проекту Закону про внесення змін до статті 19 Закону України "Про теплопостачання" щодо укладення довгострокових договорів на постачання теплової енергії, КМУ, реєстр.№3320.

 

ВИСТУПИЛИ: Підлісецький Л.Т., Вовк Д.В., Светелік О.Д., Кацер–Бучковська Н.В., Бандуров В.В., Бєлькова О.В., Рябчин О.М., Домбровський О.Г., Лопушанський А.Я., Чижмарь Ю.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 19 Закону України "Про теплопостачання" щодо укладення довгострокових договорів на постачання теплової енергії, КМУ, реєстр.№3320, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Підлісецького Л.Т.

 

Рішення прийнято одноголосно.

3.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Шліхта В.М. - заступник Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Коваленко Д.В. - директор Департаменту Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Шліхти В.М. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про адміністративні послуги", КМУ, реєстр.№3322.

 

ВИСТУПИЛИ: Рябчин О.М., Лівік О.П., Домбровський О.Г., Чижмарь Ю.В., Вовк Д.В., Бандуров В.В., Бєлькова О.В., Лопушанський А.Я., Коваленко Д.В. Светелік О.Д., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про адміністративні послуги", КМУ, реєстр.№3322, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Лівіка О.П.

 

Голосували:

«за»                     -   8

«утримався»       -  6

«не голосував»   -  1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

4.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Шліхта В.М. - заступник Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Шліхти В.М. щодо проекту Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про альтернативні види палива", КМУ, реєстр.№3330.

 

ВИСТУПИЛИ: Рябчин О.М., Лівік О.П., Домбровський О.Г.

                                                                                            

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 8 Закону України "Про альтернативні види палива", КМУ, реєстр.№3330, прийняти у першому читанні та в цілому як закон.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Лівіка О.П.

 

Голосували:

«за»                     -   10

«утримався»       -  1

«не голосував»   -  4

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

5.

 

ПРИСУТНІ: Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Божко С.Г. - Голова Державної інспекції ядерного регулювання України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Светеліка О.Д. щодо проекту Закону про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" (щодо функцій та повноважень Міненерговугілля), КМУ, реєстр.№3335.

 

ВИСТУПИЛИ: Бандуров В.В., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" (щодо функцій та повноважень Міненерговугілля), КМУ, реєстр.№3335, прийняти у першому читанні та в цілому як закон.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Бандурова В.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника голови Комітету Домбровського О.Г. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поводження з побутовими відходами та стимулювання їх використання як альтернативного джерела енергії, Томенко М.В., Домбровський О.Г., Крулько І.І., Кононенко І.В., Чижмарь Ю.В., Войціцька В.М., Южаніна Н.П., реєстр.№3198-1

         

ВИРІШИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо поводження з побутовими відходами та стимулювання їх використання як альтернативного джерела енергії, Томенко М.В., Домбровський О.Г., Крулько І.І., Кононенко І.В., Чижмарь Ю.В., Войціцька В.М., Южаніна Н.П., реєстр.№3198-1, на одне з наступних засідань на прохання авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

7.

 

ПРИСУТНІ: Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Бондара М.Л. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо прав на пенсійне забезпечення працівників освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, шахтарів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), Мураєв Є.В., реєстр.№3299, у зв'язку з відсутністю автора.

 

ВИСТУПИЛИ: Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо прав на пенсійне забезпечення працівників освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, шахтарів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), Мураєв Є.В., реєстр.№3299, у зв'язку з відсутністю автора.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8.

 

ПРИСУТНІ: Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Бондара М.Л. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з оплати житлово-комунальних послуг, Королевська Н.Ю., Солод Ю.В., реєстр.№3313, у зв'язку з відсутністю авторів.

 

ВИСТУПИЛИ: Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з оплати житлово-комунальних послуг, Королевська Н.Ю., Солод Ю.В., реєстр.№3313, у зв'язку з відсутністю авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.

 

ПРИСУТНІ: Поляков М.А. – народний депутат України,  Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - Голова правління НАК «Нафтогаз України», Прохоренко О.В. - Голова правління ПАТ «Укргазвидобування».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Светеліка О.Д., Голови правління НАК «Нафтогаз України» Коболєва А.В. та Голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Прохоренка О.В. щодо фінансово-економічних показників діяльності газовидобувної галузі в 2015 р. та подальших перспектив реформування корпоративного управління НАК "Нафтогаз України" та ПАТ «Укргазвидобування».

 

ВИСТУПИЛИ: Поляков М.А., Рябчин О.М., Підлісецький Л.Т.,  Лопушанський А.Я., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Светеліка О.Д., Голови правління НАК «Нафтогаз України» Коболєва А.В. та Голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Прохоренка О.В. щодо фінансово-економічних показників діяльності газовидобувної галузі в 2015 р. та подальших перспектив реформування корпоративного управління НАК "Нафтогаз України" та ПАТ «Укргазвидобування» прийняти до відома.

2. Після вивчення наданих матеріалів повернутися до обговорення питання на одному з наступних засідань Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24