Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                                25 

                                                                      

                                                                                              23          грудня            15     

 

                                                                                       м. Київ

 

 

ГОЛОВУЄ:  Перший заступник Голови Комітету  Домбровський О.Г.         

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Батенко Т.І., Бандуров В.В., Бєлькова О.В., Бондар М.Л., Лопушанський А.Я., КацерБучковська Н.В., Лівік О.П., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т., Рябчин О.М.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Войціцька В.М., Звягільський Ю.Л., Іоффе Ю.Я., Кононенко І.В., Клюєв С.П., Ксенжук О.С., Онищенко О.Р., Чижмарь Ю.В.

 

 

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

 

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків в паливно-енергетичному комплексі щодо державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", Насалик І.С., Домбровський О.Г. та інші, реєстр.№3097-доопрацьований від 17.12.2015р.

 

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" (щодо страхового запасу природного газу), Підлісецький Л.Т., Бабак А.В., реєстр.№3617.

 

3. Проект Закону про Державний бюджет на 2016 рік, реєстр.№3000, КМУ.

 

4. Проект Закону про тимчасово окуповану територію України, Сироїд О.І., Підлісецький Л.Т., реєстр.№3593.

5. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з імпорту сировини для виробництва етилену, Насалик І.С., реєстр.№3633.

 

6. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Айсін А.А. - віце-президент ДП «НАЕК «Енергоатом», Дьяченко О.Ю. – директор Департаменту економіки та фінансування Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету  Домбровського О.Г. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків в паливно-енергетичному комплексі щодо державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", Насалик І.С., Домбровський О.Г. та інші, реєстр.№3097 (доопрацьований).

 

ВИСТУПИЛИ: Айсін А.А., Бєлькова О.В., Бондар М.Л., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т., Дьяченко О.Ю., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків в паливно-енергетичному комплексі щодо державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", Насалик І.С., Домбровський О.Г. та інші, реєстр.№3097-(доопрацьований), прийняти у першому читанні та в цілому як Закон.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету  Домбровського О.Г.

 

Голосували:

«за»                     -    11

«утримався»       -    1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

2.

 

ПРИСУТНІ: Куйда В.А. – директор Департаменту нафтогазового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Вітренко Ю.Ю. – директор з розвитку бізнесу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», Яковлева М. - Союз учасників лібералізації газового ринку, Вовк О. – радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" (щодо страхового запасу природного газу), Підлісецький Л.Т., Бабак А.В., реєстр.№3617.

ВИСТУПИЛИ: Насалик І.С., Домбровський О.Г., Вовк О., Бєлькова О.В., Вітренко Ю.Ю., Рябчин О.М., Лопушанський А.Я., Підлісецький Л.Т., Яковлева М., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" (щодо страхового запасу природного газу), Підлісецький Л.Т., Бабак А.В., реєстр.№3617, прийняти у першому читанні за основу, скоротивши наполовину строк подання зауважень і пропозицій при підготовці до другого читання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Підлісецького Л.Т.

 

Рішення прийнято одноголосно.

3.

 

ПРИСУТНІ: Дьяченко О.Ю. – директор Департаменту економіки та фінансування Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Вітренко Ю.Ю. – директор з розвитку бізнесу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», Наврата А.І. – заступник директора Департаменту Міністерства фінансів України, Запайщиков К.В. - радник президента НАЕК «Енергоатом»

 

СЛУХАЛИ: Інформацію директора Департаменту економіки та фінансування Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Дьяченко О.Ю. та заступника директора Департаменту фінансів промисловості Міністерства фінансів України Наврата А.І. щодо проекту Закону про Державний бюджет на 2016 рік, КМУ, реєстр.№3000.

 

ВИСТУПИЛИ: Бондар М.Л., Домбровський О.Г., Запайщиков К.В., Бандуров В.В., Рябчин О.М., Бєлькова О.В., Підлісецький Л.Т., Дьяченко О.Ю., Насалик І.С., Мартовицький А.В., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Звернутися до Комітету з питань бюджету щодо розгляду і врахування під час доопрацювання проекту Закону про Державний бюджет на 2016 рік, КМУ, реєстр.№3000,  пропозицій, наданих народними депутатами України - членами Комітету (лист, на 7 арк., додається).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо проекту Закону про тимчасово окуповану територію України, Сироїд О.І., Підлісецький Л.Т., реєстр.№3593.

 

ВИСТУПИЛИ: Рябчин О.М., КацерБучковська Н.В., Підлісецький Л.Т., Домбровський О.Г.

 

 

 

ВИРІШИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про тимчасово окуповану територію України, Сироїд О.І., Підлісецький Л.Т., реєстр.№3593, на наступне засідання Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Невінчана Л.Є. - начальник відділу Міністерства фінансів України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Насалика І.С. щодо проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з імпорту сировини для виробництва етилену, Насалик І.С., реєстр.№3633.

 

ВИСТУПИЛИ: Рябчин О.М., КацерБучковська Н.В., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з імпорту сировини для виробництва етилену, Насалик І.С., реєстр.№3633, на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Голосували:

«за»                     -    10

«утримався»       -    2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

 

 

6. Різне.

6.1

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету  Домбровського О.Г. щодо доручення Голови Верховної Ради України про визначення наявності підстав для реєстрації проекту Постанови Верховної Ради України «Про проведення перерахунку ціни на газ для населення».

 

ВИСТУПИЛИ: Бєлькова О.В., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися із запропонованим проектом листа Голові Верховної Ради України (лист, на 1 арк., додається).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Перший заступник Голови Комітету                           О.ДОМБРОВСЬКИЙ

 

 

Секретар Комітету                                                           В.ВОЙЦІЦЬКА

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24