Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            18 

                                                                      

                                                                                          2         вересня             15    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Батенко Т.І., Бєлькова О.В., Бондар М.Л., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Іоффе Ю.Я., Кацер–Бучковська Н.В., Ксенжук О.С.,  Мартовицький А.В., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Хала  Д.О.

 

ВІДСУТНІ: Бандуров В.В., Звягільський Ю.Л., Кононенко І.В., Лопушанський А.Я., Клюєв С.П., Насалик І.С., Лівік О.П., Онищенко О.Р., Чижмарь Ю.В.

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного нагляду у сфері використання ядерної енергії, КМУ, реєстр.№2290а.

 

2. Проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької АЕС, КМУ, реєстр.№2471а.

 

3. Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції", КМУ, реєстр.№2472а.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" щодо ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії, Домбровський О.Г., Бандуров В.В., реєстр.№2360а. 

 

5. Презентація для членів Комітету розробленого Міненерговугілля проекту Закону «Про ринок електроенергії».

 

6. Різне.

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного нагляду у сфері використання ядерної енергії, КМУ, реєстр.№2290а, на інше засідання на прохання авторів.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного нагляду у сфері використання ядерної енергії, КМУ, реєстр.№2290а, на інше засідання на прохання авторів.

(Лист Державної інспекції ядерного регулювання додається)

 

Рішення прийнято одноголосно.

2-3.

 

ПРИСУТНІ: Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Рибчук О.М. Генеральний директор “Атомпроектінжиніринг”.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Генерального директора “Атомпроектінжиніринг” Рибчука О.М. щодо проектів Законів про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької АЕС, КМУ, реєстр.№2471а, та про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції", КМУ, реєстр.№2472а.

 

ВИСТУПИЛИ: Іоффе Ю.Я., Светелік О.Д., Бєлькова О.В., Кацер–Бучковська Н.В., Домбровський О.Г.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України проекти Законів про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької АЕС, КМУ, реєстр.№2471а, та про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції", КМУ, реєстр.№2472а, прийняти у першому читанні за основу та в цілому.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Мартиненка М.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

4.

 

ПРИСУТНІ: Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Василенко В.І. – директор департаменту ліцензування НАЕК «Енергоатом», Андрєєв О.В. - директор департаменту ліцензування та дозвільної системи Державної регуляторної служби України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Домбровського О.Г. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" щодо ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії, Домбровський О.Г., Бандуров В.В., реєстр.№2360а. 

 

ВИСТУПИЛИ: Светелік О.Д., Василенко В.І., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань промислової політики та підприємництва внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" щодо ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії, Домбровський О.Г., Бандуров В.В., реєстр.№2360а, для прийняття в першому читанні за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

5.

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. – Міністр енергетики та вугільної промисловості України; Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Узунов С. - Глава електроенергетичного відділу Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Карова Р. - юридичний радник Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

 

СЛУХАЛИ: Презентацію розробленого Міненерговугілля проекту Закону «Про ринок електроенергії» (заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Светелік О.Д.).

 

ВИСТУПИЛИ: Іоффе Ю.Я., Демчишин В.В., Рябчин О.М., Домбровський О.Г., Мартовицький А.В., Кацер–Бучковська Н.В., Підлісецький Л.Т., Светелік О.Д., Войціцька В.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Доручити Підкомітету з питань електроенергетики та транспортування енергії (голова – Підлісецький Л.Т.) підготувати проведення 14 вересня 2015 року Комітетських слухань на тему:  «Актуальні питання реформування ринку електричної енергії України. Підготовка пропозицій щодо проекту Закону України про ринок електроенергії».

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.Різне

 

6.1

 

 СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо призначення на посаду головного консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Гонтарук Олени Валеріївни.

Гонтарук О.В., 1973 року народження, освіта  вища, у 1997 році закінчила Державну академію легкої промисловості,  у 2007 році – Національну академію державного управління при Президентові України.

В секретаріаті Комітету працює з 1998 року на посадах спеціаліста першої категорії, консультанта, старшого консультанта з 22.09.2009 р. по цей час. Зарахована до кадрового резерву на посаду головного консультанта секретаріату Комітету. Має 5 ранг державного службовця.

 За час роботи Гонтарук О.В. зарекомендувала себе відповідальним та професійним працівником. Добре виконує покладену на неї роботу та виявляє організаційні здібності. Відповідає вимогам професійно-кваліфікаційної характеристики зазначеної вище посади.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію Голови Комітету щодо погодження  призначення на посаду головного консультанта (вакантну) секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Гонтарук Олени Валеріївни шляхом переведення з посади старшого консультанта.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.2

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо призначення на посаду старшого консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Миколайчука Станіслава Вікторовича.

Миколайчук С.В. у  2010 р. закінчив Український державний університет міжнародних фінансів та торгівлі за спеціальністю «Міжнародна економіка». З вересня 2008 року по 2011 р. працював на посадах спеціаліста з страхування, помічника-консультанта народного депутата України. З травня 2011 р. по теперішній час працює у секретаріаті Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на посадах спеціаліста 1 категорії та консультанта. Має 7 ранг державного службовця.

Посадові  обов’язки та доручення керівництва виконує кваліфіковано, якісно, дотримується правил поведінки державного службовця. Володіє державною та англійськими мовами, навичками роботи на персональному комп’ютері.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію Голови Комітету щодо погодження призначення Миколайчука Станіслава Вікторовича на посаду старшого консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики шляхом переведення з посади консультанта.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.3

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо призначення на посаду консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Чебакової Валентини Едуардівни.

Чебакова В.Е. закінчила у 2012 році Київський національний університет культури і мистецтв за спеціальністю «Правознавство» та здобула кваліфікацію юриста. З лютого 2008 року по грудень 2010 року працювала на посаді консультанта з юридичних питань ТОВ «Елеком». З березня 2011 року по жовтень 2012 р. - помічник-консультант народного депутата України (поза штатом), з жовтня 2012 р. по теперішній час на посаді спеціаліста 1 категорії секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Має 8 ранг державного службовця. Посадові  обов’язки та доручення керівництва виконує кваліфіковано, якісно, дотримується правил поведінки державного службовця. Володіє державною та вивчає іноземну мову - англійську, володіє навичками роботи на персональному комп’ютері.

 

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію Голови Комітету щодо погодження призначення Чебакової Валентини Едуардівни на посаду консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики шляхом переведення з посади спеціаліста 1 категорії.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.4

СЛУХАЛИ: Пропозицію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо підготовки та проведення 23 вересня 2015 р. комітетських слухань на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку вуглеводів в Україні»

 

ВИРІШИЛИ:

Підготувати та провести 23 вересня 2015 р. комітетські слухання на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку вуглеводів в Україні».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6.5

СЛУХАЛИ: Пропозицію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо підготовки та проведення 9 вересня 2015 р. робочої наради, присвяченої обговоренню стану підготовки вторинного законодавства та інших нормативно-правових актів у зв'язку із прийняттям Закону України «Про ринок природного газу».

 

ВИРІШИЛИ:

1. Доручити заступнику Голови Комітету Бєльковій О.В. підготувати та провести 9 вересня 2015 р. робочу нараду, присвячену обговоренню стану підготовки вторинного законодавства та інших нормативно-правових актів у зв'язку із прийняттям Закону України «Про ринок природного газу».

2. За результатами наради проінформувати на наступному засіданні Комітету. 

 

Рішення прийнято одноголосно

 



 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24