Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                                20 

                                                                      

                                                                                             7         жовтня             15    

 

                                                                                       м. Київ

 

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Бєлькова О.В., Бондар М.Л., Войціцька В.М., Лопушанський А.Я., Кацер–Бучковська Н.В., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Батенко Т.І., Домбровський О.Г., Іоффе Ю.Я., Ксенжук О.С., Звягільський Ю.Л., Кононенко І.В., Клюєв С.П., Лівік О.П., Онищенко О.Р.,

 

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про теплопостачання" щодо передачі повноважень на встановлення тарифів та ліцензування господарської діяльності з виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії, КМУ, реєстр.№3047.

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення комерційного обліку природного газу, теплової енергії, гарячої та холодної води, Сташук В.Ф. та інші, реєстр.№2636.

 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України, Головко М.Й., Левченко Ю.В., Іллєнко А.Ю., Бублик Ю.В. та інші, реєстр.№2408а.

 

4. Проект Закону про встановлення справедливої та економічно обґрунтованої ціни постачання природного газу власного видобутку для потреб населення,  Каплін С.М., Сугоняко О.Л., реєстр.№3104.

 

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки щодо приведення їх окремих положень у відповідність до Конституції України, Князевич Р.П., Поплавський М.М., реєстр.№3146.

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків у паливно-енергетичному комплексі, Мусій О.С., реєстр.№3090.

 

7. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" (щодо забезпечення стабільності на енергоринку), Насалик І.С., Тригубенко С.М., реєстр.№3097.

 

8. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі, Бєлькова О.В., Насалик І.С. та інші, реєстр.№3096.

 

9. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо упорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), Бєлькова О.В. та інші, реєстр.№3038.

 

10. Проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів), Бєлькова О.В., реєстр.№3129.

 

11. Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Актуальні питання реформування ринку електричної енергії України. Підготовка пропозицій щодо проекту Закону України про ринок електроенергії».

 

12. Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку».

 

13. Різне.

                                                       1.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Хоцяновська Н.В. - начальник  управління  економіки систем життєзабезпечення Мінрегіон України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про теплопостачання" щодо передачі повноважень на встановлення тарифів та ліцензування господарської діяльності з виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії, КМУ, реєстр.№3047.

 

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Вовк Д.В., Кацер–Бучковська Н.В., Рябчин О.М., Бєлькова О.В., Войціцька В.М., Чижмарь Ю.В., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т.,  Лопушанський А.Я.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про теплопостачання" щодо передачі повноважень на встановлення тарифів та ліцензування господарської діяльності з виробництва теплової енергії з альтернативних джерел енергії, КМУ, реєстр.№3047, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Підлісецького Л.Т.

 

Голосували:

«за»                     -   9

 «утримався»       -  2

«не голосував»   -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коновець С.О. - в.о. голови правління НАК«Нафтогаз України»

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення комерційного обліку природного газу, теплової енергії, гарячої та холодної води, Сташук В.Ф. та інші, реєстр.№2636, на інше засідання на прохання авторів.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення комерційного обліку природного газу, теплової енергії, гарячої та холодної води, Сташук В.Ф. та інші, реєстр.№2636, на інше засідання на прохання авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

3.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коновець С.О. - В.о. голови правління НАК«Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України, Головко М.Й., Левченко Ю.В., Іллєнко А.Ю., Бублик Ю.В. та інші, реєстр.№2408а, на інше засідання у зв'язку з відсутністю авторів.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України, Головко М.Й., Левченко Ю.В., Іллєнко А.Ю., Бублик Ю.В. та інші, реєстр.№2408а, на інше засідання у зв'язку з відсутністю авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

4.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коновець С.О. - в.о. голови правління НАК«Нафтогаз України», Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про встановлення справедливої та економічно обґрунтованої ціни постачання природного газу власного видобутку для потреб населення,  Каплін С.М., Сугоняко О.Л., реєстр.№3104, на інше засідання у зв'язку з відсутністю авторів.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про встановлення справедливої та економічно обґрунтованої ціни постачання природного газу власного видобутку для потреб населення,  Каплін С.М., Сугоняко О.Л., реєстр.№3104, на інше засідання у зв'язку з відсутністю авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Божко С.Г. – голова Держатомрегулювання.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Бандурова В.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки щодо приведення їх окремих положень у відповідність до Конституції України, Князевич Р.П., Поплавський М.М., реєстр.№3146.

 

ВИСТУПИЛИ: Божко С.Г., Діденко І.М., Вовк Д.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки щодо приведення їх окремих положень у відповідність до Конституції України, Князевич Р.П., Поплавський М.М., реєстр.№3146, прийняти за основу у першому читанні за основу.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Бандурова В.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Бондара М.Л. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків у паливно-енергетичному комплексі, Мусій О.С., реєстр.№3090.

                                                                                                                  

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Вовк Д.В., Підлісецький Л.Т., Мартовицький А.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розрахунків у паливно-енергетичному комплексі, Мусій О.С., реєстр.№3090, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Підлісецького Л.Т.

 

Голосували:

«за»                     -   9

 «утримався»       -  1

«не голосував»   -   2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

7.

 

ПРИСУТНІ: Тригубенко С.М. – народний депутат України, Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Гнатюк  Ю.Л. - директор  ДП "Енергоринок", Коновець С.О. - в.о. голови правління НАК«Нафтогаз України», Запайщиков К.В. - радник президента НАЕК «Енергоатом».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Тригубенка С.М. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" (щодо забезпечення стабільності на енергоринку), Насалик І.С., Тригубенко С.М., реєстр.№3097.

                                                                                                                  

ВИСТУПИЛИ: Войціцька В.М., Діденко І.М., Гнатюк  Ю.Л., Коновець С.О., Запайщиков К.В., Підлісецький Л.Т., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу" (щодо забезпечення стабільності на енергоринку), Насалик І.С., Тригубенко С.М., реєстр.№3097, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Підлісецького Л.Т.

 

Голосували:

«за»                     -   9

 «утримався»       -  1

«не голосував»   -   2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

8.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Перелома С.В. - перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України», Щербаков Є.Ю. - начальник відділу планування територій та містобудівного кадастру Управління містобудування, архітектури та планування територій Мінрегіон України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі, Бєлькова О.В., Насалик І.С. та інші, реєстр.№3096.

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Перелома С.В., Щербаков Є.Ю., Мартовицький А.В., Чижмарь Ю.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі, Бєлькова О.В., Насалик І.С. та інші, реєстр.№3096, прийняти за основу у першому читанні.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бєлькову О.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

9.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Перелома С.В. - перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України».

 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо упорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), Бєлькова О.В. та інші, реєстр.№3038.

         

ВИСТУПИЛИ: Чижмарь Ю.В., Підлісецький Л.Т., Лопушанський А.Я., Діденко І.М., Перелома С.В., Мартиненко М.В.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо упорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), Бєлькова О.В. та інші, реєстр.№3038, на розгляд Верховної Ради України для прийняття його за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

10.

 

 ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Перелома С.В. - перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів), Бєлькова О.В., реєстр.№3129.

         

ВИСТУПИЛИ: Підлісецький Л.Т., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести проект Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів), Бєлькова О.В., реєстр.№3129, на розгляд Верховної Ради України для прийняття його за основу у першому читанні.

 

Рішення прийнято одноголосно.

11.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Перелома С.В. - перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В.  щодо Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку».

         

ВИСТУПИЛИ: Мартиненко М.В.

 

ПОГОДИЛИСЯ  з пропозицією Голови Комітету щодо переносу голосування затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку» на наступне засідання Комітету у зв'язку з відсутністю кворуму.

 

12.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Перелома С.В. - перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Актуальні питання реформування ринку електричної енергії України. Підготовка пропозицій щодо проекту Закону України про ринок електроенергії».

         

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Мартиненко М.В.

 

ПОГОДИЛИСЯ  з пропозицією Голови Комітету щодо переносу голосування затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Актуальні питання реформування ринку електричної енергії України. Підготовка пропозицій щодо проекту Закону України про ринок електроенергії» на наступне засідання Комітету у зв'язку з відсутністю кворуму.

 

13. (Різне).

 

ПРИСУТНІ: Турманов В.І. – Голові профспілки працівників вугільної промисловості, Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Дяченко А.П. – в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля», Горовой О.О. – директор з економіки та фінансів ДП «Львіввугілля», Турчин О.П. – голова профспілки ЛТО ППВПУ, Шабля М.О. – голова РО незалежних профспілок України в м. Червонограді, Катерина В.В. – технічний інспектор профспілки ЛТО ППВПУ, Пащук В.В.- голова первинної організації профспілки шахти «Відродження», Євтушок П.Т. – голова первинної організації профспілки шахти «Червоноградська», Кісельов К.В. – генеральний директор ДП «Краснолиманське».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Бондара М.Л. щодо стану справ та проблем на шахтах ДП «Львіввугілля».

 

ВИСТУПИЛИ: Турманов В.І., Кісельов К.В., Дяченко А.П., Бєлькова О.В., Турчин О.П., Шабля М.О., Мартовицький А.В.,  Діденко І.М., Дяченко А.П., Рябчин О.М.,  Підлісецький Л.Т.,  Мартиненко М.В.

 

ПОГОДИЛИСЯ  з пропозицією Голови Комітету щодо надання доручення голові підкомітету Бондарю М.Л. підготувати необхідні документи з піднятих питань та винести їх на розгляд на наступному засіданні Комітету.

 

 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24