Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            15 

                                                                      

                                                                                          17        червня              15     

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Батенко Т.І., Бондар М.Л., Бєлькова О.В., Бандуров В.В., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Звягільський Ю.Л., Кацер–Бучковська Н.В., Ксенжук О.С., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Чебакова В.Е., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Іоффе Ю.Я., Кононенко І.В., Клюєв С.П., Лівік О.П., Лопушанський А.Я., Мартовицький А.В., Онищенко О.Р.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України "Про ринок природного газу" (щодо особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу), Мартиненко М.В., Бєлькова О.В., Войціцька В.М., Кацер-Бучковська Н.М., Підлісецький Л.Т., реєстр.№2055а.

 

2. Проект Закону України "Про заходи економічної стабілізації Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв`язку з тимчасовою окупацією території України", Мартиненко М.В., Насалик І.С., реєстр.№2060а.

 

3. Проект Закону про мораторій на закриття шахт, які не виробили свої ресурси, Королевська Н.Ю. та інші, реєстр.№2522.

 

 

4. Проект Постанови про невідкладні заходи щодо подолання критичного стану у вугільній промисловості та відновлення належного соціального захисту шахтарів, Королевська Н.Ю., Мартовицький А.В., реєстр.№2728.

 

5. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо порядку компенсації споживачам вартості встановлених ним лічильників обліку природного газу постачальниками газу), Балога В.І., реєстр.№2824.

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо посилення захисту громадян у зв'язку з встановленням нових тарифів на житлово-комунальні послуги), Тимошенко Ю.В., Соболєв С.В., реєстр.№2832.

 

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування правових режимів території у місцях розташування ядерних установок та об'єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, Домбровський О.Г., реєстр.№2021а.

 

8. Проект Закону про оцінку впливу на довкілля, Геращенко І.В., Кононенко І.В., Рябчин О.М. та інші, реєстр.№2009а.

 

9. Про затвердження рекомендацій Комітетських слухань на тему «Перспективи та шляхи нарощування видобутку вітчизняних нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України».

 

10. Інформація Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо стану підготовки об'єктів  енергетики  до  роботи  в  осінньо-зимовий період 2015-2016 рр.

 

11. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Перелома С.В. – перший заступник голови НАК  «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України "Про ринок природного газу" (щодо особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу), Мартиненко М.В., Бєлькова О.В., Войціцька В.М., Кацер-Бучковська Н.М., Підлісецький Л.Т., реєстр.№2055а.

 

ВИСТУПИЛИ: Насалик І.С., Підлісецький Л.Т., Войціцька В.М., Звягільський Ю.Л., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України "Про ринок природного газу" (щодо особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу), Мартиненко М.В., Бєлькова О.В., Войціцька В.М., Кацер-Бучковська Н.М., Підлісецький Л.Т., реєстр.№2055а, прийняти у першому читанні за основу та в цілому.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бєлькову О.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Перелома С.В. – перший заступник голови НАК  «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проекту Закону "Про заходи економічної стабілізації Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв`язку з тимчасовою окупацією території України", Мартиненко М.В., Насалик І.С., реєстр.№2060а.

 

ВИСТУПИЛИ: Войціцька В.М., Перелома С.В., Насалик І.С.,   Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону «Про заходи економічної стабілізації Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" у зв`язку з тимчасовою окупацією території України», Мартиненко М.В., Насалик І.С., реєстр.№2060а, прийняти за основу та в цілому.

3. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Мартиненка М.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Захаренко   В.В. -  заступник  начальника  Управління реструктуризації вугільних підприємств Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про мораторій на закриття шахт, які не виробили свої ресурси, Королевська Н.Ю. та інші, реєстр.№2522, на інше засідання у зв'язку з відсутністю авторів.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про мораторій на закриття шахт, які не виробили свої ресурси, Королевська Н.Ю. та інші, реєстр.№2522, на інше засідання у зв'язку з відсутністю авторів.

4.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Захаренко   В.В. -  заступник  начальника  Управління реструктуризації вугільних підприємств Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Постанови про невідкладні заходи щодо подолання критичного стану у вугільній промисловості та відновлення належного соціального захисту шахтарів, Королевська Н.Ю., Мартовицький А.В., реєстр.№2728, на інше засідання у зв'язку з відсутністю авторів.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Постанови про невідкладні заходи щодо подолання критичного стану у вугільній промисловості та відновлення належного соціального захисту шахтарів, Королевська Н.Ю., Мартовицький А.В., реєстр.№2728, на інше засідання у зв’язку з відсутністю авторів.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо порядку компенсації споживачам вартості встановлених ним лічильників обліку природного газу постачальниками газу), Балога В.І., реєстр.№2824, на інше засідання у зв'язку з відсутністю автора.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо порядку компенсації споживачам вартості встановлених ним лічильників обліку природного газу постачальниками газу), Балога В.І., реєстр.№2824, на інше засідання у зв’язку з відсутністю авторів.

 

 

 

 

6.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Перелома С.В. – перший заступник голови НАК  «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. та голови підкомітету Рябчина О.М. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо посилення захисту громадян у зв'язку з встановленням нових тарифів на житлово-комунальні послуги), Тимошенко Ю.В., Соболєв С.В., реєстр.№2832.

 

ВИСТУПИЛИ: Домбровський О.Г., Войціцька В.М., Підлісецький Л.Т.,   Перелома С.В., Діденко І.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо посилення захисту громадян у зв'язку з встановленням нових тарифів на житлово-комунальні послуги), Тимошенко Ю.В., Соболєв С.В., реєстр.№2832, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бєлькову О.В.

 

Голосували:

«за»                     -   10

«проти»              -   1

«утримався»       -   1

«не голосував»   -   2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

7.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Божко С.Г. - Голова Державної інспекції ядерного регулювання України, Запайщиков К.В. - радник президента НАЕК «Енергоатом»

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Домбровського О.Г. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування правових режимів території у місцях розташування ядерних установок та об'єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, Домбровський О.Г., реєстр.№2021а.

 

ВИСТУПИЛИ: Божко С.Г., Запайщиков К.В., Мартиненко М.В.

 

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування правових режимів території у місцях розташування ядерних установок та об'єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, Домбровський О.Г., реєстр.№2021а, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету Домбровського О.Г.

 

Голосували:

«за»                     -   11

«утримався»       -   1

«не голосував»   -   2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

8.

 

ПРИСУТНІ: Бучко В.А. - директор Департаменту правової та міжнародної діяльності Міністерства екології та природних ресурсів України, Руда М.Р. – Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Рябчина О.М. щодо проекту Закону про оцінку впливу на довкілля, Геращенко І.В., Кононенко І.В., Рябчин О.М. та інші, реєстр.№2009а.

 

ВИСТУПИЛИ: Бучко В.А., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Бєлькова О.В.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань екологічної політики, природо-користування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи проект Закону про внесення про оцінку впливу на довкілля, Геращенко І.В., Кононенко І.В., Рябчин О.М. та інші, реєстр.№2009а, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття в першому читанні за основу.

 

Голосували:

«за»                     -   11

«утримався»       -   1

«не голосував»   -   2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

9.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо затвердження рекомендацій Комітетських слухань на тему «Перспективи та шляхи нарощування видобутку вітчизняних нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України».

 

ВИСТУПИЛИ: Бєлькова О.В., Войціцька В.М., Діденко І.М., Мартиненко М.В.

ВИРІШИЛИ:

Затвердити рекомендації Комітетських слухань на тему «Перспективи та шляхи нарощування видобутку вітчизняних нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України» з урахуванням пропозицій, які надані народними депутатами України  Бєльковою О.В. та Войціцькою В.М.

(Рекомендації додаються, на 7 арк.)

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

10.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Діденка І.М. щодо стану підготовки об'єктів  енергетики  до  роботи  в  осінньо-зимовий період 2015-2016 рр.

 

ВИСТУПИЛИ: Запайщиков К.В., Бєлькова О.В., Підлісецький Л.Т.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Інформацію заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Діденка І.М. щодо стану підготовки об'єктів  енергетики  до  роботи  в  осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. прийняти до відома.

 

11. Різне

11.1

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Домбровського О.Г. щодо усунення редакційних неточностей у поданому на підпис тексту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії» (реєстр.№2010-д).

 

ВИРІШИЛИ:

Звернутися до Голови Верховної Ради України щодо внесення відповідно до вимог ст. 131 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» на розгляд Верховної Ради України пропозицій щодо усунення редакційних неточностей у поданому на підпис тексту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії» (реєстр.№2010-д).

(Матеріали додаються, на 6 арк.)

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

11.2

 

СЛУХАЛИ: Пропозицію директора Української асоціації виробників альтернативних транспортних палив «Укрбіопаливо» Миколаєнка Т. щодо шляхів вдосконалення законодавства з використання біопального та інших відновлювальних видів пального для транспорту.

 

РЕКОМЕНДУВАЛИ:

Підкомітету з питань нафтової, нафторанспортної галузі і  нафтопродуктозабезпечення (Батенко Т.І.)  вивчити надані матеріали та внести пропозицію щодо доцільності подальшого опрацювання законодавчих ініціатив.

 

 



 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

       Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24