Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            14 

                                                                      

                                                                                          03        червня              15     

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бондар М.Л., Бєлькова О.В., Бандуров В.В., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Іоффе Ю.Я., Кононенко І.В., Кацер–Бучковська Н.В., Ксенжук О.С., Лівік О.П., Лопушанський А.Я., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Чебакова В.Е., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Батенко Т.І., Звягільський Ю.Л., Клюєв С.П., Онищенко О.Р.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, Мартиненко М.В., Домбровський О.Г., Рябчин О.М. та інші, реєстр.№2010-д.

2. Проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр.№2966.

3. Проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, Мартовицький А.В., реєстр.№2966-1.

4. Проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, Левченко Ю.В., реєстр.№2966-2.

5. Проект Постанови про встановлення мораторію на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2347.

6. Проект Закону про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2342 .

7. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (щодо отримання комунальних послуг), Геращенко І.В. та інші, реєстр.№2481.

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо індивідуального опалення та водопостачання, Лубінець Д.В., реєстр.№2891.

9. Різне.

1.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. - Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Савчук С.Д. - Голова  Держенергоефективності України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Домбровського О.Г. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, Мартиненко М.В., Домбровський О.Г., Рябчин О.М. та інші, реєстр.№2010-д, та необхідності подачі редакції на заміну у зв'язку з додатковими пропозиціями.

 

ВИСТУПИЛИ: Підлісецький Л.Т., Насалик І.С., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, Мартиненко М.В., Домбровський О.Г., Рябчин О.М. та інші члени Комітету, реєстр.№2010-д (на заміну), прийняти у першому читанні за основу.

2. Проект Закону України про внесення змін до деяких законів України щодо конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, реєстр.№2010, за погодженням з його авторами вважати відкликаним.

3. Рекомендувати Верховній Раді України скоротити наполовину строк подання зауважень і пропозицій суб`єктів права законодавчої ініціативи для підготовки законопроекту для внесення його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.

4. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити першого заступника Голови Комітету Домбровського О.Г.

 

Голосували:

«за»                 -   16

 «утримався»   -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

2-4.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. - Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Перелома С.В. – перший заступник голови НАК  «Нафтогаз України», Сажко С.М. - народний депутат України, Плачков І.В. - Голова Ради громадської спілки «Всеукраїнська Енергетична Асамблея»

.

СЛУХАЛИ: Інформацію Міністра енергетики та вугільної промисловості України Демчишина В.В. щодо проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр.№2966, інформацію народного депутата України Мартовицького А.В. щодо проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, реєстр.№2966-1.

Автор проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, реєстр.№2966-2, народний депутат України Левченко Ю.В., звернувся з проханням розглянути проект Закону у його відсутності. (Лист додається).

 

ВИСТУПИЛИ: Вовк Д.В., Перелома С.В., Чижмарь Ю.В., Рябчин О.М., Підлісецький Л.Т., Сажко С.М., Кононенко І.В., Насалик І.С.,   Мартовицький А.В., Бєлькова О.В., Домбровський О.Г., Плачков І.В., Мартиненко М.В.

 

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр.№2966, прийняти у першому читанні за основу.

2. При доопрацюванні зазначеного законопроекту до другого читання врахувати положення проектів Законів «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг»,  реєстр. №2966-1, внесений н.д. Мартовицьким А.В. та реєстр. № 2966-2, внесений н.д. Левченком Ю.В., а також зауваження і пропозиції суб'єктів права законодавчої ініціативи.

3. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Мартиненка М.В.

 

 

Голосували:

«за»                 -   10

«проти»            -  5

«утримався»   -   2

 

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. - Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Лопушанського А.Я. щодо проекту Постанови про встановлення мораторію на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2347.

 

ВИСТУПИЛИ: Кононенко І.В., Бандуров В.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства внести на розгляд Верховної Раді України проект Постанови про встановлення мораторію на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2347, для відхилення.

 

Голосували:

«за»                     -   13

«утримався»       -   3

«не голосував»   -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

6.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. - Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Лопушанського А.Я. щодо проекту Закону про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2342.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства внести на розгляд Верховної Раді України проект Закону про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2342, для відхилення.

 

Голосували:

«за»                     -   13

«утримався»       -   3

«не голосував»   -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

7.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. - Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

.

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (щодо отримання комунальних послуг), Геращенко І.В. та інші, реєстр.№2481.

 

ВИСТУПИЛИ: Рябчин О.М., Кононенко І.В., Вовк Д.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин внести на розгляд Верховної Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (щодо отримання комунальних послуг), Геращенко І.В. та інші, реєстр.№2481, для прийняття у першому читанні за основу.

 

Голосували:

«за»                     -   15

«утримався»       -   1

«не голосував»   -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

8.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. - Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

.

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Насалика І.С. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо індивідуального опалення та водопостачання, Лубінець Д.В., реєстр.№2891.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства проект Закону про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо індивідуального опалення та водопостачання, Лубінець Д.В., реєстр.№2891, повернути автору законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9. Різне

9.1

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка.

 

ВИРІШИЛИ:

З метою якісної підготовки до другого читання проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр.№2966, передбачити проведення «круглого столу» із залученням іноземних фахівців, установ, закладів та громадських організацій енергетичного спрямування. Дату і час проведення визначити після вирішення  організаційних питань.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.2

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка щодо проведення 15 червня 2015 р. (вул. Садова 3а, кім. 416, поч. о 8.30) за ініціативи членів Комітету народних депутатів України Кацер-Бучковської Н.В., Рябчина О.М. та підтримки Європейської Комісії семінару на тему «Енергетична ефективність: як підтримати вразливих споживачів».

 

9.3

 

СЛУХАЛИ: Пропозицію голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо заслуховування на засіданні Комітету керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо стану підготовки об'єктів  енергетики  до  роботи  в  осінньо-зимовий період 2015-2016 рр.

 

 

ВИРІШИЛИ:

Заслухати на засіданні Комітету 17 червня 2015 р. інформацію керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо стану підготовки об'єктів  енергетики  до  роботи  в  осінньо-зимовий період 2015-2016 рр.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.4

 

СЛУХАЛИ: Пропозицію секретаря Комітету Войціцької В.М. щодо заслуховування на засіданні Комітету інформації Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та НАК «Нафтогаз України» про стан виконання положень Закону України від 09.04.2015 № 329-VIII «Про ринок природного газу» та стан розробки вторинного законодавства до нього.

 

ВИРІШИЛИ:

Заслухати на одному з наступних засідань Комітету інформацію Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та НАК «Нафтогаз України» про стан виконання положень Закону України від 09.04.2015 № 329-VIII «Про ринок природного газу» та розробки вторинного законодавства до нього.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 



 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

       Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24