16 квітня 2015 року Комітет спільно з Комітетом Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та Тихоокеанською Північно-Західною Лабораторією за підтримки Департаменту енергетики Сполучених Штатів Америки провів семінар на тему: «Енергетична ефективність та централізоване теплопостачання: стратегічний напрям політики підвищення енергетичної безпеки України».

У ньому взяли участь близько 130 учасників, серед яких народні депутати України, представники виконавчої влади України, регулятора, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Також представники дипломатичного корпусу, міжнародних та громадських організацій.

Голова Комітету Микола Мартиненко привітав учасників семінару та наголосив на необхідності пошуку комплексних рішень, які б мали синергетичний ефект як для галузі, так і для суспільства в цілому. Також ознайомив учасників з планом роботи Комітету на поточну сесію і перспективними законопроектами у галузі енергоефективності, які будуть в центрі уваги Комітету.   

Представник співорганізатора семінару, заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олена Бабак наголосила на стратегічних напрямах державного регулювання у сфері природних монополій, а також на проблемах місцевих енергетичних ринків (водопостачання, теплопостачання).

Серед почесних гостей семінару був Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штаті Америки в Україні Джеффрі Пайєтт. Він відзначив, що накопичені проблеми у енергетичному секторі України є важким тягарем для економіки країни, але Уряд і Парламент пішли на складні, проте правильні кроки. Вони, на думку Посла, сприятимуть ефективному розвитку енергетичної політики і унеможливлять використання Російською Федерацією її «енергетичної зброї». Україна, як зазначив Джеффрі Пайєтт, зробила важкий вибір, але це правильний вибір і Уряд Сполучених Штатів готовий надавати фінансову і технічну підтримку для реалізації реформ в енергетичному секторі.

На семінарі булі представлені доповіді профільних міністерств, державного регулятора у сферах енергетики та комунальних послуг, а також представників Європейської Комісії і Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

За результатами семінару будуть сформовані рекомендації для Кабінету Міністрів України щодо інтегрування політики з енергоефективності у стратегічне планування енергетичного сектору. Учасники наголосили, що саме такі кроки можуть допомогти уникнути у майбутньому як короткотермінових, так і тривалих надзвичайних ситуацій в енергетиці України.

Секретаріат Комітету

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

19 квітня 2024 15:34
18 квітня 2024 17:53
15 квітня 2024 16:25
09 квітня 2024 13:50
05 квітня 2024 12:29
04 квітня 2024 11:53
02 квітня 2024 15:25
01 квітня 2024 10:50
29 березня 2024 15:13
28 березня 2024 12:45