Протокол №11 від 08.04.2015

21 квітня 2015, 13:29

 

 

 

 

 

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            11 

                                                                      

                                                                                          8        квітня              15    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Батенко Т.І., Бондар М.Л., Бєлькова О.В., Войціцька В.М., Іоффе Ю.Я., Кацер–Бучковська Н.В., Клюєв С.П., Лопушанський А.Я., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Онищенко О.Р. Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М.,

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Домбровський О.Г., Звягільський Ю.Л., Кононенко І.В., Куліч  В.П., Ксенжук О.С., Лівік О.П., Чижмарь Ю.В.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", реєстр.№2214, друге читання.

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо утримання охоронних зон магістральних та промислових трубопроводів, Сольвар Р.М., Безбах Я.Я., реєстр.№1414.

 

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо безкоштовного встановлення і заміни газових лічильників, газових приладів та пристроїв для пенсіонерів, інвалідів та військовослужбовців), Міщенко С.Г., реєстр.№2326.

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розбіжностей у галузі енергетики, Насалик І.С., реєстр.№2345.

 

5. Проект Закону про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення законодавства, пов'язане з розкраданням природного газу, Насалик І.С., реєстр.№2309.

 

6. Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо врегулювання відносин між вугледобувними підприємствами різних форм власності), Береза І.М., Бондар М.Л., Войціцька В.М. та інші, реєстр.№2310.

 

7. Проект Закону про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" (щодо строків здійснення розрахунків у галузі ПЕК), Домбровський О.Г., Бандуров В.В., Насалик І.С., Бондар М.Л. та інші, реєстр.№2336.

 

8. Різне.

1.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", реєстр.№2214, друге читання.

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Насалик І.С., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Перенести розгляд у другому читанні  проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", реєстр.№2214, на наступне засідання Комітету.

2. Відповідальним щодо узгодження спірних позицій законопроекту з розробниками та МВФ визначити секретаря Комітету Войціцьку В.М.

 

Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Романюк М.П. – заступник директора Держенергонагляду.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо утримання охоронних зон магістральних та промислових трубопроводів, Сольвар Р.М., Безбах Я.Я., реєстр.№1414, на одне з наступних засідань Комітету у зв'язку з відсутністю авторів.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Лопушанський А.Я. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо безкоштовного встановлення і заміни газових лічильників, газових приладів та пристроїв для пенсіонерів, інвалідів та військовослужбовців), Міщенко С.Г., реєстр.№2326.

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо безкоштовного встановлення і заміни газових лічильників, газових приладів та пристроїв для пенсіонерів, інвалідів та військовослужбовців), Міщенко С.Г., реєстр.№2326, повернути автору на доопрацювання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Лопушанського А.Я.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Романюк М.П. – заступник директора Держенергонагляду.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо зняття з розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розбіжностей у галузі енергетики, Насалик І.С., реєстр.№2345, на прохання автора.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Насалика І.С. про проект Закону про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення законодавства, пов'язане з розкраданням природного газу, Насалик І.С., реєстр.№2309.

 

ВИСТУПИЛИ: Лопушанський А.Я., Діденко І.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності внести проект Закону про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення законодавства, пов'язане з розкраданням природного газу, Насалик І.С., реєстр.№2309, на розгляд Верховної Ради України для прийняття його у першому читанні за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Григораш А.Г. – головний юрист-консультант Держгеонадра України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Бондара М.Л. щодо проекту Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо врегулювання відносин між вугледобувними підприємствами різних форм власності), Береза І.М., Бондар М.Л., Войціцька В.М. та інші, реєстр.№2310.

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Григораш А.Г., Іоффе Ю.Я., Мартовицький А.В.,  Бєлькова О.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи проект Закону про внесення змін до Кодексу України про надра (щодо врегулювання відносин між вугледобувними підприємствами різних форм власності), Береза І.М., Бондар М.Л., Войціцька В.М. та інші, реєстр.№2310, прийняти у першому читанні за основу.

 

Голосували:

«за»                 -    12

«проти»            -  1

 «утримався»   -    1

«не  голосував» -  1  

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

7.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. В.о. Голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Айсін А.А. - віце-президент НАЕК «Енергоатом», Страшний А.І. – заступник директора Департаменту Міністерства фінансів України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Бандурова В.В. щодо проекту Закону про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" (щодо строків здійснення розрахунків у галузі ПЕК), Домбровський О.Г., Бандуров В.В., Насалик І.С., Бондар М.Л. та інші, реєстр.№2336.

 

ВИСТУПИЛИ: Насалик І.С., Вовк Д.В., Страшний А.І., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності внести проект Закону про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті" (щодо строків здійснення розрахунків у галузі ПЕК), Домбровський О.Г., Бандуров В.В., Насалик І.С., Бондар М.Л. та інші, реєстр.№2336, на розгляд Верховної Ради України для прийняття його у першому читанні за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8.(Різне)

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо розгляду додаткової таблиці до проекту Закону «Про ринок природного газу» з пропозиціями народних депутатів Левченко Ю.В. та Кужель О.В.

 

ВИСТУПИЛИ: Бєлькова О.В., Вовк Д.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати додати до проекту Закону «Про ринок природного газу» додаткову таблицю з пропозиціями народних депутатів Левченко Ю.В. та Кужель О.В.

(Додаткова таблиця додається, на 3 арк.)

 

Голосували:

«за»                 -    14

«утримався»   -     1  

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

 

 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

       Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА