Парламентський Пленум Енергетичного Співтовариства затвердив Звіт щодо безпеки енергопостачання.

21 грудня 2017, 15:49

Парламентський Пленум Енергетичного Співтовариства затвердив Звіт щодо безпеки енергопостачання, розроблений головою підкомітету електроенергетики Комітету ПЕК - Підлісецьким Л. Т. та членом Європарламенту - Клодом Турмесом.

 

19 грудня Парламентський Пленум Енергетичного Співтовариства затвердив Звіт щодо безпеки енергопостачання, в якому підкреслюється важливість транскордонного співробітництва та імплементації права ЄС для підвищення безпеки енергопостачання.

 

Ефективне транскордонне співробітництво між договірними сторонами Енергетичного Співтовариства і державами-членами ЄС, а також повна відповідність законодавства договірних сторін праву ЄС були визнані ключовими складовими політики щодо безпеки

енергопостачання. 


 

Пленум висловив занепокоєння з приводу застарілого законодавства договірних сторін щодо безпеки постачання газу та електроенергії, а також підкреслив значну роль використання відновлюваних джерел енергії, застосування заходів з енергоефективності та економії, а також керування попитом у підвищенні безпеки та стабільності енергопостачання.

 

* Парламентський Пленум - це інституція, створена Енергетичним Співтовариством, аби об'єднати членів Парламентів Договірних Сторін Енергетичного Співтовариства та Європейського Парламенту для обговорення спільних завдань в галузі енергетики.


 

Деталі за посиланням: https://www.energy-community.org/news/Energy-Community-News/2017/12/21.html