Перший заступник Голови Комітету ВРУ з питань ПЕК Олександр Домбровський взяв участь у Форумі законодавців в рамках 8-ї Асамблеї IRENA.

12 січня 2018, 12:03


12-14 січня в Обєднаних Арабських Еміратах проходить 8-а Асамблея Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA.

Сьогодні в рамках 8-ї Асамблеї IRENA відбувається Форум законодавців, участь в якому беруть понад 60 членів парламентів з 30 країн світу, зокрема - і представники української делегації.

Цьогоріч основна тема обговорення: «Відновлювальна енергетика – роль законодавців в пришвидшенні енергетичної трансформації» - цю тему визначено основною для обговорення на заході.  Для нас це дуже важливо та корисно, адже українська делегація має змогу вивчити досвід законодавчого забезпечення розвитку відновлювальної енергетики інших країн світу.

Крім того, за кілька тижнів Україна стане членом Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA. Це Агентство було офіційно створено у 2009 році в Бонні (Німеччина). Діяльність IRENA спрямовано на забезпечення швидкого переходу до сталого використання відновлюваних джерел енергії у глобальних масштабах. На момент створення - у 2009 році - Статут IRENA підписали 75 країн. Нині до складу IRENA входить 154 члена,  26 країн подали заявку на приєднання до організації.

Приєднання України до IRENA, безумовно, є потужним кроком до розвитку енергетичної дипломатії та надає додаткові гарантії потенційним іноземним інвесторам щодо інвестицій у відновлювану енергетику України.