Олександр Домбровський: Переконаний, Україна має всі шанси стати енергетично незалежною державою вже в осяжному майбутньому.

01 лютого 2018, 14:50

Олександр Домбровський: Переконаний, Україна має всі шанси стати енергетично незалежною державою вже в осяжному майбутньому. Для цього нам потрібно працювати в напрямку підвищення показників енергетичної ефективності економіки та спровокувати революційні темпи збільшення  власного видобутку вуглеводнів.

 

Для досягнення мети необхідно прибрати всі бар’єри, що існують нині: відкинути неефективний кодекс про надра,  розроблений ще за радянських часів, та забезпечити видобувні галузі нормативно-правовим врегулюванням, яке відповідатиме сучасним прогресивним європейським практикам.

 

Перший заступник Голови Комітету ВРУ з питань ПЕК Олександр Домбровський та заступник Голови Комітету ВРУ з питань ПЕК Ольга Бєльковою провели зустріч  з консультантами ЄС  Нікосом Цакалідісом та Дмитром Захищиним та обговорили завдання для проекту технічної допомоги ЄС у гармонізації українського законодавства про надра з європейським.

 

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу висловлює щиру подяку нашим міжнародним партнерам за підтримку України в реформуванні енергетичного сектору  на шляху до енергетичної незалежності.