Запрошуються експерти для обговорення питання «Про створення в Україні мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів»

13 квітня 2018, 13:54

2 березня 2018 року в Національному інституті стратегічних досліджень відбувся круглий стіл «Проблеми формування в Україні мінімальних запасів нафти й нафтопродуктів», організований спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. У дискусії, що тривала понад три години, взяли участь народні депутати, провідні науковці, експерти неурядових організацій та іноземні фахівці, представники Адміністрації Президента, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

На заході були обговорені проблеми й перспективи створення в Україні нафтового та енергетичного резервів, позиції бізнесу, незалежних експертів і громадськості щодо їхнього формування, напрями співробітництва органів державної влади з імплементації в Україні вимог Директиви 2009/119/ЄС про зобов’язання держав-членів підтримувати мінімальний рівень резервів сирої нафти та/чи нафтопродуктів, що вбачається однією з найважливіших задач у сфері гарантування національної безпеки.

За результатами круглого столу, було розпочато експертне обговорення щодо створення в Україні мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів. Пропонуємо долучитись до проекту, надавши Вашу фахову оцінку, коментарі та взяти участь в обговоренні пропозицій Ваших колег.

Гілки обговорення:

Обговорення назви Запасів та ключових термінів.

Яким має бути механізм фінансування нафтових резервів?

Яким має бути співвідношення між нафтою й нафтопродуктами в резерві й чому?

Які види нафтопродуктів (автомобільний бензин, дизельне паливо, мазут, скраплений нафтовий газ, авіаційний гас, інші) варто зберігати в резерві і в яких пропорціях?

Де варто зберігати нафтові резерви (виключно на підприємствах Держрезерву, в резервуарах ПАТ «Укртранснафта», резервуарних потужностях учасників ринку, інших)?

В який спосіб слід розподілити нафтові резерви по території України?

Чи існує потреба в приєднанні України до глобальної системи реагування на кризи постачання?

Чи варто, окрім нафтових резервів, створювати аналогічні резерви інших енергоносіїв чи резерви генеруючих потужностей? Якщо так, в якій пропорції?

Чи мають бути створені окремі організаційні структури для зберігання різних видів енергоносіїв?

 

Долучайтеся!

Обговорення «Про створення в Україні мінімальних запасів нафти і нафтопродуктів», реєстрація за: https://psychea.com.ua/users/sign_in