Інформаційне повідомлення. Засідання Комітету 16.05.2018 року.

17 травня 2018, 10:04

На засіданні Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, 16 травня 2018 року, розглянуто та прийнято наступні рішення:

1.     Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу у першому читанні:

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення алгоритму перерахування коштів на поточні рахунки постачальникам електричної енергії за регульованим тарифом, А.Яценко, №7390.

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії, №5550.

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо безпеки використання ядерної енергії, №7471.

 

Проект Закону про особливості погашення заборгованості, що утворилися на оптовому ринку електричної енергії, №8253, КМУ.

 

2.     Рекомендувати Верховній Раді України прийняти у другому читанні та в цілому:

 

Проект Закону про забезпечення прозорості у видобувних галузях, №6229.

 

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства з питань поводження з радіоактивними відходами,№6089.

 

3.     Рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до статті 12-2 Закону України "Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку" щодо надання соціально-економічної компенсації ризику населенню, яке проживає на території зон спостереження в об'єднаних територіальних громадах, №8323, Яніцький В.П., Бандуров В.В., Домбровський О.Г. та інші.

 

4.     Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення доповнень до Закону України "Про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення" (щодо посилення прозорості фінансово-господарської діяльності у зазначених сферах з метою протидії можливим зловживанням), Константіновський В.Л., №6547.

 

5.     Затвердити Рекомендацій Комітетських слухань на тему «ГТС: ключові виклики та критерії залучення стратегічного партнера. Роль парламенту в законодавчому забезпеченні процесу».