У Комітеті відбувся круглий стіл на тему: "Перспективи створення системи електронної торгівлі біопаливом в Україні".

07 червня 2018, 13:41

06 червня 2018 року у Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки відбувся круглий стіл на тему: «Перспективи створення системи електронної торгівлі біопаливом в Україні».

Засідання круглого столу відбулось під головуванням  Першого заступника Голови Комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпекиОлександра Домбровського, який наголосив на необхідності запровадження в Україні цивілізованого ринку торгівлі біопаливом.

На засіданні було презентовано концепцію запровадження електронної торгівлі біопаливом в Україні, яку біло напрацьовано спільними зусиллями урядовців, громадських організацій, міжнародних експертів та депутатського корпусу.   

Під час обговорення Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук спільно з Головою Правління Біоенергетичної Асоціації України Георгієм Гелетухою та керівником проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа» Діаною Корсакайте навели свої аргументи на підтримку даної концепції та надали ґрунтовні відповіді на питання, які турбують учасників ринку біопалив. 

Врахувавши іноземний досвід, учасники круглого столу дійшли висновку, що впровадження системи електронної торгівлі біопаливом сприятиме:

· зниженню та вирівнюванню цін на біопаливо;

· збільшенню надійності та гарантуванню поставок сировини;

· впровадженню високих стандартів якості та сертифікації біопалива;

· прозорості закупівель сировини;

· зростанню конкуренції між виробниками, постачальниками, що вплине, у свою чергу, на активізацію ринку.