23 жовтня, у Стокгольмі пройшов «Шведсько-український форум з біоенергетики 2018»

25 жовтня 2018, 14:16

 

Олександр Домбровський: «В України та Швеції – великий потенціал для спільних проектів у біоенергетиці»



 

У вівторок, 23 жовтня, у Стокгольмі пройшов «Шведсько-український форум з біоенергетики 2018», організований Всесвітньою біоенергетичною асоціаціацією, та за підтримки Посольства України в Королівстві Швеція.

Україну на форумі представляли Олександр Домбровський, народний депутат, в.о. голови Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки;  Сергій Савчук, голова Державної агенції з енергоефективності та енергозбереження України; представники Біонергетичної асоціації України, Асоціації відновлюваної енергетики України та бізнесу.

Члени української делегація та урядовці Швеції обговорили обговорили перспективи співпраці в біоенергетиці двох країн,  глобальні тренди розвитку галузі та інноваційні технологічні рішення.  На форумі було проведено   презентацію інвестиційного потенціалу секторів біо- та відновлюваної енергетики України.

Олександр Домбровський розповів про енергетичні реформи в країні та про законодавче забезпечення розвитку біо- та відновлюваної енергетики.

На форумі були надзвичайно цікаві та професійні дискусії,- поділився враженнями парламентарій. - Україна як один з аграрних світових лідерів має величезний біоенергетичний потенціал. І ми повинні чітко визначити, які інноваційні технології потрібні нашій країні, щоб скоротити споживання газу, зменшити тарифи для споживачів, створити нові робочі місця. В цьому плані для нас дуже цікавий досвід таких країн, як Швеція та Литва.

Одними з найважливіших питань, що розглядалися на Шведсько-українському форумі стали: співпраця України та Швеції; розвиток біоенергетики в Швеції та Україні; роль фінансування для розвитку біоенергетики та відновлюваної енергії; технологічні рішення щодо проблем переробки відходів та біомаси на енергію.

Біоенергетика України – це та сфера, в якій шведський бізнес може реалізовувати вигідні проекти, використовуючи свої інноваційні технології, - переконаний Олександр Домбровський, - тому Україна та Швеція мають значний потенціал співпраці в біоенергетиці та реалізації спільних проектів.

Довідка. Всесвітня біоенергетична асоціація (WBA) – глобальна організація, завдання якої - надавати підтримку сталому розвитку біоенергетики. До складу організації входять понад 240 членів із 60 країн світу, включаючи асоціації та компанії. Головний офіс організації розташований у м. Стокгольм.