Ухвалено Закон про компенсацію витрат на електроопалення

29 січня 2021, 13:47

У зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію, громадяни, які проживають в житлових будинках, обладнаних електроопалювальними установками (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках); в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання, а також багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу отримуватимуть фінансову компенсацію.

Відповідне рішення (законопроект з р. № 4672) сьогодні ухвалила Верховна Рада.

За словами Голови Комітету, ідея законопроекту - провести компенсацію, щоб відповідні категорії споживачів не отримали додаткового фінансового навантаження.

Як зазначив ініціатор законопроекту Андрій Герус, споживачі не відчують зростання тарифів, тому що компенсація відбудеться на рівні постачальника електроенергії.

Тобто відповідно до механізму, кошти спрямовуватимуться безпосередньо постачальнику послуг, а той їх зараховуватиме на особові рахунки споживачів як часткову оплату.

«Всього на такі цілі виділяється 1,4 млрд грн, а компенсація має стосуватися також і рахунку за січень, тому законопроект і був проголосований терміново сьогодні», - повідомив Андрій Герус.