Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            4 

                                                                      

                                                                                          03     квітня              13    

 

                                                                                       м. Київ

                                                                                   

        ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Груба Г.І., Зарубінський О.О., Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Кунченко О.П., Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Медяник В.Ю., Мирний О.Б., Павелко А.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Бондаренко А.Ф., Вдовенко В.Г., Шмерего М.О., Тимофієв П.В.

 

ВІДСУТНІ: Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Мармазов Є.В., Онищенко О.Р., Пашинський С.В., Рудьковський М.М., Турманов В.І.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Про проект Закону про внесення змін до статті 17 Закону України "Про електроенергетику" (щодо встановлення пільгових тарифів для сільського населення, не забезпеченого централізованим газопостачанням), авт. Томенко М.В., Кириленко І.Г., Кравчук В.П., реєстр.№1081.

2. Про проект Закону про введення мораторію на підвищення тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню України, авт. Мирний О.Б., Мірошниченко І.М., реєстр.№2135.

 3. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про альтернативні види палива" (щодо маркування біопалива та бензинів моторних сумішевих), авт. Воропаєв Ю.М., реєстр.№2273.

4. Про проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної станції (щодо соціального захисту осіб, що постійно проживають на території зони спостереження», авт. Мирний О.Б., Мірошниченко І.М., реєстр. № 2364.

5. Про проект Закону про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про впорядкування питань, пов'язаних із забезпеченням ядерної безпеки" (щодо розміщення коштів фінансового резерву), авт. Бандуров В.В.,  реєстр.№ 2520.

6. Про проект Закону про внесення змін до підрозділу 2 розділу XХ Податкового кодексу України (щодо тимчасового запровадження нульової ставки на природний газ), авт. Сігал Є.Я., реєстр.№2100.

7. Про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо предметів закупівель, на які не розповсюджується дія цього Закону), авт. Тимошенко В.А., реєстр.№2071.

8. Про проект Закону про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу України щодо створення умов для здійснення підприємствами паливно-енергетичного комплексу заходів з екологічної модернізації, авт. Шпенов Д.Ю., реєстр.№2009.

9. Різне.

1.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Бондаренко А.Ю. - директор Департаменту економіки і фінансів Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до статті 17 Закону України "Про електроенергетику" (щодо встановлення пільгових тарифів для сільського населення, не забезпеченого централізованим газопостачанням), авт. Томенко М.В., Кириленко І.Г., Кравчук В.П., реєстр.№1081, на наступне засідання у зв’язку з відсутністю авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Мирного О.Б. про проект Закону про введення мораторію на підвищення тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню України, авт. Мирний О.Б., Мірошниченко І.М., реєстр.№2135.

 

Виступили: Тітенко С.М., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про введення мораторію на підвищення тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню України, авт. Мирний О.Б., Мірошниченко І.М., реєстр.№2135, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Павелка А.В.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Воропаєв Ю.М. - народний депутат України

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Воропаєва Ю.М. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про альтернативні види палива" (щодо маркування біопалива та бензинів моторних сумішевих), авт. Воропаєв Ю.М., реєстр.№2273.

 

Виступили: Ковач В.І., Іоффе Ю.Я., Мирний О.Б., Бандуров В.В., Корж П.П., Зарубінський О.О.,  Воропаєв Ю.М., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про альтернативні види палива" (щодо маркування біопалива та бензинів моторних сумішевих), авт. Воропаєв Ю.М., реєстр.№2273, прийняти за основу.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Ковача В.І.

 

 Рішення прийнято.

«За» - 14

«Утримався» - 1 (народний депутат Мирний О.Б.)

 

4.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Запайщиков К.В. - Директор центру взаємодії з органами державної влади та ОРЕ  - радник президента ДП НАЕК «Енергоатом», Константінов М.І. – директор Департаменту  стратегічної політики, інвестицій та ядерно-енергетичного комплексу Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Мирного О.Б. про проект Закону  про внесення змін до статті 2 Закону України «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної станції (щодо соціального захисту осіб, що постійно проживають на території зони спостереження», авт. Мирний О.Б., Мірошниченко І.М., реєстр. № 2364.

 

Виступили: Бандуров В.В., Запайщиков К.В., Тітенко С.М., Константінов М.І., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до статті 2 Закону України «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної станції (щодо соціального захисту осіб, що постійно проживають на території зони спостереження», авт. Мирний О.Б., Мірошниченко І.М., реєстр. № 2364, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Бандурова В.В.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Запайщиков К.В. - Директор центру взаємодії з органами державної влади та ОРЕ  - радник президента ДП НАЕК «Енергоатом», Константінов М.І. – директор Департаменту  стратегічної політики, інвестицій та ядерно-енергетичного комплексу Міненерговугілля, Гончаренко О.В. - головний економіст-фінансіст Мінфіну.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Бандурова В.В. про проект Закону про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про впорядкування питань, пов'язаних із забезпеченням ядерної безпеки" (щодо розміщення коштів фінансового резерву), авт. Бандуров В.В.,  реєстр.№ 2520.

 

Виступили: Константінов М.І., Гончаренко О.В., Зарубінський О.О.,  Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до статті 9 Закону України "Про впорядкування питань, пов'язаних із забезпеченням ядерної безпеки" (щодо розміщення коштів фінансового резерву), авт. Бандуров В.В.,  реєстр.№ 2520, прийняти за основу.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Бандурова В.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.

ПРИСУТНІ: Хрушков В.В. - заступник директора департаменту НАК «Нафтогаз».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Кутового В.Г.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до підрозділу 2 розділу XХ Податкового кодексу України (щодо тимчасового запровадження нульової ставки на природний газ), авт. Сігал Є.Я., реєстр.№2100, на наступне засідання у зв’язку з відсутністю автора.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Тимошенка В.А.  про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо предметів закупівель, на які не розповсюджується дія цього Закону), авт. Тимошенко В.А., реєстр.№2071.

 

Виступили: Павелко А.В., Груба Г.І., Тітенко С.М., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань економічної політики проект Закону про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо предметів закупівель, на які не розповсюджується дія цього Закону), авт. Тимошенко В.А., реєстр.№2071, внести на розгляд Верховної Ради України для повернення суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8.

 

ПРИСУТНІ: Бондаренко А.Ю. - директор Департаменту економіки і фінансів Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Коржа П.П. про проект Закону про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу України щодо створення умов для здійснення підприємствами паливно-енергетичного комплексу заходів з екологічної модернізації, авт. Шпенов Д.Ю., реєстр.№2009.

 

Виступили: Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики проект Закону про внесення змін до Перехідних положень Податкового кодексу України щодо створення умов для здійснення підприємствами паливно-енергетичного комплексу заходів з екологічної модернізації, авт. Шпенов Д.Ю., реєстр.№2009, внести на розгляд Верховної Ради України для повернення суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

9 (різне)

9.1

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проблем видобутку сланцевого газу.

 

УХВАЛИЛИ:

1.Провести 15 травня 2013 року Комітетські слухання на тему: «Видобуток сланцевого газу в Україні: перспективи та виклики».

2.Секретаріату Комітету створити робочу групу з метою опрацювання порядку проведення, проекту рекомендацій, списків запрошених на Комітетські слухання керівників відповідних державних установ, відомств, підприємств та іноземних компаній. Головою робочої групи призначити заступника завідувача секретаріату Зенюк Л.О.

3.Визначити відповідальним за підготовку та проведення Комітетських слухань Голову підкомітету з питань газової промисловості народного депутата України Кутового В.Г.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.2

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про включення народного депутата Мирного О.Б. до складу Підкомітету з питань стратегії та інвестицій (за особистою заявою).

 

УХВАЛИЛИ:

Погодити включення народного депутата Мирного О.Б. до складу Підкомітету з питань стратегії та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки (заява додається).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Голова Комітету    М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету    Г.ГРУБА

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14