Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            11 

                                                                      

                                                                                          09     жовтня             13    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Гончаров А.Д., Груба Г.І., Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Кунченко О.П., Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Мармазов Є.В., Медяник В.Ю., Мирний О.Б., Онищенко О.Р., Павелко А.В., Пашинський С.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Шмерего М.О.

 

ВІДСУТНІ: Зарубінський О.О., Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Рудьковський М.М., Турманов В.І.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо покращення становища споживачів електричної енергії), Бублик Ю.В., реєстр. №2137а.

 

2. Проект Закону про внесення зміни до деяких законодавчих актів України (щодо впорядкування питань фінансування заходів з підвищення безпеки ядерних установок), Бандуров В.В., реєстр. №2417а.

 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стабільної роботи стратегічних підприємств енергетичної галузі, Бандуров В.В., реєстр. №2421а.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо виплати компенсації за вугілля на побутові потреби), Мошенський В.З., реєстр. №2460а.

 

 

5. Проект Закону про державне регулювання у сфері енергетики, КМУ,

реєстр. № 3095.

 

6. Проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Реабілітація гідроелектростанцій") між Україною та Європейським інвестиційним банком, Президент України, реєстр. №0040.

 

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо сприяння індивідуальному житловому будівництву на селі), Івахів С.П., Єремеєв І.М., Мартиняк С.В., Лабазюк С.П., реєстр. №2505а.

 

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо охорони радіаційно-ядерних об'єктів та хвостосховищ з радіоактивними відходами), Гузенко К.О., реєстр. №2588а.

 

9. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" щодо виділення коштів на забезпечення працівників вугледобувних підприємств засобами індивідуального захисту, Турманов В.І., реєстр. №2424а.

 

10. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закупівлі окремих товарів, робіт і послуг для енергоблоків атомних електростанцій), Бандуров В.В., реєстр. №2599а.

 

11. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах, КМУ, реєстр. №3077.

 

12. Проект Закону про внесення змін до статті 1 Податкового кодексу України щодо визначення механізму сплати окремих платежів, КМУ, реєстр. №3093.

 

13. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Бублик Ю.В. - народний депутат України, Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Буславець О.А. – начальник відділу Департаменту електроенергетики Міненерговугілля 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Бублика Ю.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо покращення становища споживачів електричної енергії), реєстр. №2137а.

 

Виступили: Павелко А.В., Васюник І.В., Груба Г.І., Мирний О.Б., Пашинський С.В., Іоффе Ю.Я., Тітенко С.М., Гончаров А.Д., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати автору доопрацювати законопроект.

2. З метою доопрацювання законопроекту створити під головуванням народного депутата України Павелка А.В. робочу групу у складі представників Комітету, НКРЕ та автора. 

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Гашев М.Х. - 1-й заступник Голови - Головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України, Запайщиков К.В. - директор Центру взаємодії з органами  державної влади  та ОРЕ ДП НАЕК «Енергоатом», Левшук В.І. – головний спеціаліст сектору розвитку ядерної енергетики та законодавчих ініціатив Департаменту стратегічної політики та ядерно-енергетичного комплексу Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Бандурова В.В. про проект Закону про внесення зміни до деяких законодавчих актів України (щодо впорядкування питань фінансування заходів з підвищення безпеки ядерних установок), реєстр. №2417а.

 

Виступили: Запайщиков К.В., Гашев М.Х., Тітенко С.М., Мирний О.Б., Пашинський С.В., Іоффе Ю.Я., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. З метою визначення основних положень та принципів законопроекту підготувати та провести 8 листопада 2013 року Комітетські слухання на тему “Про стан фінансово-економічного та законодавчого забезпечення функціонування ядерної галузі України”.

2. За результатами Комітетських слухань розробити проект постанови щодо вдосконалення законодавства з питань фінансового забезпечення міжнародних зобов’язань та законів України з підвищення рівня безпеки АЕС.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Григорьєва Л.В. – начальник відділу фінансово-економічної політики електроенергетичної галузі Міненерговугілля України, Плотнікова О.М. - заступник Генерального директора Укрзалізниці, Запайщиков К.В. - директор Центру взаємодії з органами  державної влади  та ОРЕ ДП НАЕК «Енергоатом». 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Бандурова В.В. про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стабільної роботи стратегічних підприємств енергетичної галузі, реєстр. №2421а.

 

Виступили: Груба Г.І., Запайщиков К.В., Тітенко С.М., Мармазов Є.В., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стабільної роботи стратегічних підприємств енергетичної галузі, реєстр. №2421а, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Павелку А.В. 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4.

 

ПРИСУТНІ: Грачова О.М. – заступник директора департаменту економіки і фінансів Міненерговугілля України, Голубенко Т.Г. - заступник директора Департаменту Мінсоцполітики.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови комітету Мартиненка М.В. про проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо виплати компенсації за вугілля на побутові потреби), авт. Мошенський В.З., реєстр. №2460а.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо виплати компенсації за вугілля на побутові потреби), реєстр. №2460а, у зв’язку з відсутністю автора.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Григорьєва Л.В. – начальник відділу фінансово-економічної політики електроенергетичної галузі Міненерговугілля України, Нетудихата С.Л. - Державний уповноважений АМК.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови НКРЕ Тітенка С.М. про проект Закону про  державне регулювання у сфері енергетики, КМУ, реєстр. № 3095.

 

Виступили: Груба Г.І., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про  державне регулювання у сфері енергетики, КМУ, реєстр. № 3095, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити народного депутата України Павелка А.В. 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6.

 

ПРИСУТНІ: Кучеренко О.В. – директор Департаменту міжнародного співробітництва та інвестицій Міненерговугілля України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію директора Департаменту міжнародного співробітництва та інвестицій Міненерговугілля України Кучеренко О.В. про проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Реабілітація гідроелектростанцій") між Україною та Європейським інвестиційним банком, реєстр. №0040.

 

Виступили: Груба Г.І., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету у закордонних справах внести проект Закону про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Реабілітація гідроелектростанцій") між Україною та Європейським інвестиційним банком, реєстр. №0040, на розгляд Верховної Ради України для ратифікації. 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7.

 

ПРИСУТНІ: Власенко Л.Ю. – начальник відділу розвитку та методологічного забезпечення надійної роботи електричних мереж Міненерговугілля України..

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови комітету Мартиненка М.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо сприяння індивідуальному житловому будівництву на селі), авт. Івахів С.П., Єремеєв І.М., Мартиняк С.В., Лабазюк С.П., реєстр. №2505а.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо сприяння індивідуальному житловому будівництву на селі), авт. Івахів С.П., Єремеєв І.М., Мартиняк С.В., Лабазюк С.П., реєстр. №2505а, у зв’язку з відсутністю авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

8.

 

ПРИСУТНІ: Гузенко К.О.  - народний депутат України, Гашев М.Х. – перший заступник Голови Держатомрегулювання України, Лучков В.І. – головний спеціаліст відділу фізичного захисту, антитерористичної діяльності та охорони об’єктів Департаменту промислової безпеки, охорони праці, цивільного та фізичного захисту, трудової та соціальної політики Міненерговугілля України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Гузенка К.О.  про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо охорони радіаційно-ядерних об'єктів та хвостосховищ з радіоактивними відходами), реєстр. №2588а.

 

Виступили: Бандуров В.В.,  Гашев М.Х., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо охорони радіаційно-ядерних об'єктів та хвостосховищ з радіоактивними відходами), реєстр. №2588а, для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.

 

ПРИСУТНІ: Ященко І.О. – заступник директора департаменту – начальник управління промислової безпеки та охорони праці у вугільній промисловості Департаменту промислової безпеки, охорони праці, цивільного та фізичного захисту, трудової та соціальної політики Міненерговугілля України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Гончарова А.Д. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" щодо виділення коштів на забезпечення працівників вугледобувних підприємств засобами індивідуального захисту, авт. Турманов В.І., реєстр. №2424а.

 

Виступили: Мирний О.Б., Іоффе Ю.Я., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" щодо виділення коштів на забезпечення працівників вугледобувних підприємств засобами індивідуального захисту, авт. Турманов В.І., реєстр. №2424а, для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

10.

 

ПРИСУТНІ: Гашев М.Х. - 1-й заступник Голови - Головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України, Запайщиков К.В. - директор Центру взаємодії з органами  державної влади  та ОРЕ ДП НАЕК «Енергоатом», Даниленко О.О. – заступник начальника відділу конкурсних процедур Міненерговугілля України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Бандурова В.В. про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закупівлі окремих товарів, робіт і послуг для енергоблоків атомних електростанцій), реєстр. №2599а.

 

Виступили: Гашев М.Х., Мирний О.Б., Іоффе Ю.Я., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань економічної політики внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо закупівлі окремих товарів, робіт і послуг для енергоблоків атомних електростанцій), реєстр. №2599а, для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

11.

 

ПРИСУТНІ: Дьомкіна Г.С. – начальник відділу Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування ЦЗО Мін‘юста України, Сакада Т.В. – начальник відділу з питань реформування власності Департаменту майна, управління корпоративними правами та реформування власності Міненерговугілля України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію начальника відділу Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування ЦЗО Мін‘юста України Дьомкіної Г.С.  про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах, КМУ, реєстр. №3077.

 

Виступили: Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань правової політики внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій (фотокопій) документів і виписок з них та справжності підпису на документах, КМУ, реєстр. №3077, для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

12.

 

ПРИСУТНІ: Привалова Н.Є. - директор Департаменту координації     нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування  Міндоходів України, Запайщиков К.В. - директор Центру взаємодії з органами  державної влади  та ОРЕ ДП НАЕК «Енергоатом», Пержинська С.Л. – директор Департаменту бухгалтерського обліку Міненерговугілля України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію директора Департаменту координації     нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування  Міндоходів України Привалову Н.Є про проект Закону про внесення змін до статті 1 Податкового кодексу України щодо визначення механізму сплати окремих платежів, КМУ, реєстр. №3093.

 

Виступили: Мирний О.Б., Пержинська С.Л., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України з урахуванням пропозицій Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки проект Закону про внесення змін до статті 1 Податкового кодексу України щодо визначення механізму сплати окремих платежів, КМУ, реєстр. №3093, для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                  Г.ГРУБА

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14