Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                                                                                                           

                                                                             20 

                                                                      

                                                                                           14         травня            14    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Гончаров А.Д., Зарубінський О.О.,  Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Мирний О.Б., Рудьковський М.М., Пашинський С.В., Турманов В.І.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Кальченко М.В., Хала Д.О.

 

ВІДСУТНІ: Груба Г.І., Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Кунченко О.П., Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Мармазов Є.В.,  Медяник В.Ю., Онищенко О.Р., Павелко А.В..

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Про результати роботи робочої групи з підготовки проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" та про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Москаленко Я.М., Полочанінов В.Г., реєстр.№4596.

 

2. Проект Закону про ратифікацію Гарантійної угоди (Україна:Комплексна (Зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку, Президент України, реєстр.№0081.

 

3. Проект Закону про ратифікацію Гарантійної угоди між Україною як Гарантом та Європейським співтовариством з атомної енергії як Кредитором стосовно Угоди про механізм надання позики, розмір якої дорівнює 300 000 000 (триста мільйонам) євро, від 7 серпня 2013 року між Національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом" та Європейським співтовариством з атомної енергії на реалізацію проекту Комплексна (зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій, Президент України, реєстр.№0082.

 

4. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Рогозін О.Г. – член НКРЕ, Улида В.Ю. - заступник Міністра палива та енергетики України, Баринов М.О. – начальник управління Мінрегіонбуд України.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови підкомітету з питань енергозбереження та нетрадиційних джерел енергії Ковача В.І. про результати роботи робочої групи з підготовки проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" та про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику"  (щодо   стимулювання   виробництва    електроенергії   з альтернативних    джерел  енергії),  Москаленко Я.М.,  Полочанінов  В.Г., реєстр. №4596.

 

 Виступили: Улида В.Ю., Рудьковський М.М., Рогозін О.Г., Зарубінський О.О.,  Іоффе Ю.Я., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати робочій групі підготувати для розгляду на наступному засіданні Комітету проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії".

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Улида В.Ю. - заступник Міністра палива та енергетики України, Айсін А.А. -  Віце-президент НАЕК «Енергоатом»

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника Міністра палива та енергетики України Улиди В.Ю. щодо проекту Закону про ратифікацію Гарантійної угоди (Україна: Комплексна (Зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку, Президент України, реєстр.№0081.

 

 Виступили: Айсін А.А., Рудьковський М.М., Рогозін О.Г., бандуров В.В.,  Іоффе Ю.Я., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

 

1. Рекомендувати Комітету з питань європейської інтеграції внести проект Закону про ратифікацію Гарантійної угоди (Україна: Комплексна (Зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку, реєстр.№0081, на розгляд Верховної Ради України для ратифікації. 

2. Комітет висловлює застереження щодо недопущення приватизації НАЕК "Енергоатом" незважаючи на те, що Гарантійною угодою передбачається вжиття заходів щодо корпоратизації Позичальника.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Улида В.Ю. - заступник Міністра палива та енергетики України, Айсін А.А. -  Віце-президент НАЕК «Енергоатом»

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію заступника Міністра палива та енергетики України Улиди В.Ю. щодо проекту Закону про ратифікацію Гарантійної угоди між Україною як Гарантом та Європейським співтовариством з атомної енергії як Кредитором стосовно Угоди про механізм надання позики, розмір якої дорівнює 300 000 000 (триста мільйонам) євро, від 7 серпня 2013 року між Національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом" та Європейським співтовариством з атомної енергії на реалізацію проекту Комплексна (зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій, Президент України, реєстр.№0082.

 

 Виступили: Айсін А.А., Рудьковський М.М., Рогозін О.Г., бандуров В.В.,  Іоффе Ю.Я., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ

1. Рекомендувати Комітету з питань європейської інтеграції внести проект Закону про ратифікацію Гарантійної угоди між Україною як Гарантом та Європейським співтовариством з атомної енергії як Кредитором стосовно Угоди про механізм надання позики, розмір якої дорівнює 300 000 000 (триста мільйонам) євро, від 7 серпня 2013 року між Національною атомною енергогенеруючою компанією "Енергоатом" та Європейським співтовариством з атомної енергії на реалізацію проекту Комплексна (зведена) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій, реєстр.№0082, на розгляд Верховної Ради України для ратифікації. 

2. Комітет висловлює застереження щодо недопущення приватизації НАЕК "Енергоатом" незважаючи на те, що Гарантійною угодою передбачається вжиття заходів щодо корпоратизації Позичальника.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

4. Різне

 

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  про акредитацію при Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки ТОВ ЛНК.

 

ВИРІШИЛИ: Акредитувати при Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки ТОВ ЛНК.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  щодо проведення 3 липня 2014 р. 2-ої зустрічі парламентарів держав - членів Енергетичного співтовариства.

 

ВИРІШИЛИ:

1.      Інформацію прийняти до відома.

2.      Секретаріату Комітету узагальнити пропозиції членів Комітету та надати для погодження Голові Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету       М. МАРТИНЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14