Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            16 

                                                                      

                                                                                          15     січня              14    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Гончаров А.Д., Груба Г.І., Зарубінський О.О.,  Іоффе Ю.Я., Корж П.П., Кунченко О.П., Мирний О.Б., Павелко А.В., Пашинський С.В., Рудьковський М.М.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Шмерего М.О., Хала Д.О., Чебакова В.Е.

 

ВІДСУТНІ: Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Ковач В.І., Кутовий В.Г., Медяник В.Ю., Лелюк О.В., Мармазов Є.В., Онищенко О.Р., Турманов В.І.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Про затвердження плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на період четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання (лютий - липень 2014 р.).

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості оренди чи концесії об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що перебувають у державній власності", Симоненко П.М., Кілінкаров С.П., Бідьовка В.А., Мармазов Є.В., реєстр.№3248.

3. Проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо виплати компенсації за вугілля на побутові потреби), Мошенський В.З., реєстр.№2460а.

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо послуг з електропостачання, Андрієвський Д.Й., Сальдо В.В., Марцінків Р.Р., реєстр.№3345.

5. Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), Слюз Т.Я., реєстр.№3619.

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електричною енергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях), Пехов В.А., Апостол М.В., Бриченко І.В., Дудка О.І., Негой Ф.Ф., Смітюх Г.Є., реєстр.№3839

7. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання природоохоронних заходів при веденні гірничих робіт, Коваль О.І., Мирний О.Б., Байсаров Л.В., реєстр.№2811(д).

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів" (щодо санітарно-захисних зон атомних станцій), КМУ, реєстр.3808.

9. Різне.

 

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо Плану роботи Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на період четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання (лютий - липень 2014 р.).

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити  План роботи Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на період четвертої сесії Верховної Ради України сьомого скликання (лютий - липень 2014 р.).

План роботи додається.

 

Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Радченко Є.В. - заступник начальника управління – начальник відділу. Департаменту реструктуризації вугільної промисловості Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості оренди чи концесії об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що перебувають у державній власності", Симоненко П.М., Кілінкаров С.П., Бідьовка В.А., Мармазов Є.В., реєстр.№3248.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проект Закону про внесення змін до Закону України "Про особливості оренди чи концесії об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що перебувають у державній власності", Симоненко П.М., Кілінкаров С.П., Бідьовка В.А., Мармазов Є.В., реєстр.№3248, у зв’язку з відсутністю авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

3.

 

ПРИСУТНІ: Мошенський В.З.  - народний депутат України, Доля В.І. - директор Департаменту економіки і фінансів Міненерговугілля, Голубенко Т.Г. - заступник директора Департаменту Мінсоцполітики.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата Мошенського В.З. про проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо виплати компенсації за вугілля на побутові потреби), реєстр.№2460а.

 

УХВАЛИЛИ:

Повернути проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України (щодо виплати компенсації за вугілля на побутові потреби), реєстр.№2460а, суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

4.

 

ПРИСУТНІ: Соркін Б.В. - заступник директора Департаменту електроенергетики Міненерговугілля, Рогозін О.Г. - член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо послуг з електропостачання, Андрієвський Д.Й., Сальдо В.В., Марцінків Р.Р., реєстр.№3345.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо послуг з електропостачання, Андрієвський Д.Й., Сальдо В.В., Марцінків Р.Р., реєстр.№3345.

2. Доповідачем від Комітету по законопроекту визначити секретаря Комітенту Грубу Г.І.

 

Рішення прийнято одноголосно.

5.

 

ПРИСУТНІ: Рогозін О.Г. - член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, Дусяк С.П. - заступник директора Департаменту Мінфіну, Пержинська  С.Л. - директор Департаменту бухгалтерського обліку Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  про проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), Слюз Т.Я., реєстр.№3619.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо коштів від плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату), Слюз Т.Я., реєстр.№3619, у зв’язку з відсутністю автора.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.

 

ПРИСУТНІ: Рогозін О.Г. - член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, Соркін Б.В. - заступник директора Департаменту електроенергетики Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Груби Г.І.  про проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електричною енергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях), Пехов В.А., Апостол М.В., Бриченко І.В., Дудка О.І., Негой Ф.Ф., Смітюх Г.Є., реєстр.№3839.

 

Виступили: Пашинський С.В., Рудьковський М.М., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електричною енергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях), Пехов В.А., Апостол М.В., Бриченко І.В., Дудка О.І., Негой Ф.Ф., Смітюх Г.Є., реєстр.№3839, у зв’язку з відсутністю авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

7.

 

ПРИСУТНІ: Шумський О.О. - начальник управління ресурсних рентних та неподаткових платежі Міністерства доходів і зборів України, Доля В.І. - директор Департаменту економіки і фінансів Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Мирного О.Б.  про проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання природоохоронних заходів при веденні гірничих робіт, Коваль О.І., Мирний О.Б., Байсаров Л.В., реєстр.№2811(д).

 

Виступили: Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання природоохоронних заходів при веденні гірничих робіт, Коваль О.І., Мирний О.Б., Байсаров Л.В., реєстр.№2811(д), на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

8.

 

ПРИСУТНІ: Царьов О.М. - начальник відділу будівництва та експлуатації ядерних установок. Департаменту ядерної енергетики та атомної промисловості Міненерговугілля, Запайщиков К.В. -  радник президента ДП НАЕК «Енергоатом».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію радника президента ДП НАЕК «Енергоатом»  Запайщикова К.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів" (щодо санітарно-захисних зон атомних станцій), КМУ, реєстр.3808.

 

Виступили: Рудьковський М.М., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести проект Закону про внесення змін до Закону України "Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів" (щодо санітарно-захисних зон атомних станцій), КМУ, реєстр.3808, на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9. (Різне)

1.

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  про акредитацію при Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки наступних громадських організацій: Громадської ради при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості та Асоціації виробників та постачальників газового обладнання

 

ВИРІШИЛИ: Акредитувати при Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Громадську раду при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості та Асоціацію виробників та постачальників газового обладнання

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  про створення у Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки постійно діючої робочої групи з розробки плану заходів з імплементації положень Закону України № 663-VII від 24.10.2013р. «Про засади функціонування ринку електричної енергії України».

 

УХВАЛИЛИ:

На виконання п/п. 4 п.1 протокольного рішення Комітету від 15.10.2013р. №12 про створення у Комітеті постійно діючої робочої групи з розробки плану заходів з імплементації положень Закону України № 663-VII від 24.10.2013р. «Про засади функціонування ринку електричної енергії України» з метою координації роботи із подальшого удосконалення законодавчого та нормативно-правового регулювання правовідносин з впровадження нової моделі ринку електричної енергії України, в т.ч. шляхом підготовки необхідних законодавчих пропозицій, Комітет ВИРІШИВ:

1. На підставі наданих Комітету пропозицій створити з представників Комітету, міністерств і відомств та представників енергетичної галузі постійно діючу робочу групу з розробки проектів законодавчих актів та/або пропозицій до них та пропозицій до нормативно-правових актів у сфері енергетики щодо впровадження та функціонування реформованої моделі ринку електричної енергії України та затвердити її склад (додається).

 

2. Голові робочої групи забезпечити розроблення проектів законодавчих актів та/або пропозицій до них та пропозицій до нормативно-правових актів у сфері енергетики щодо функціонування ринку електричної енергії України та подати їх у встановленому порядку на розгляд Комітету.

 

3. У разі потреби залучати спеціалістів центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, представників галузевих інститутів в установленому порядку.

 

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на народного депутата України – Голову Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Мартиненка М.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

Секретар Комітету                                                  Г.ГРУБА

 

 

 

 

 

 

                                                                                 ЗАТВЕРДЖЕНО

на засіданні Комітету

15 січня 2014 р.

Протокол №16

 

 

СКЛАД

постійно діючої робочої групи з розробки плану заходів з імплементації положень Закону України № 663-VII від 24.10.2013р. «Про засади функціонування ринку електричної енергії України»

 

1.         

Мартиненко М.В.

-

Голова Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки – голова робочої групи;

2.         

Груба Г.І.

-

секретар Комітету – заступник голови робочої групи;

3.         

Павелко А.В.

 

-

голова Підкомітету з питань електроенергетики – заступник голови робочої групи;

4.         

Зарубінський О.О.

-

перший заступник Голови Комітету;

5.         

Мирний О.Б.

-

заступник Голови Комітету;

6.         

Бандуров В.В.

-

голова Підкомітету з питань ядерної політики та ядерної безпеки;

7.         

Ковальчук В.А.

-

член Комітету;

8.         

Іоффе Ю.Я.

-

член Комітету;

9.         

Корж П.П.

-

член Комітету;

10.     

Мармазов Є.В.

-

член Комітету;

11.     

Рудьковський М.М.

-

член Комітету;

12.     

Чех С.М.

-

заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України;

13.     

Тітенко С.М.

-

голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики;

14.     

Рогозін О.Г.

-

член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики;

15.     

Запайщиков К.В.

-

радник Президента ДП «НАЕК «Енергоатом»;

16.     

Речин М.Е.

-

директор з економічних питань ДП «НАЕК «Енергоатом»;

17.     

Сандул О.Г.

-

начальник юридичного відділу ДП «Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки»;

18.     

Захарчук О.М.

-

заступник директора з регуляторних та правових питань ТОВ «ДТЕК»;

19.     

Носулько Ю.Д.

-

керівник департаменту з регуляторної політики ТОВ «ДТЕК»;

20.     

Волошина О.А.

-

директор з економіки ПАТ «Центренерго»;

21.     

Єгоров В.В.

-

заступник директора ПАТ «Донбасенерго»;

22.     

Позняков О.В.

-

перший віце-президент НАК «Енергетична компанія України»;

23.     

Євдокімов В.А.

-

 заступник директора з розвитку ДП «Енергоринок»;

24.     

Омеляновський П.Й.

-

виконуючий обов’язки директора ДП «НЕК «Укренерго»;

25.     

Сирота І.Г.

-

генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго»;

26.     

Костишена Н.М.

-

директор департаменту ТОВ «Укренергоконсалтинг»;

27.     

Улітіч Ю.І.

-

президент асоціації «Укртеплоелектроцентраль»;

28.     

Плачков І.В.

-

голова Ради Громадської спілки «Всеукраїнська Енергетична Асамблея»;

29.     

Харченко О.Г.

-

генеральний директор ТОВ «Центр досліджень: Енергетика і політика»;

30.     

Котко В.Г.

-

президент ВГО «Енергетична асоціація України»;

31.     

Голікова С.В.

 

-

директор ТОВ «ТрансЕнергоКонсалтинг»;

32.     

Кошарна О.П.

-

директор з питань інформації та зв’язків з громадськістю асоціації «Український ядерний форум»;

33.     

Загуменнова-Крупович

Є.В.

-

фахівець ТОВ «ІМЕПАУЕР Менеджмент»;

34.     

Черкашин І.Ю.

-

почесний президент асоціації «Всеукраїнське об’єднання «Фонд енергоефективних інвестицій»;

35.     

Павленко О.М.

-

президент ВГО «Dixi Group»;

36.     

Зенюк Л.О.

-

заступник завідувача секретаріату Комітету;

37.     

Вдовенко В.Г.

-

головний консультант секретаріату Комітету;

38.     

Васильєва Л.П.

-

позаштатний консультант Комітету.

 

 

Голова Комітету

Мартиненко М.В.

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14