Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                           

                                                                             19 

                                                                      

                                                                                           16         квітня            14    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Васюник І.В., Гончаров А.Д., Зарубінський О.О.,  Ковач В.І., Корж П.П., Мирний О.Б., Онищенко О.Р., Рудьковський М.М., Павелко А.В., Пашинський С.В., Турманов В.І.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Кальченко М.В., Хала Д.О.

 

ВІДСУТНІ: Бандуров В.В., Груба Г.І., Іванющенко Ю.В., Іоффе Ю.Я., Ковальчук В.А., Кунченко О.П., Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Мармазов Є.В.,  Медяник В.Ю.,

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій" (щодо терміну), Яценко А.В., реєстр.№3624.

 

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо поширення дії на всі категорії шахтарів, зайнятих на підземних роботах повний робочий день, Ілик Р.Р., реєстр.№2905.

 

3. Проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання відносин у сфері електроенергетики на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Рудьковський М.М., реєстр.№4713.

 

4. Про результати роботи робочої групи з підготовки проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" та про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Москаленко Я.М., Полочанінов В.Г., реєстр.№4596.

 

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електричною енергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях), Пехов В.А., Апостол М.В., Бриченко І.В., Дудка О.І., Негой Ф.Ф., Смітюх Г.Є., реєстр.№3839 (комітет не головний).

 

6. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Гаврилюк О.В. – радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Баринов М.О. – начальник управління Мінрегіон України.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови підкомітету з питань нафтової та газової промисловості Васюника І.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій" (щодо терміну), авт. Яценко А.В., реєстр.№3624.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій" (щодо терміну), авт. Яценко А.В., реєстр.№3624.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань нафтової та газової промисловості Васюника І.В.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Левчук Т.І. - начальник Управління соціальної та трудової політики Міненерговугілля України, Синько Н.О. – начальник відділу Мінсоцполітики України.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо поширення дії на всі категорії шахтарів, зайнятих на підземних роботах повний робочий день, Ілик Р.Р., реєстр.№2905.

 

Виступили: Синько Н.О., Левчук Т.І., Гончаров А.Д., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до Закону України "Про підвищення престижності шахтарської праці" щодо поширення дії на всі категорії шахтарів, зайнятих на підземних роботах повний робочий день, Ілик Р.Р., реєстр.№2905.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань вугільної промисловості Турманова В.І.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. – Голова НКРЕ, Гаврилюк О.В. – радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Гнатюк Ю.Л.директор ДП Енергоринок.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію народного депутата України Рудьковського М.М. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання відносин у сфері електроенергетики на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Рудьковський М.М., реєстр.№4713.

 

 Виступили: Гнатюк Ю.Л., Гаврилюк О.В., Тітенко С.М., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

 УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання відносин у сфері електроенергетики на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Рудьковський М.М., реєстр.№4713, прийняти у першому читанні та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити    народного  депутата   України Рудьковського М.М.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

4.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови підкомітету з питань енергозбереження та нетрадиційних джерел енергії Ковача В.І. про результати роботи робочої групи з підготовки проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" та про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику"  (щодо   стимулювання   виробництва    електроенергії   з альтернативних    джерел  енергії),  Москаленко Я.М.,    Полочанінов  В.Г., реєстр. №4596.

 

 Виступили:  Мартиненко М.В.

 

 УХВАЛИЛИ:

За результатами обговорення інформації Голови підкомітету з питань енергозбереження та нетрадиційних джерел енергії Ковача В.І. - керівника робочої групи з розробки та внесення на розгляд Комітету проекту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії» Комітет рекомендує:

1) у законопроекті узагальнити норми проектів законів «Про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії)», КМУ, реєстр.№4644, та  «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), авт. Москаленко Я.М., Полочанінов В.Г., реєстр.№4596;

2) запропонувати керівництву Укрексімбанку та Ощадбанку надати кандидатури для включення до складу робочої групи;

3) народним депутатам України – членам Комітету, учасникам робочої групи надати свої пропозиції до законопроекту до 18.04 2014 р.;

4) робочій групі подати узагальнений проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії»  Комітету  в  термін до 01.05.2014 р.

5.

 

ПРИСУТНІ: Соркін Б.В. - заступник директора Департаменту електроенергетики Міненерговугілля України.

 

Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електричною енергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях), Пехов В.А., Апостол М.В., Бриченко І.В., Дудка О.І., Негой Ф.Ф., Смітюх Г.Є., реєстр.№3839.

 

 

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електричною енергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях), авт. Пехов В.А., Апостол М.В., Бриченко І.В., Дудка О.І., Негой Ф.Ф., Смітюх Г.Є., реєстр.№3839, внести на розгляд Верховної Ради України для відхилення.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету            М. МАРТИНЕНКО

 

Секретар Комітету        Г. ГРУБА

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14