Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            17 

                                                                       

                                                                                          26     березня            14    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Гончаров А.Д., Зарубінський О.О.,  Ковач В.І., Корж П.П., Кутовий В.Г., Кунченко О.П.,  Мирний О.Б., Павелко А.В., Пашинський С.В., Рудьковський М.М.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Кальченко М.В., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Шмерего М.О., Чебакова В.Є.

 

ВІДСУТНІ: Груба Г.І., Іванющенко Ю.В., Іоффе Ю.Я., Ковальчук В.А., Лелюк О.В., Мармазов Є.В., Медяник В.Ю., Онищенко О.Р., Рудьковський М.М., Турманов В.І.

 

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Комітетом Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Американською торгівельною палатою в Україні.

 

2. Проект Закону про внесення зміни до пункту 9 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо експорту енергоносіїв до країн-членів Енергетичного Співтовариства), друге читання, реєстр.№2471а.

 

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо покращення становища споживачів та постачальників електричної енергії), Мирний О.Б., Мірошниченко І.М., реєстр. №4106. 

 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про основи національної безпеки України" щодо визначення засад енергетичної безпеки України, Васюник І.В., реєстр.№4337.

 

5. Проект Закону про внесення змін до Земельного і Лісового кодексів України щодо утримання охоронних зон об'єктів передачі електричної енергії, Груба Г.І., Турманов В.І., Ковач В.І., Мирний О.Б., реєстр.№4436.

 

6. Різне

1.

 

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Комітетом Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Американською торгівельною палатою в Україні.

 

Меморандум про взаєморозуміння між Комітетом Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та Американською торгівельною палатою в Україні підписано Головою Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки  Мартиненком М.В. та Президентом Американської торгівельної палати в Україні Бернардом Кейсі. (Меморандум додається).

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Запорожченко В.А. – заступник директора Департаменту з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету з питань нафтової та газової промисловості Васюника І.В. про проект Закону про внесення зміни до пункту 9 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо експорту енергоносіїв до країн-членів Енергетичного Співтовариства), реєстр.№2471а (друге читання).

 

Виступили: Васюник І.В., Тітенко С.М., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення зміни до пункту 9 розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо експорту енергоносіїв до країн-членів Енергетичного Співтовариства), реєстр.№2471а, прийняти у другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань нафтової та газової промисловості Васюника І.В.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Власенко Л.Ю. – начальник відділу Департаменту електроенергетики Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника голови Комітету Мирного О.Б. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо покращення становища споживачів та постачальників електричної енергії), авт. Мирний О.Б., Мірошниченко І.М., реєстр.№4106. 

 

Виступили: Тітенко С.М., Рудьковський М.М., Зарубінський О.О.,  Корж П.П., Мирний О.Б., Власенко Л.Ю., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо покращення становища споживачів та постачальників електричної енергії), авт. Мирний О.Б., Мірошниченко І.М., реєстр.№4106, прийняти у першому читанні за основу. 

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити заступника голови Комітету Мирного О.Б.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

4.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Запорожченко В.А. – заступник директора Департаменту з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету з питань нафтової та газової промисловості Васюника І.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про основи національної безпеки України" щодо визначення засад енергетичної безпеки України, Васюник І.В., реєстр.№4337.

 

Виступили: Зарубінський О.О., Бандуров В.В., Тітенко С.М., Рудьковський М.М., Васюник І.В., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань національної безпеки і оборони проект Закону про внесення змін до Закону України "Про основи національної безпеки України" щодо визначення засад енергетичної безпеки України, реєстр.№4337, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Тітенко С.М. - Голова НКРЕ, Власенко Л.Ю. – начальник відділу Департаменту електроенергетики Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника голови Комітету Мирного О.Б. про проект Закону про внесення змін до Земельного і Лісового кодексів України щодо утримання охоронних зон об'єктів передачі електричної енергії, авт. Груба Г.І., Турманов В.І., Ковач В.І., Мирний О.Б., реєстр.№4436.

 

Виступили: Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин проект Закону про внесення змін до Земельного і Лісового кодексів України щодо утримання охоронних зон об'єктів передачі електричної енергії, авт. Груба Г.І., Турманов В.І., Ковач В.І., Мирний О.Б., реєстр.№4436, внести на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. Різне

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про проекти Законів про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування визначення та погашення боргових зобов'язань, які виникли внаслідок неповних розрахунків за енергоносії, авт. Мартиненко М.В., реєстр. №4566 та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо недопущення банкрутства та стабілізації роботи підприємств енергетичної галузі, авт. Бандуров В.В., реєстр. №4566-1.

 

Виступили: Бандуров В.В., Тітенко С.М., Рудьковський М.М., Корж П.П., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування визначення та погашення боргових зобов'язань, які виникли внаслідок неповних розрахунків за енергоносії, авт. Мартиненко М.В., реєстр. №4566, прийняти у першому читанні та в цілому.

2. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Мартиненка М.В.

3. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо недопущення банкрутства та стабілізації роботи підприємств енергетичної галузі, авт. Бандуров В.В., реєстр. №4566-1, прийняти у першому читанні за основу.

4. Доповідачем від Комітету по даному законопроекту на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету з питань ядерної політики та ядерної безпеки Бандурова В.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

 

 

Голова Комітету        М.МАРТИНЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14