Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            8 

                                                                      

                                                                                          02        березня               15     

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Бондар М.Л., Бєлькова О.В., Домбровський О.Г., Звягільський Ю.Л., Кацер–Бучковська Н.В., Кононенко І.В., Куліч  В.П., Ксенжук О.С., Лопушанський А.Я., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Батенко Т.І., Войціцька В.М., Іоффе Ю.Я., Клюєв С.П., Лівік О.П., Онищенко О.Р.

 

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", КМУ, реєстр.№2214 .

 

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, Мартиненко М.В., Бондар М.Л., Насалик І.С., Кацер - Бучковська Н.В., реєстр.№2182.

 

3. Різне.

 

 

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коновець С.О. – заступник Голови правління НАК «Нафтогаз», Ердт О.Ю. - директор Департаменту організації взаєморозрахунків  ДП «НАЕК «Енергоатом».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Діденка І.М.  щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", КМУ, реєстр.№2214.

 

ВИСТУПИЛИ: Куліч В.П., Бєлькова О.В., Коновець С.О., Насалик І.С.,   Лопушанський А.Я., Мартовицький А.В., Підлісецький Л.Т.,  Кацер–Бучковська Н.В., Домбровський О.Г., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", КМУ, реєстр.№2214, прийняти в першому читанні за основу зі скороченням терміну підготовки до другого читання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Мартиненка М.В.

 

Голосували:

«за»                 -    14

«проти»           -     1

«утримався»   -     1  

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Євдокімов В.А. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Гнатюк  Ю.Л. - директор  ДП "Енергоринок".

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, Мартиненко М.В., Бондар М.Л., Насалик І.С., Кацер - Бучковська Н.В., реєстр.№2182.

 

 

 

ВИСТУПИЛИ: Гнатюк  Ю.Л., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, Мартиненко М.В., Бондар М.Л., Насалик І.С., Кацер - Бучковська Н.В., реєстр.№2182, прийняти в першому читанні за основу.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Мартиненка М.В.

 

Голосували:

«за»                 -    14

«проти»           -     1

«утримався»   -     1  

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

3. (Різне)

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата Звягільського Ю.Л. щодо внесення змін до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення, реєстр. №2212.

 

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію народного депутата України Звягільського Ю.Л. щодо внесення змін до підпункту 5 пункту 2 проекту  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення»(реєстр. № 2212 від 23.02.2015 року), а саме:

статтю 85 проекту Закону України “Про пенсійне забезпечення” (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 3, ст. 10; 1996 р., № 31, ст. 146; № 32, ст. 459; 2014 р., № 6 — 7, ст. 80) викласти в такі редакції:

«Пенсія працюючим пенсіонерам, призначена згідно із законодавством, виплачується у розмірі 85 відсотків, але не менше розміру прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Норми цієї статті не поширюється на працюючих пенсіонерів, зайнятих повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, - за списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України

(Рішення додається)

2.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  щодо внесення змін до проекту Закону «Про внесення змін до статей 165 і 252 Податкового кодексу України» реєстр. № 2213.

 

ВИРІШИЛИ:

Звернутися до Комітету з питань податкової та митної політики щодо врахування таких пропозицій при підготовці  законопроекту до другого читання:

Збільшення ставки рентної плати за користування надрами для природного газу, що відповідає умові, визначеній у пункті 252.24 статті 252 Податкового кодексу України (тобто реалізується суб'єкту, уповноваженому Кабінетом Міністрів України, для формування ресурсу природного газу для потреб населення), видобутий з покладів до 5000 метрів з 20% до 70% є необґрунтованим.

Розмір ставки рентної плати за користування надрами для природного газу, що відповідає умові, визначеній у пункті 252.24 статті 252 Податкового кодексу України (тобто реалізується суб'єкту, уповноваженому Кабінетом Міністрів України, для формування ресурсу природного газу для потреб населення), видобутий з покладів до 5000 метрів, не повинен перевищувати 50% від вартості реалізації природного газу (лист Компанії додається).

Встановлення більшого розміру цієї ставки унеможливить збереження досягнутого рівня видобутку і не дозволить нарощування обсягів власного видобутку природного газу, оскільки не враховує поточних витрат на експлуатацію родовищ (заміна, ремонт, модернізація компресорних станцій) та на пошуково-розвідувальне і експлуатаційне буріння та облаштування родовищ і свердловин.

Підтвердити Рішення Комітету від 24.12.2014 № 04-26/24-481 (додається) щодо градації ставок за глибиною видобування (35% для газу видобутого з глибин до 3000м., 28% для газу видобутого з глибин – понад 3000м. – до 5000м. і 15% для газу видобутого з глибин понад 5000м.).

 (Рішення додається)

3.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  щодо внесення змін до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», реєстр. № 2147.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодити пропозиції народних депутатів України – членів Комітету, представників центральних органів виконавчої влади та рекомендувати Комітету з питань бюджету при підготовці законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», реєстр. № 2147 до другого читання, врахувати пропозиції Комітету.

(Рішення додається)

 

 

 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

       Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24