Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                                21 

                                                                      

                                                                                             4         листопада             15    

 

                                                                                       м. Київ

 

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Батенко Т.І., Бєлькова О.В., Бондар М.Л., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Іоффе Ю.Я., Лопушанський А.Я., Кацер–Бучковська Н.В., Ксенжук О.С., Лівік О.П., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т.,  Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Звягільський Ю.Л., Кононенко І.В., Клюєв С.П., Онищенко О.Р., Рябчин О.М.

 

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

 

1. Презентація Директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства Я.Копача на тему: «Стан виконання зобов’язань України в Енергетичному Співтоваристві».

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу, КМУ, реєстр.№3325.

 

3. Проект Закону про особливості передачі в оренду об'єктів газорозподільних систем, що перебувають у державній чи комунальній власності, Кужель О.В., реєстр.№2423а.

 

4. Проект Закону про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення, друге читання, реєстр.№2505а.

 

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення комерційного обліку природного газу, теплової енергії, гарячої та холодної води, Сташук В.Ф. та інші, реєстр.№2636.

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України, Головко М.Й., Левченко Ю.В., Іллєнко А.Ю., Бублик Ю.В. та інші, реєстр.№2408а.

 

7. Проект Закону про встановлення справедливої та економічно обґрунтованої ціни постачання природного газу власного видобутку для потреб населення,  Каплін С.М., Сугоняко О.Л., реєстр.№3104.

 

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про теплопостачання" (щодо вибору способу розрахунку за спожиту теплову енергію), Добродомов Д.Є., Мусій О.С. та інші, реєстр.№3247.

 

9. Проект Закону про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про ринок природного газу" щодо відповідності якості природного газу європейським стандартам, Дерев’янко Ю.Б., Суслова І.М., Лапін І.О. та інші, реєстр.№3248.

 

10. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо державної підтримки вугільної галузі, Мусій О.С., Гузь І.В., Добродомов Д.Є. та інші,  реєстр.№3301.

 

11. Прийняття рішення з раніше обговорених питань.

 

11.1 Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Актуальні питання реформування ринку електричної енергії України. Підготовка пропозицій щодо проекту Закону України про ринок електроенергії».

 

11.2 Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку».

 

11.3 Затвердження акредитації громадських організацій при Комітеті.

 

12. Різне.

                                                      

 

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - голова правління НАК «Нафтогаз України.

 

СЛУХАЛИ: Презентацію Директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янеза Копача на тему: «Стан виконання зобов’язань України в Енергетичному Співтоваристві».

 

ВИСТУПИЛИ:  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Інформацію Директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янеза Копача щодо стану виконання зобов’язань України в Енергетичному Співтоваристві прийняти до відома.

 

Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Кужель О.В. – народний депутат України, Янез Копач - директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - голова правління НАК «Нафтогаз України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови правління НАК «Нафтогаз України Комітету Коболєва А.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу, КМУ, реєстр.№3325.

 

ВИСТУПИЛИ: Насалик І.С., Іоффе Ю.Я., Войціцька В.М., Підлісецький Л.Т., Лопушанський А.Я., Бєлькова О.В., Янез Копач,  Вовк Д.В., Чижмарь Ю.В., Кужель О.В., Домбровський О.Г., Мартиненко М.В.

 

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу, КМУ, реєстр.№3325, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Лопушанського А.Я.

 

Голосували:

«за»                     -   11

«утримався»       -   1

«проти»               -   2

«не голосував»   -   2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

3.

 

ПРИСУТНІ: Кужель О.В. – народний депутат України, Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - голова правління НАК «Нафтогаз України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Кужель О.В. щодо проекту Закону про особливості передачі в оренду об'єктів газорозподільних систем, що перебувають у державній чи комунальній власності, Кужель О.В., реєстр.№2423а.

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Вовк Д.В., Лопушанський А.Я., Войціцька В.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією автора щодо переносу розгляду проекту Закону про особливості передачі в оренду об'єктів газорозподільних систем, що перебувають у державній чи комунальній власності, Кужель О.В., реєстр.№2423а, на інше засідання у зв'язку з необхідністю його доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

4.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - голова правління НАК «Нафтогаз України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо проекту Закону про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення, реєстр.№2505а (друге читання).

 

ВИСТУПИЛИ:  Мартовицький А.В., Войціцька В.М., Підлісецький Л.Т., Мартиненко М.В.

 

Під час обговорення поставлено на голосування поправки народного депутата Мартовицького А.В.

 

 

1. Поправка №2

 

ВИРІШИЛИ:

Відхилити поправку №2

 

Голосували:

«за»                     -   10

«проти»              -   1

«утримався»       -  1

«не голосував»   -  4

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

2. Поправка №3

 

ВИРІШИЛИ:

Врахувати поправку №3

 

Голосували:

 «за»                     -   2

«проти»              -     4

«утримався»       -    5

«не голосував»   -     5

Рішення не прийнято. Поправка відхилена.

 

3. Поправка №4

 

ВИРІШИЛИ:

Відхилити поправку №4

 

Голосували:

«за»                     -   10

«проти»              -   2 

«утримався»       -  1

«не голосував»   -   3

Рішення прийнято більшістю голосів

 

4. Поправка №7

 

ВИРІШИЛИ:

Відхилити поправку №7

 

Голосували:

«за»                     -   11

«проти»              -   2 

 «не голосував»   -   3

Рішення прийнято більшістю голосів

 

5. Поправка №12

 

ВИРІШИЛИ:

Відхилити поправку №7

 

Голосували:

«за»                     -   7

«проти»              -   2 

«утримався»       -  1

«не голосував»   -   6

Рішення прийнято більшістю голосів

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про особливості доступу до інформації у сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячої води, централізованого питного водопостачання та водовідведення, реєстр.№2505а, прийняти у другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Підлісецького Л.Т.

 

Голосували:

«за»                     -   11

 «утримався»       -  2

«не голосував»   -   3

 

Рішення прийнято більшістю голосів

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - голова правління НАК «Нафтогаз України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення комерційного обліку природного газу, теплової енергії, гарячої та холодної води, Сташук В.Ф. та інші, реєстр.№2636, на інше засідання на прохання авторів.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення комерційного обліку природного газу, теплової енергії, гарячої та холодної води, Сташук В.Ф. та інші, реєстр.№2636, на інше засідання на прохання авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - голова правління НАК «Нафтогаз України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Лопушанського А.Я. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України, Головко М.Й., Левченко Ю.В., Іллєнко А.Ю., Бублик Ю.В. та інші, реєстр.№2408а.

                                                                                                                  

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України, Головко М.Й., Левченко Ю.В., Іллєнко А.Ю., Бублик Ю.В. та інші, реєстр.№2408а.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Лопушанського А.Я.

 

Рішення прийнято одноголосно.

7.

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - голова правління НАК «Нафтогаз України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Лопушанського А.Я. щодо проекту Закону про встановлення справедливої та економічно обґрунтованої ціни постачання природного газу власного видобутку для потреб населення,  Каплін С.М., Сугоняко О.Л., реєстр.№3104.

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про встановлення справедливої та економічно обґрунтованої ціни постачання природного газу власного видобутку для потреб населення,  Каплін С.М., Сугоняко О.Л., реєстр.№3104.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Лопушанського А.Я.

 

Рішення прийнято одноголосно.

8.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - голова правління НАК «Нафтогаз України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про теплопостачання" (щодо вибору способу розрахунку за спожиту теплову енергію), Добродомов Д.Є., Мусій О.С. та інші, реєстр.№3247.

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до Закону України "Про теплопостачання" (щодо вибору способу розрахунку за спожиту теплову енергію), Добродомов Д.Є., Мусій О.С. та інші, реєстр.№3247.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Підлісецького Л.Т.

 

Рішення прийнято одноголосно.

9.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Діденко І.М. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Коболєв А.В. - голова правління НАК «Нафтогаз України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Лопушанського А.Я. щодо проекту Закону про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про ринок природного газу" щодо відповідності якості природного газу європейським стандартам, Дерев’янко Ю.Б., Суслова І.М., Лапін І.О. та інші, реєстр.№3248.

 

ВИСТУПИЛИ: Лівік О.П., Підлісецький Л.Т.,  Діденко І.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про ринок природного газу" щодо відповідності якості природного газу європейським стандартам, Дерев’янко Ю.Б., Суслова І.М., Лапін І.О. та інші, реєстр.№3248.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Лопушанського А.Я.

 

Голосували:

«за»                     -   10

«проти»              -   2

«утримався»       -  2

«не голосував»   -   2

 

Рішення прийнято більшістю голосів

 

 

10.

 

 ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Бондара М.Л. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо державної підтримки вугільної галузі, Мусій О.С., Гузь І.В., Добродомов Д.Є. та інші,  реєстр.№3301.

         

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Войціцька В.М., Підлісецький Л.Т.,  Мартовицький А.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо державної підтримки вугільної галузі, Мусій О.С., Гузь І.В., Добродомов Д.Є. та інші,  реєстр.№3301, на розгляд Верховної Ради України для прийняття його за основу у першому читанні та в цілому.

 

Голосували:

«за»                     -   9

 «утримався»       -  3

«не голосував»   -   4

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

11.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо прийняття рішення з раніше обговорених питань:

 

11.1 Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Актуальні питання реформування ринку електричної енергії України. Підготовка пропозицій щодо проекту Закону України про ринок електроенергії».

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити Рекомендації Комітетських слухань на тему: «Актуальні питання реформування ринку електричної енергії України. Підготовка пропозицій щодо проекту Закону України про ринок електроенергії».

(Додаток до протоколу, на 7 арк.)

 

Рішення прийнято одноголосно.

         

11.2 Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку».

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити Рекомендації Комітетських слухань на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку».

 (Додаток до протоколу, на __ арк.)

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

11.3 Про затвердження акредитації громадських організацій при Комітеті.

 

ВИРІШИЛИ:

Акредитувати при Комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки:

- ГО «Українська асоціація виробників матеріалів та компонентів для сонячної енергетики»;

- ГО «Київський інститут енергетичних досліджень»;

- Громадську раду при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24