ПРЕС-РЕЛІЗ

 

16 березня 2017 року Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки спільно з Громадською мережею ОПОРА провели круглий стіл на тему: «Енергоефективність: європейський вектор для українських реформ».

У заході прийняли участь високі гості: Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, заступник керівника Головного директорату Європейської Комісії зі зав’язків з країнами-сусідами Катарина Матернова та народні депутати України.

Засідання круглого столу відбулось під головуванням народного депутата України, Першого заступника Голови Комітету ВРУ з питань ПЕК – Олександра Домбровського.

Олександр Домбровський звернув увагу, що найдешевша та найчистіша енергія - це та, яку вдалося заощадити, а отже і не генерувати. І нині Комітет робить все можливе і неможливе, щоб динамічніше просуватися вперед у питанні енергоефективності.

Катарина Матернова підтвердила підтримку України з боку Євросоюзу у впровадженні реформи, а також готовність надати допомогу у комунікаційних зусиллях та створенні технічного офісу. «Ми стоїмо за вами у вашому прагненні стати енергонезалежними та енергоефективними», — наголосила вона.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час круглого столу  наголосив, що реформа енергоефективності, теплоенергетики, ЖКГ вперше розвернута навколо споживача.

«Споживач, має отримати якісні послугу за доступну ціну, ефективно використовувати власні кошти та фінансову підтримку держави в напрямку енергоефективності. Для цього ми створюємо всі необхідні інструменти – через закони «Про ЖКП», «Про комерційний облік комунальних послуг», «Про енергоефективність будівель», «Про фонд енергоефективності», — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Олексій Рябчин, як голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності загострив увагу присутніх на міжнародних зобов’язаннях України у енергетичному секторі, зокрема на повній імплементації норм європейських директив до національного законодавства. Народний депутат висловив думку про нагальну необхідність створення в Україні інституту «енергетичного омбудсмену» для захисту і представлення інтересів споживачів на енергетичному ринку.

Також у засіданні круглого столу взяла участь заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, народний депутат України Альона Бабак. У своєму виступі, народний депутат закликала подивитись на енергоефективність у житловому секторі, як на доступність достойних і безпечних житлових умов на фоні зростання вартості основних енергетичних ресурсів.

Учасники круглого столу очікують, що 2017 рік може стати роком прориву та інтенсивного розвитку енергоефективних проектів, ЕСКО-проектів, програм утеплення. І для цього потрібно максимально об'єднати зусилля усіх гілок влади, експертів, профільних асоціацій та населення.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

25 квітня 2024 14:45
23 квітня 2024 16:17
22 квітня 2024 15:36
19 квітня 2024 15:34
18 квітня 2024 17:53
15 квітня 2024 16:25
09 квітня 2024 13:50
05 квітня 2024 12:29
04 квітня 2024 11:53
02 квітня 2024 15:25