10-11 вересня 2019 року відбулось засідання Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Під час розгляду першого питання Голова Комітету А.Герус звернувся до депутатів – членів Комітету з пропозицією направити звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів України щодо розподілу чистого прибутку державних енергетичних компаній у вигляді дивідендів.

За результатами розгляду народні депутати – члени Комітету підтримали зазначене звернення.

Наступним питанням порядку денного стала інформація Міністра розвитку громад та територій України А.Бабак.

Пані Міністерка надала інформацію щодо підготовки систем життєзабезпечення до опалювального сезону, а також окреслила першочергові питання щодо співпраці з Комітетом стосовно:

-реалізації закону Про житлово-комунальні послуги;

-забезпечення співпраці в удосконаленні законодавства.

Після доповіді пані А.Бабак відповіла на питання народних депутатів стосовно заборгованості за житлово-комунальні послуги та здійснення державного регулювання у сфері теплопостачання. В дискусії взяли участь народні депутати Герус А.М., Кучеренко О.О., Волинець М.Я., Юрченко О.М., Мороз В.В. та Нагорняк С.В.

Інформацію було заслухано та прийнято до відома.

Наступним питанням на засіданні Комітету було заслуховування інформації Голови НКРЕКП О.Кривенко.

Пані О.Кривенко доповіла стосовно підсумків роботи НКРЕКП з наступних питань:

-ліцензування;

-підготовка до опалювального сезону;

-впровадження онлайн послуг;

-контроль за якістю наданих послуг;

-впровадження ринку електричної енергії.

Також О.Кривенко наголосила на можливості НКРЕКП рекомендувати Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг певні законодавчі зміни, які зможуть покращити роботу регулятора.

Голова Комітету А.Герус наголосив на необхідності живого діалогу з НКРЕКП та озвучив пропозицію щодо  конструктивної співпраці.

Також до дискусії приєднались народні депутати – члени Комітету Камельчук Ю.О., Кучеренко О.Ю., Іоффе Ю.Я. та Волинець М.Я. з запитаннями стосовно ціноутворення на газ, постачання газу до проблемних регіонів та підключення до електромереж.

Інформацію було заслухано та прийнято до відома.

Під час розгляду наступного питання було одноголосно затверджено перелік членів підкомітетів, створених в Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

З інформацією про назви підкомітетів та їх склад можна ознайомитись за посиланням.

Перейшовши до розгляду питань в розділі «Різне» членами Комітету Іоффе Ю.Я. та Кучеренко О.Ю. було представлено два законопроекти: проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" щодо впорядкування ціноутворення та недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ», р.№1122 та проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" (щодо спрямування природного газу вітчизняного видобутку на потреби населення у повному обсязі)», р.№1177.

В результаті обговорення було прийнято одноголосне рішення про опрацювання цих законопроектів на спільних засіданнях відповідних підкомітетів для їх вивчення, аналізу та порівняння.

Також було прийнято одноголосне рішення стосовно створення робочої групи по розробці законопроекту на базі р.№10228 (VIII скликання ) під керівництвом  першого заступника голови Комітету О.Кучеренка.

 




Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

15 березня 2024 16:37
15 березня 2024 16:08
08 березня 2024 13:26
28 лютого 2024 13:43
22 лютого 2024 17:43
22 лютого 2024 13:52
14 лютого 2024 14:14
12 лютого 2024 14:36
07 лютого 2024 15:13
05 лютого 2024 17:46