28 березня 2024
1500

28 березня 2024 року о 15:00 у Комітеті відбудеться круглий стіл на тему «Захист прав споживачів житлово-комунальних послуг в умовах воєнного стану» за участі народних депутатів України – членів Комітету, представників Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, НКРЕКП, Міністерства економіки, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та інших зацікавлених установ і організацій.

Відповідно внесених змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 р. № 303, затверджених постановою КМУ від 08.03.2024 р. № 261, Держпродспоживслужба за своїм рішенням здійснюватиме позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, захисту прав споживачів та метрологічного нагляду у сфері надання житлово-комунальних послуг за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини.

З урахуванням наведеного, Комітетом спільно з представниками Держпродспоживслужби та інших запрошених осіб планується розгляд:

- проблемних питань захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг в умовах воєнного стану;

- шляхів забезпечення громадян якісними житлово-комунальними послугами за економічно обґрунтованими тарифами;

- негативного впливу на права та законні інтереси громадян з боку недобросовісних надавачів житлово-комунальних послуг;

- законодавчих змін щодо здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері надання житлово-комунальних послуг.

Захід відбудеться під головуванням Першого заступника Голови Комітету Кучеренка О.Ю.


Повернутись до календаря подій
Ще анонсовані події
Відвідай слухання у Комітеті!
Подати заявку Правила перебування