Протокол №18 від 02.09.2015

04 вересня 2015, 16:23

 

 

 

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            18 

                                                                      

                                                                                          2         вересня             15    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Батенко Т.І., Бєлькова О.В., Бондар М.Л., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Іоффе Ю.Я., Кацер–Бучковська Н.В., Ксенжук О.С.,  Мартовицький А.В., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Хала  Д.О.

 

ВІДСУТНІ: Бандуров В.В., Звягільський Ю.Л., Кононенко І.В., Лопушанський А.Я., Клюєв С.П., Насалик І.С., Лівік О.П., Онищенко О.Р., Чижмарь Ю.В.

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного нагляду у сфері використання ядерної енергії, КМУ, реєстр.№2290а.

 

2. Проект Закону про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької АЕС, КМУ, реєстр.№2471а.

 

3. Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції", КМУ, реєстр.№2472а.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" щодо ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії, Домбровський О.Г., Бандуров В.В., реєстр.№2360а. 

 

5. Презентація для членів Комітету розробленого Міненерговугілля проекту Закону «Про ринок електроенергії».

 

6. Різне.

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного нагляду у сфері використання ядерної енергії, КМУ, реєстр.№2290а, на інше засідання на прохання авторів.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного нагляду у сфері використання ядерної енергії, КМУ, реєстр.№2290а, на інше засідання на прохання авторів.

(Лист Державної інспекції ядерного регулювання додається)

 

Рішення прийнято одноголосно.

2-3.

 

ПРИСУТНІ: Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Рибчук О.М. Генеральний директор “Атомпроектінжиніринг”.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Генерального директора “Атомпроектінжиніринг” Рибчука О.М. щодо проектів Законів про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької АЕС, КМУ, реєстр.№2471а, та про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції", КМУ, реєстр.№2472а.

 

ВИСТУПИЛИ: Іоффе Ю.Я., Светелік О.Д., Бєлькова О.В., Кацер–Бучковська Н.В., Домбровський О.Г.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України проекти Законів про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької АЕС, КМУ, реєстр.№2471а, та про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції", КМУ, реєстр.№2472а, прийняти у першому читанні за основу та в цілому.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Мартиненка М.В.

 

Рішення прийнято одноголосно.

4.

 

ПРИСУТНІ: Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Василенко В.І. – директор департаменту ліцензування НАЕК «Енергоатом», Андрєєв О.В. - директор департаменту ліцензування та дозвільної системи Державної регуляторної служби України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Домбровського О.Г. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" щодо ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії, Домбровський О.Г., Бандуров В.В., реєстр.№2360а. 

 

ВИСТУПИЛИ: Светелік О.Д., Василенко В.І., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань промислової політики та підприємництва внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності" щодо ліцензування діяльності у сфері використання ядерної енергії, Домбровський О.Г., Бандуров В.В., реєстр.№2360а, для прийняття в першому читанні за основу та в цілому.

 

Рішення прийнято одноголосно.

5.

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. – Міністр енергетики та вугільної промисловості України; Светелік О.Д. - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Узунов С. - Глава електроенергетичного відділу Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Карова Р. - юридичний радник Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

 

СЛУХАЛИ: Презентацію розробленого Міненерговугілля проекту Закону «Про ринок електроенергії» (заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Светелік О.Д.).

 

ВИСТУПИЛИ: Іоффе Ю.Я., Демчишин В.В., Рябчин О.М., Домбровський О.Г., Мартовицький А.В., Кацер–Бучковська Н.В., Підлісецький Л.Т., Светелік О.Д., Войціцька В.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Доручити Підкомітету з питань електроенергетики та транспортування енергії (голова – Підлісецький Л.Т.) підготувати проведення 14 вересня 2015 року Комітетських слухань на тему:  «Актуальні питання реформування ринку електричної енергії України. Підготовка пропозицій щодо проекту Закону України про ринок електроенергії».

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.Різне

 

6.1

 

 СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо призначення на посаду головного консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Гонтарук Олени Валеріївни.

Гонтарук О.В., 1973 року народження, освіта  вища, у 1997 році закінчила Державну академію легкої промисловості,  у 2007 році – Національну академію державного управління при Президентові України.

В секретаріаті Комітету працює з 1998 року на посадах спеціаліста першої категорії, консультанта, старшого консультанта з 22.09.2009 р. по цей час. Зарахована до кадрового резерву на посаду головного консультанта секретаріату Комітету. Має 5 ранг державного службовця.

 За час роботи Гонтарук О.В. зарекомендувала себе відповідальним та професійним працівником. Добре виконує покладену на неї роботу та виявляє організаційні здібності. Відповідає вимогам професійно-кваліфікаційної характеристики зазначеної вище посади.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію Голови Комітету щодо погодження  призначення на посаду головного консультанта (вакантну) секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Гонтарук Олени Валеріївни шляхом переведення з посади старшого консультанта.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.2

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо призначення на посаду старшого консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Миколайчука Станіслава Вікторовича.

Миколайчук С.В. у  2010 р. закінчив Український державний університет міжнародних фінансів та торгівлі за спеціальністю «Міжнародна економіка». З вересня 2008 року по 2011 р. працював на посадах спеціаліста з страхування, помічника-консультанта народного депутата України. З травня 2011 р. по теперішній час працює у секретаріаті Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на посадах спеціаліста 1 категорії та консультанта. Має 7 ранг державного службовця.

Посадові  обов’язки та доручення керівництва виконує кваліфіковано, якісно, дотримується правил поведінки державного службовця. Володіє державною та англійськими мовами, навичками роботи на персональному комп’ютері.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію Голови Комітету щодо погодження призначення Миколайчука Станіслава Вікторовича на посаду старшого консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики шляхом переведення з посади консультанта.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.3

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо призначення на посаду консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Чебакової Валентини Едуардівни.

Чебакова В.Е. закінчила у 2012 році Київський національний університет культури і мистецтв за спеціальністю «Правознавство» та здобула кваліфікацію юриста. З лютого 2008 року по грудень 2010 року працювала на посаді консультанта з юридичних питань ТОВ «Елеком». З березня 2011 року по жовтень 2012 р. - помічник-консультант народного депутата України (поза штатом), з жовтня 2012 р. по теперішній час на посаді спеціаліста 1 категорії секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Має 8 ранг державного службовця. Посадові  обов’язки та доручення керівництва виконує кваліфіковано, якісно, дотримується правил поведінки державного службовця. Володіє державною та вивчає іноземну мову - англійську, володіє навичками роботи на персональному комп’ютері.

 

ВИРІШИЛИ:

Підтримати пропозицію Голови Комітету щодо погодження призначення Чебакової Валентини Едуардівни на посаду консультанта секретаріату Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики шляхом переведення з посади спеціаліста 1 категорії.

 

Рішення прийнято одноголосно.

6.4

СЛУХАЛИ: Пропозицію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо підготовки та проведення 23 вересня 2015 р. комітетських слухань на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку вуглеводів в Україні»

 

ВИРІШИЛИ:

Підготувати та провести 23 вересня 2015 р. комітетські слухання на тему: «Угоди про розподіл продукції як механізм залучення інвестицій з метою збільшення видобутку вуглеводів в Україні».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6.5

СЛУХАЛИ: Пропозицію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо підготовки та проведення 9 вересня 2015 р. робочої наради, присвяченої обговоренню стану підготовки вторинного законодавства та інших нормативно-правових актів у зв'язку із прийняттям Закону України «Про ринок природного газу».

 

ВИРІШИЛИ:

1. Доручити заступнику Голови Комітету Бєльковій О.В. підготувати та провести 9 вересня 2015 р. робочу нараду, присвячену обговоренню стану підготовки вторинного законодавства та інших нормативно-правових актів у зв'язку із прийняттям Закону України «Про ринок природного газу».

2. За результатами наради проінформувати на наступному засіданні Комітету. 

 

Рішення прийнято одноголосно

 



 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА