Олександр Домбровський, на брифінгу у Верховній Раді України, прокоментував недавнє рішення НКРЕ КП.

04 квітня 2017, 17:15

Сьогодні, 4 квітня, в.о.  голови парламентського комітету  з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський на брифінгу у Верховній Раді України прокоментував недавнє резонансне  рішення НКРЕ КП про встановлення тарифів на розподіл та транспортування природного газу.  

Парламентарій наголосив, що НКРЕКП не вперше приймає недопрацьовані рішення і нагадав про її рішення щодо підвищення плати за нестандартні підключення до електричних мереж, яке було прийняте регулятором на початку року.

О.Домбровський зазначив: « Нажаль, мушу констатувати, що  рішення  НКРЕ КП про встановлення тарифів на розподіл та транспортування природного газу - вже не перше, яке не сприймається в українському суспільстві, і яке, на мій погляд, недостатньо професійно та фахово підготовлено. Місяць тому у нас були аналогічні дискусії відносно рішення НКРЕ КП щодо підвищення вартості підключень до електричних мереж, яке так само було призупинене, і так само НКРЕ КП нині працює над новим форматом розв’язання цієї проблеми.

Я закликаю парламент та всі фракції розпочати офіційну процедуру ротації членів НКРЕ КП відповідно до чинного законодавства і відповідно до Указу Президента України. Вважаю, що це один із ключових моментів, які сьогодні має виконати парламент України. Адже новий Закон України «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» повинен дати новий зміст роботі комісії, і, відповідно, для цього - нових людей, які мають бути професійними та вміти вести діалог і з Урядом, і з суспільством,  і з експертним середовищем».