Пост-реліз засідання Підкомітету з питань нафтової, нафтотранспортної галузі та нафтопродуктозабезпечення

14 квітня 2020, 13:48

14 квітня 2020р. відбулося засідання Підкомітету з питань нафтової, нафтотранспортної галузі та нафтопродуктозабезпечення у режимі відеоконференції за участі Мінекоенерго, Держенергоефективності, Держекоінспекції, представників профільних асоціацій.

Учасники засідання обговорили основні положення законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язковості використання рідкого біопалива (біокомпонентів) у галузі транспорту.

Мінекоенерго представило свої пропозиції до даної редакції проекту, які були враховані народними депутатами-членами Підкомітету.

Ключові пункти:

-         Визначено розподіл повноважень ЦОВВ;

визначено, що державний контроль за додержанням вмісту нормативно визначеної обов’язкової частки біопалива у бензинах автомобільних покладається на Держекоінспекцію;

моніторинг та контроль звітності суб’єктів господарювання  покладається на Держенергоефективністі (ДАЕЕ);

нормативно-правове регулювання та загальна координація за Мінекоенерго.

-         Розширено коло суб’єктів господарювання, які будуть підпадати під державний контроль в частині додержанням ними вмісту нормативно визначеної обов’язкової частки біопалива (біокомпонентів) у бензинах автомобільних;

-       Збережена можливість для суб’єктів господарювання, які виробляють біопалива (біокомпоненти) реалізовувати біопаливо на митній території України без підтвердження  відповідності такого палива критеріям сталості.