10 листопада 2023 року. Засідання Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

09 листопада 2023, 12:06

10 листопада 2023 року відбулось засідання Комітету на якому було розглянуто наступні законопроекти:

 - Проект Закону про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів, №9024-д;

- Проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств" щодо продовження терміну дії мораторію на виконавчі провадження, заходи примусового виконання рішень та порушення справ про банкрутство державних вугледобувних підприємств, №10086;

- Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану, № 9456.

- Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про участь України у програмі Союзу "Механізм "Сполучення Європи", №0232.

 

Народними депутатами-членами Комітету після розгляду законопроектів прийнято наступні рішення:

- Підтримати проект Закону про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів, №9024-д, із затвердженими на засіданні правками, рекомендувати прийняти в цілому, як Закон.

- Підтримати проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств", №10086, та рекомендувати включити його до порядку денного та підтримати за основу.

- Рекомендувати головному Комітету підтримати проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану, № 9456. 

- Рекомендувати головному Комітету підтримати проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про участь України у програмі Союзу "Механізм "Сполучення Європи", №0232.

 

Також важливим питанням порядку денного засідання було питання щодо динаміки розрахунків на ринку електричної енергії між суб’єктами на які покладено ПСО за жовтень 2023 р.