10 листопада 2023 року. Засідання Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг

Опубліковано 09 листопада 2023, о 12:06

10 листопада 2023 року відбулось засідання Комітету на якому було розглянуто наступні законопроекти:

 - Проект Закону про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів, №9024-д;

- Проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств" щодо продовження терміну дії мораторію на виконавчі провадження, заходи примусового виконання рішень та порушення справ про банкрутство державних вугледобувних підприємств, №10086;

- Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану, № 9456.

- Проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про участь України у програмі Союзу "Механізм "Сполучення Європи", №0232.

 

Народними депутатами-членами Комітету після розгляду законопроектів прийнято наступні рішення:

- Підтримати проект Закону про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів, №9024-д, із затвердженими на засіданні правками, рекомендувати прийняти в цілому, як Закон.

- Підтримати проект Закону про внесення змін до статті 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності державних вугледобувних підприємств", №10086, та рекомендувати включити його до порядку денного та підтримати за основу.

- Рекомендувати головному Комітету підтримати проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану, № 9456. 

- Рекомендувати головному Комітету підтримати проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про участь України у програмі Союзу "Механізм "Сполучення Європи", №0232.

 

Також важливим питанням порядку денного засідання було питання щодо динаміки розрахунків на ринку електричної енергії між суб’єктами на які покладено ПСО за жовтень 2023 р.

 


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку