Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            14 

                                                                      

                                                                                          6     листопада             13    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Васюник І.В., Гончаров А.Д., Груба Г.І., Зарубінський О.О.,  Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Кутовий В.Г., Медяник В.Ю., Мирний О.Б., Пашинський С.В., Турманов В.І.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Шмерего М.О.

 

ВІДСУТНІ: Бандуров В.В., Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Кунченко О.П., Лелюк О.В., Мармазов Є.В., Онищенко О.Р., Павелко А.В., Рудьковський М.М.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Про виконання протокольного доручення Верховної Ради України від 24 жовтня 2013р. щодо техніко-юридичного опрацювання тексту прийнятого Закону «Про засади функціонування ринку електричної енергії України».

 

2. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Зарубінський О.О., реєстр.№2171а.

 

3 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції" щодо фінансування робіт з підтримання у справному стані спеціальної соціальної інфраструктури територій Рівненської та Хмельницької областей, на які поширюється зона спостереження Хмельницької атомної електричної станції, Вознюк Ю.В., реєстр.№3302.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо послуг з електропостачання, Андрієвський Д.Й., Сальдо В.В., Марцінків Р.Р., реєстр.№3345.

 

5. Проект Закону про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо деяких питань виробництва біоетанолу, КМУ, реєстр.№3123.

 

6. Проект Закону про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування нафтопродуктів та скрапленого газу, що використовуються як сировина для нафтохімічної промисловості, КМУ, реєстр.№3228.

 

7. Проект Закону про внесення змін до статей 14 та 229 Податкового кодексу України (щодо особливостей оподаткування нафтопродуктів та скрапленого газу, що використовуються в якості сировини для нафтохімічної промисловості та скрапленого газу для комунально-побутових потреб населення), Кутовий В.Г., реєстр.№3228-1.

 

8. Проект Закону про внесення змін до статті 244 Податкового кодексу України (щодо ставки податку для найекологічніших видів палива), Кутовий В.Г., реєстр.3096.

 

9. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності управління, використання та збереження державного майна, Симоненко П.М., Мармазов Є.В., Борита О.В., реєстр.№3240.

 

10. Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему «Нафтопереробна галузь України: стан, проблеми, перспективи модернізації».

 

11. Про затвердження Рекомендацій Комітетських слухань на тему «Стан виконання зобов’язань України, взятих за Протоколом про приєднання України до Енергетичного Співтовариства, ратифікованого Законом України від 15 грудня 2010 року № 2787-VI».

 

12. Різне.

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо виконання протокольного доручення Верховної Ради України про техніко-юридичне опрацювання Апаратом Верховної Ради України тексту прийнятого 24 жовтня 2013 р. Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії України».

 

Виступили: Іоффе Ю.Я., Корж П.П., Зарубінський О.О.

 

УХВАЛИЛИ:

Погодити запропоновані Апаратом Верховної Ради України редакційні та граматичні правки тексту прийнятого 24 жовтня 2013 р. Верховною Радою України Закону «Про засади функціонування ринку електричної енергії України».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Запорожченко В.А. – заступник директора Департаменту з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Зарубінського О.О. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Зарубінський О.О., реєстр.№2171а.

 

Виступили: Запорожченко В.А., Пашинський С.В., Медяник В.Ю.,  Мирний О.Б., Іоффе Ю.Я., Груба Г.І.,  Ковач В.І., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Зарубінський О.О., реєстр.№2171а, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем від Комітету по законопроекту визначити першого заступника Голови Комітету Зарубінського О.О.

 

Голосували:

«За»                -  10

«Проти»         - 2 (народні депутати України Пашинський С.В. і Медяник В.Ю.) 

«Утримався» - 1 (народний депутат України Іоффе Ю.Я.) 

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Чернов П.А. – заступник директора Департаменту ядерної енергетики та атомної промисловості Міненерговугілля, Володіна Л.М. - заступник виконавчого директора з правового забезпечення ДП «НАЕК «Енергоатом».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції" щодо фінансування робіт з підтримання у справному стані спеціальної соціальної інфраструктури територій Рівненської та Хмельницької областей, на які поширюється зона спостереження Хмельницької атомної електричної станції, Вознюк Ю.В., реєстр.№3302.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проект Закону про внесення змін до Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції" щодо фінансування робіт з підтримання у справному стані спеціальної соціальної інфраструктури територій Рівненської та Хмельницької областей, на які поширюється зона спостереження Хмельницької атомної електричної станції, Вознюк Ю.В., реєстр.№3302, на прохання автора.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

4.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо послуг з електропостачання, Андрієвський Д.Й., Сальдо В.В., Марцінків Р.Р., реєстр.№3345.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо послуг з електропостачання, Андрієвський Д.Й., Сальдо В.В., Марцінків Р.Р., реєстр.№3345, на прохання автора (лист додається).

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Куць О.І. - директор Департаменту Мінагропрому, Запорожченко В.А. – заступник директора Департаменту з питань виробництва традиційних та альтернативних видів палива Міненерговугілля, Мельник І.Ю. - начальник відділу Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування  по законопроектам Міндоходів.  

 

СЛУХАЛИ: Інформацію директора Департаменту Мінагропрому Куця О.І. про проект Закону про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо деяких питань виробництва біоетанолу, КМУ, реєстр.№3123.

 

Виступили: Васюник І.В., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести проект Закону про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо деяких питань виробництва біоетанолу, КМУ, реєстр.№3123, на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

6-7

 

ПРИСУТНІ: Романюк Ю.П. - заступник директора Департаменту Мінфіну, Пержинська С.Л. – директор Департаменту бухгалтерського обліку Міненерговугілля, Мельник І.Ю. - начальник відділу Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування  по законопроектам Міндоходів.  

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника директора Департаменту Мінфіну Романюка Ю.П. про проект Закону про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування нафтопродуктів та скрапленого газу, що використовуються як сировина для нафтохімічної промисловості, КМУ, реєстр.№3228, та народного депутата України Васюника І.В. про проект Закону про внесення змін до статей 14 та 229 Податкового кодексу України (щодо особливостей оподаткування нафтопродуктів та скрапленого газу, що використовуються в якості сировини для нафтохімічної промисловості та скрапленого газу для комунально-побутових потреб населення), Кутовий В.Г., реєстр.№3228-1.

 

Виступили: Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести проект Закону про внесення змін до статті 229 Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування нафтопродуктів та скрапленого газу, що використовуються як сировина для нафтохімічної промисловості, КМУ, реєстр.№3228, на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

 2. Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики проект Закону про внесення змін до статей 14 та 229 Податкового кодексу України (щодо особливостей оподаткування нафтопродуктів та скрапленого газу, що використовуються в якості сировини для нафтохімічної промисловості та скрапленого газу для комунально-побутових потреб населення), Кутовий В.Г., реєстр.№3228-1, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

 

8.

 

ПРИСУТНІ: Романюк Ю.П. - заступник директора Департаменту Мінфіну, Пержинська С.Л. – директор Департаменту бухгалтерського обліку Міненерговугілля, Шумський  О.О. - начальник Управління Департаменту оподаткування та контролю об’єктів і операцій по законопроекту Міндоходів.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Васюника І.В. про проект Закону про внесення змін до статті 244 Податкового кодексу України (щодо ставки податку для найекологічніших видів палива), Кутовий В.Г., реєстр.3096.

 

Виступили: Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики проект Закону про внесення змін до статті 244 Податкового кодексу України (щодо ставки податку для найекологічніших видів палива), Кутовий В.Г., реєстр.3096, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.

 

ПРИСУТНІ: Романюк Ю.П. - заступник директора Департаменту Мінфіну, Дудка Л.О.   директор департаменту, Департамент майна, управління корпоративними правами та реформування власності; Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В.  про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності управління, використання та збереження державного майна, Симоненко П.М., Мармазов Є.В., Борита О.В., реєстр.№3240.

 

УХВАЛИЛИ:

Перенести розгляд проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності управління, використання та збереження державного майна, Симоненко П.М., Мармазов Є.В., Борита О.В., реєстр.№3240, у зв’язку з відсутністю авторів.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

10.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата Васюника І.В. про Рекомендації Комітетських слухань на тему «Нафтопереробна галузь України: стан, проблеми, перспективи модернізації».

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити Рекомендацій Комітетських слухань на тему «Нафтопереробна галузь України: стан, проблеми, перспективи модернізації» (додаток до протоколу, на 4 арк.).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

11.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про Рекомендації Комітетських слухань на тему «Стан виконання зобов’язань України, взятих за Протоколом про приєднання України до Енергетичного Співтовариства, ратифікованого Законом України від 15 грудня 2010 року № 2787-VI».

 

УХВАЛИЛИ:

Затвердити Рекомендацій Комітетських слухань на тему «Стан виконання зобов’язань України, взятих за Протоколом про приєднання України до Енергетичного Співтовариства, ратифікованого Законом України від 15 грудня 2010 року № 2787-VI» (додаток до протоколу, на 4 арк.).

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                  М.МАРТИНЕНКО

 

Секретар Комітету              Г.ГРУБА

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14