Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                                                                                                           

                                                                             21 

                                                                      

                                                                                           4         червня            14    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Васюник І.В., Груба Г.І., Гончаров А.Д., Зарубінський О.О.,  Іоффе Ю.Я., Ковач В.І., Корж П.П., Мирний О.Б., Павелко А.В., Рудьковський М.М., Турманов В.І.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Шмерего М.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Чебакова В.Е., Хала Д.О.

 

ВІДСУТНІ: Іванющенко Ю.В., Ковальчук В.А., Кунченко О.П., Кутовий В.Г., Лелюк О.В., Мармазов Є.В.,  Медяник В.Ю., Онищенко О.Р., Пашинський С.В.

 

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

 

1. Про результати роботи робочої групи з підготовки проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" та про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), Москаленко Я.М., Полочанінов В.Г., реєстр.№4596.

 

2. Проект Закону про енергетичний аудит, Зарубінський О.О., реєстр.№3580.

 

3. Проект Закону про енергетичний аудит, Пашинський С.В., реєстр.№3580-1.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо перерозподілу видатків, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі), Турманов В.І., Гончаров А.Д., реєстр.№ 4980.

 

 5. Різне.

1.

 

ПРИСУТНІ: Рогозін О.Г. – член НКРЕ, Гаврилюк О.В. – радник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Баринов М.О. – начальник управління Мінрегіонбуд України.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови підкомітету з питань енергозбереження та нетрадиційних джерел енергії Ковача В.І. про результати роботи робочої групи з підготовки проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії" та про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику"  (щодо   стимулювання   виробництва    електроенергії   з альтернативних    джерел  енергії),  Москаленко Я.М.,  Полочанінов  В.Г., реєстр. №4596.

 

 Виступили: Рогозін О.Г., Зарубінський О.О., Гаврилюк О.В., Іоффе Ю.Я., Рудьковський М.М., Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати робочій групі підготувати для розгляду на наступному засіданні Комітету проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії".

2. З метою стимулювання розвитку використання скидного енергопотенціалу технологічних процесів в газотранспортній системі України рекомендувати народному депутату Рудьковському М.М. розробити та подати на розгляд відповідний законопроект про внесення змін у спеціальний базовий Закон України «Про комбіноване виробництво теплової та електричної енергії (когенерацію) та використання скидного енергопотенціалу».

 

Рішення прийнято одноголосно.

2-3.

 

ПРИСУТНІ: Таран О.В. – Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Потімков О.Ю. - т.в.о. Голови Держпідприємництва України, Пендзин О.В. - директор Департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Корчміт О.Ю. - заступник Директора Департаменту стратегічного планування та розвитку у сфері комунальних послуг Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Максимчук В.Ф. - начальник Головного управління електрифікації та електропостачання Укрзалізниці, Соркін Б.В. - заступник директора Департаменту електроенергетики Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію народного депутата України Зарубінського О.О. щодо проекту Закону про енергетичний аудит, реєстр.№3580 та голови підкомітету з питань енергозбереження та нетрадиційних джерел енергії Ковача В.І. щодо проектів законів про енергетичний аудит, реєстр.№3580 та реєстр.№3580-1.

 

 Виступили: Мирний О.Б., Іоффе Ю.Я., Таран О.В., Потімков О.Ю.,  Мирний О.Б., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України “Про енергетичний аудит”, Зарубінський О.О., реєстр. №3580, та проект Закону про енергетичний аудит, Пашинський С.В., реєстр.№3580-1 за результатами розгляду у першому читані повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Запропонувати авторам проектів законів розглянути можливість об’єднання своїх законодавчих ініціатив в один законопроект.

3. Визначити співдоповідачем по законопроектам від Комітету на засіданні Верховної Ради України народного депутата України Ковача В.І.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

4.

 

ПРИСУТНІ: Зюков Ю.Є. – перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Поломарьова І.М. – начальник відділу Департаменту фінансів виробничої сфери та майнових відносин Мінфіну.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію народного депутата України Турманова В.І. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо перерозподілу видатків, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі), Турманов В.І., Гончаров А.Д., реєстр.№ 4980.

 

Виступили: Зюков Ю.Є.,  Гончаров А.Д., Мартиненко М.В.

 

УХВАЛИЛИ

Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо перерозподілу видатків, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на підтримку вугільної галузі), Турманов В.І., Гончаров А.Д., реєстр. № 4980, на розгляд до Верховної Ради України для  прийняття його за основу і в цілому як Закон.

 

 Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету         М. МАРТИНЕНКО

 

Секретар Комітету     Г.ГРУБА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи засідань”

24 листопада 2014 13:19
24 листопада 2014 13:18
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:17
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:16
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:15
24 листопада 2014 13:14
24 листопада 2014 13:14