Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                                24 

                                                                      

                                                                                              9          грудня            15     

 

                                                                                       м. Київ

 

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.       

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Батенко Т.І., Бандуров В.В., Бєлькова О.В., Бондар М.Л., Домбровський О.Г., Лопушанський А.Я., Кацер–Бучковська Н.В., Лівік О.П., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т., Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Войціцька В.М., Звягільський Ю.Л., Іоффе Ю.Я., Кононенко І.В., Клюєв С.П., Ксенжук О.С., Онищенко О.Р.

 

* * *

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо включення до Порядку денного засідання Комітету проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр.№ 2966.

 ВИРІШИЛИ:

Затвердити запропоновані доповнення до Порядку денного засідання Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (технічний), Підлісецький Л.Т., Войціцька В.М., Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В., реєстр.№3447.

 

2. Проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр.№2966.

 

3. Проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України (щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС), КМУ, реєстр.№3444.

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо прав на пенсійне забезпечення працівників освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, шахтарів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), Мураєв Є.В., реєстр.№3299.

 

5. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з оплати житлово-комунальних послуг, Королевська Н.Ю., Солод Ю.В., реєстр.№3313.

 

6. Різне.     

1.

 

ПРИСУТНІ: Цехмістер Д.П. – заступник директора Департаменту Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (технічний), Підлісецький Л.Т., Войціцька В.М., Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В., реєстр.№3447.

 

ВИСТУПИЛИ: Лівік О.П., Рябчин О.М., Насалик І.С., Кацер–Бучковська Н.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Перенести прийняття рішення щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії (технічний), Підлісецький Л.Т., Войціцька В.М., Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В., реєстр.№3447, на наступне засідання Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

2.

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр.№ 2966.

ВИСТУПИЛИ: Рябчин О.М., Підлісецький Л.Т., Домбровський О.Г., Мартовицький А.В., Бандуров В.В., Кацер–Бучковська Н.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр.№ 2966, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бєлькову О.В.

 

Голосували:

«за»                     -    8

«утримався»       -    3

«проти»               -   3

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Коваленко Д.В. – директор департаменту Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Москаленко О.П. – заступник директора департаменту Мінфіну

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Рябчина О.М. щодо проекту Закону про внесення змін до Митного кодексу України (щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС), КМУ, реєстр.№3444.

 

ВИСТУПИЛИ: Рябчин О.М., Коваленко Д.В., Лівік О.П., Домбровський О.Г., Москаленко О.П., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України (щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС), КМУ, реєстр.№3444, на розгляд Верховної Ради України для прийняття його в першому читанні за основу з подальшим доопрацюванням до другого читання в частині вилучення із законопроекту підпункту першого пункту третього розділу першого (питання звільнення від мита енергоефективного обладнання, устаткування та комплектувальних виробів).

 

Голосували:

«за»                      -   8

 «проти»               -   1

«не голосували»  -  5

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

4.

ПРИСУТНІ: Мураєв Є.В. – народний депутат України, Цехмістер Д.П. – заступник директора Департаменту Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Мураєва Є.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо прав на пенсійне забезпечення працівників освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, шахтарів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), Мураєв Є.В., реєстр.№3299.

 

ВИСТУПИЛИ: Бондар М.Л., Мартовицький А.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення внести проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо прав на пенсійне забезпечення працівників освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення, шахтарів та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи), Мураєв Є.В., реєстр.№3299, на розгляд Верховної Ради України для прийняття його в першому читанні за основу.

 

Голосували:

«за»                     -   11

«утримались»     -   3

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

5.

ПРИСУТНІ: Цехмістер Д.П. – заступник директора Департаменту Міненерговугілля.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Бондаря М.Л. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з оплати житлово-комунальних послуг, Королевська Н.Ю., Солод Ю.В., реєстр.№3313.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету Верховної Ради України у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю питань внести проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з оплати житлово-комунальних послуг, Королевська Н.Ю., Солод Ю.В., реєстр.№3313, на розгляд Верховної Ради України для відхилення.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. Різне.

6.1

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо розгляду та обговорення проблемних питань впровадження стимулюючого регулювання у сфері передачі та постачання електричної енергії під час  проведеного 27.11.2015 р. «круглого столу» на тему "Стимулююче тарифоутворення для обленерго: ціна питання та ефект". 

 

ВИСТУПИЛИ: Кацер–Бучковська Н.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Звернутися у робочому порядку від імені Комітету до НКРЕКП щодо доцільності відтермінування запровадження стимулюючого регулювання для суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність на підставі ліцензії на здійснення діяльності з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами і суб’єктів господарювання, які здійснюють господарську діяльність на підставі ліцензії на здійснення діяльності з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами та ліцензії на здійснення діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом, перегляду параметрів регулювання, що мають довгостроковий строк дії, для цілей стимулюючого регулювання.

 

6.2

 

СЛУХАЛИ: Пропозицію Голови підкомітету Рябчина О.М. щодо заслуховування інформації про ситуацію, яка склалась на ринку природного газу.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію президента Асоціації "Надрокористувачі України" Сторожева Р.І. щодо ситуації, яка склалась на ринку природного газу, в результаті прийняття Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку створення страхового запасу природного газу» від 30 вересня 2015 року № 795

 

ВИСТУПИЛИ: Бєлькова О.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Звернутись у робочому порядку від імені Комітету до Прем'єр-Міністра України щодо відтермінування до кінця опалювального сезону 2015-2016 року введення в дію Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження порядку створення страхового запасу природного газу" від 30 вересня 2015 року № 795 та якнайшвидшого перегляду Постанови в частині зменшення розміру страхового запасу або введення диференціації розміру страхового запасу в залежності від походження ресурсу природного газу (власного видобутку чи торгового ресурсу) з огляду на необхідність приведення зазначених положень у відповідність до вимог частини шостої статті 12 Закону України "Про ринок природного газу" в частині недопущення покладення надмірних фінансових витрат на постачальників, особливо на етапі початкового становлення ринку газу в Україні.

 

 

 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24