Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            10 

                                                                      

                                                                                          18        березня               15     

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Бандуров В.В., Батенко Т.І., Бондар М.Л., Бєлькова О.В., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Кацер–Бучковська Н.В., Клюєв С.П., Лопушанський А.Я., Лівік О.П., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Бондаренко А.Ф., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Звягільський Ю.Л., Кононенко І.В., Куліч  В.П., Ксенжук О.С., Іоффе Ю.Я., Онищенко О.Р.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", реєстр.№2214, друге читання.

 

2. Проект Закону про ринок природного газу, реєстр.№2250, друге читання.

 

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо утримання охоронних зон магістральних та промислових трубопроводів, Сольвар Р.М., Безбах Я.Я., реєстр.№1414.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про електроенергетику" щодо покращення умов для виробництва електроенергії з енергії сонячного випромінювання, Левченко Ю.В., реєстр.№1309.

 

5. Проект Закону про внесення змін до статті 17-3 Закону України "Про електроенергетику" щодо покращення умов для виробництва електроенергії з енергії вітру, Левченко О.В., Осуховський О.І., Іллєнко А.Ю., Марченко О.О., Головко М.Й., Рудик С.Я., Бублик Ю.В., реєстр.№1457.

 

6. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, Домбровський О.Г. та інші, реєстр.№2010.

 

7. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку геотермальної електроенергетики та виробництва енергії з інших альтернативних джерел, Балога В.І., реєстр.№2179.

 

8. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території проведення антитерористичної операції, Мартиненко М.В., Бондар М.Л., реєстр.№2375.

 

9. Проект Закону про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо державної підтримки вугільної галузі, Мартиненко М.В., Бондар М.Л., реєстр.№2376.

 

10. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Перелома С.В. – перший заступник голови правління НАК  «Нафтогаз України», Діденко О.В. - виконуючий обов’язки директора ДК «Газ України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", реєстр.№2214, друге читання.

 

ВИСТУПИЛИ: Перелома С.В., Лопушанський А.Я., Кацер–Бучковська Н.В., Насалик І.С., Вовк Д.В., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Лопушанський А.Я., Мартовицький А.В.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законів України про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового стану Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", реєстр.№2214, прийняти у другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Мартиненка М.В.

 

Голосували:

«за»                 -    11

«проти»          -     1

«утримався»   -     2  

«не  голосував» -  1  

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. – Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Янез Копач – Директор секретаріату Енергетичного Співтовариства, Перелома С.В. – перший заступник голови правління НАК  «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо проекту Закону про ринок природного газу, реєстр.№2250, друге читання.

 

ВИСТУПИЛИ: Перелома С.В., Лопушанський А.Я., Рябчин О.М., Бєлькова О.В., Кацер–Бучковська Н.В., Насалик І.С., Вовк Д.В., Войціцька В.М., Підлісецький Л.Т.,  Домбровський О.Г., Янез Копач, Лопушанський А.Я., Мартовицький А.В.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти проект Закону про ринок природного газу, КМУ, реєстр.№2250, в другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити заступника Голови Комітету Бєлькову О.В.

 

Голосували:

«за»                 -    14

 «утримався»   -    1  

«не  голосував» -  1  

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

3 - 7.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу розгляду проектів Законів про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо утримання охоронних зон магістральних та промислових трубопроводів, Сольвар Р.М., Безбах Я.Я., реєстр.№1414, про внесення змін до Прикінцевих положень Закону України "Про електроенергетику" щодо покращення умов для виробництва електроенергії з енергії сонячного випромінювання, Левченко Ю.В., реєстр.№1309, про внесення змін до статті 17-3 Закону України "Про електроенергетику" щодо покращення умов для виробництва електроенергії з енергії вітру, Левченко О.В., Осуховський О.І., Іллєнко А.Ю., Марченко О.О., Головко М.Й., Рудик С.Я., Бублик Ю.В., реєстр.№1457, про внесення змін до деяких законів України щодо конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, Домбровський О.Г. та інші, реєстр.№2010, та про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку геотермальної електроенергетики та виробництва енергії з інших альтернативних джерел, Балога В.І., реєстр.№2179, на наступне засідання Комітету.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету.

 

8.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. – Міністр енергетики та вугільної промисловості України, Вовк Д.В. В.о. Голови  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території проведення антитерористичної операції, Мартиненко М.В., Бондар М.Л., реєстр.№2375.

 

ВИСТУПИЛИ: Насалик І.С., Чижмарь Ю.В., Домбровський О.Г., Рябчин О.М., Вовк Д.В., Войціцька В.М., Демчишин В.В. Мартовицький А.В.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо особливостей регулювання відносин у сфері енергетики на території проведення антитерористичної операції, Мартиненко М.В., Бондар М.Л., реєстр.№2375, прийняти у першому читанні та в цілому.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову Комітету Мартиненка М.В.

 

Голосували:

«за»                 -    10

 «утримався»   -    3

«не  голосував» -  3  

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

 

 

 

 

9.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. – Міністр енергетики та вугільної промисловості України,

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проекту Закону про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо державної підтримки вугільної галузі, Мартиненко М.В., Бондар М.Л., реєстр.№2376.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартовицький А.В., Батенко Т.І.,  Бандуров В.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань бюджету внести проект Закону про внесення змін до додатка № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" щодо державної підтримки вугільної галузі, Мартиненко М.В., Бондар М.Л., реєстр.№2376, на розгляд Верховної Ради України для прийняття його у першому читанні за основу та в цілому.

 

Голосували:

«за»                 -    8

 «не  голосував» -  3  

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

10.(Різне)

 

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету Домбровського О.Г. щодо створення на базі Комітету робочої групи з питань опрацювання законопроектів щодо створення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії.

 

ВИСТУПИЛИ: Вовк Д.В., Войціцька В.М., Демчишин В.В.. Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Створити робочу групу з питань з питань опрацювання законопроектів щодо створення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії.

2. Призначити Головою робочої групи першого заступника Голови Комітету Домбровського О.Г.

3. Голові робочої групи визначитися з персональним складом робочої групи з числа народних депутатів – членів Комітету, представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), секретаріату Комітету. Перші результати роботи доповісти на наступному засіданні Комітету.

2.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо дати проведення Комітетських слухань з проблематики функціонування теплової генерації України.

 

ВИСТУПИЛИ: Мартовицький А.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

На виконання рішення Комітету від 04 березня 2015 р. (протокол №9) щодо Комітетських слухань з проблем функціонування теплової генерації України визначити датою їх проведення 8 квітня 2015 р.

 

Рішення прийнято одноголосно.

3.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата Підлісецького Л.Т. щодо проведення презентації законопроектів щодо лібералізації ринку електричної енергії України (стосовно внесення змін до Закону України від 24 жовтня 2013 року № 663-VII «Про засади функціонування ринку електричної енергії України») та «Про регулювання в енергетиці». 

                                                                                                          

ВИСТУПИЛИ: Вовк Д.В., Демчишин В.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Провести презентацію законопроекту щодо лібералізації ринку електричної енергії України (стосовно внесення змін до Закону України від 24 жовтня 2013 року № 663-VII «Про засади функціонування ринку електричної енергії України») після надходження його до Верховної Ради України.

2. Провести презентацію законопроекту «Про регулювання в енергетиці» 8 квітня 2015 року.

 

Рішення прийнято одноголосно.

4.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо рішення Комітету від 4 березня 2015 р. (протокол №9) про створення постійно діючої робочої групи з питань перевірки дотримання законодавства у діяльності ДП «НЕК «Укренерго» у період 2014-2015 рр. та з вивчення практики застосування Закону України №5021-VI від 22.06.2012 р. «Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій» на чолі з народним депутатом України Чижмарем Ю.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Відмінити рішення Комітету від 4 березня 2015 р. (протокол №9) про створення постійно діючої робочої групи з питань перевірки дотримання законодавства у діяльності ДП «НЕК «Укренерго» у період 2014-2015 рр. та з вивчення практики застосування Закону України №5021-VI від 22.06.2012 р. «Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій».

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

       Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24