Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ № 13

 

 

                                                                                     20     травня                 15.

 

                                                                                         м. Київ

 

 

 

 

ГОЛОВУЄ: голова Комітету – Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету - Домбровський О.Г., Насалик І.С.,
Войціцька В.М., Лопушанський А.Я., Бондар М.Л., Бєлькова О.В., Батенко Т.І.,
Звягільський Ю.Л., Іоффе Ю.Я., Ксенжук О.С., Лівік О.П., Підлісецький Л.Т., Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін, О.М., Зенюк Л.О.,
Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Кальченко М.В., Бондаренко А.Ф., Хала Д.О.

 

ВІДСУТНІ: Бандуров В.В., Кацер-Бучковська Н.В., Клюєв С.П.,
Кононенко І.В., Мартовицький А.В., Онищенко О.Р.

 

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення належного комерційного обліку природного газу, теплової енергії, гарячої та холодної води для населення, Сташук В.Ф., реєстр.№2636.

 

2.     Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо недопущення збільшення тарифів на комунальні послуги для населення за відсутності приладів обліку (лічильників), Алєксєєв С.О.,
Фірсов Є.П., реєстр.№
2483

 

 

3. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо заборони відключення об'єктів централізованого водопостачання та водовідведення від системи енергопостачання,
Матківський Б.М., Мусій О.С. та інші, реєстр.№2653.

 

4. Проект Постанови про встановлення мораторію на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, Колесніков Д.В.,
Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю
., реєстр.№2347.

 

5. Проект Закону про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2342.

 

6. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (щодо отримання комунальних послуг), Геращенко І.В. та інші, реєстр.№2481.

 

7. Проект Закону України про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, Бабак А.О., Підлісецький  Л.Т. та інші, реєстр.№2706.

 

8. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Сташук В.Ф. - народний депутат України, Діденко І.М.  - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Мар’євич К.М. - заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник Управління нормативно-методичного забезпечення Мінрегіону, Хоцянівська Н.В. – начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Сташука В.Ф. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення належного комерційного обліку природного газу, теплової енергії, гарячої та холодної води для населення, реєстр.№2636.

 

ВИСТУПИЛИ:  Лопушанського А.Я.,  Діденко І.М., Мартиненко М.В. 

 

ВИРІШИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення належного комерційного обліку природного газу, теплової енергії, гарячої та холодної води для населення, реєстр.№2636, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Лопушанського А.Я.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М.  - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Мар’євич К.М. - заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник Управління нормативно-методичного забезпечення Мінрегіону, Хоцянівська Н.В. – начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону.

 

 

СЛУХАЛИ: Інформацію голови підкомітету Лопушанського А.Я. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо недопущення збільшення тарифів на комунальні послуги для населення за відсутності приладів обліку (лічильників), реєстр.№ 2483.

(Додаток: лист авторів щодо розгляду без участі авторів, на 1 арк.)

 

ВИСТУПИЛИ:  Діденко І.М., Мартиненко М.В.  

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо недопущення збільшення тарифів на комунальні послуги для населення за відсутності приладів обліку (лічильників), авт. Алєксєєв С.О., Фірсов Є.П., реєстр.№ 2483.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Лопушанського А.Я.

 

Голосували:

«за»                  - 12

«утрималися»  - 2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Матківський Б.М. - народний депутат України,
Дехтярчук О.В. - народний депутат України,  Діденко І.М.  - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Мар’євич К.М. - заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник Управління нормативно-методичного забезпечення Мінрегіону,
Хоцянівська Н.В. – начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону
.

 

СЛУХАЛИ: інформацію народних депутатів України Матківського Б.М. та Дехтярчука О.В. щодо  проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» щодо заборони відключення об'єктів централізованого водопостачання та водовідведення від системи енергопостачання, Матківський Б.М., Мусій О.С. та інші, реєстр.№2653.

 

ВИСТУПИЛИ:  Підлісецький Л.Т., Чижмарь Ю.В., Лопушанський А.Я., Насалик І.С.,  Діденко І.М., Мартиненко М.В.  

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» щодо заборони відключення об'єктів централізованого водопостачання та водовідведення від системи енергопостачання, Матківський Б.М., Мусій О.С. та інші, реєстр.№2653.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити голову підкомітету Підлісецького Л.Т.

 

Голосували:

         «за»                     - 8

«не голосували» - 6

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

4-5.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М.  - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Мар’євич К.М. - заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник Управління нормативно-методичного забезпечення Мінрегіону, Хоцянівська Н.В. – начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету - Мартиненка М.В щодо перенесення розгляду проекту Постанови про встановлення мораторію на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2347, та проекту Закону про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2342 на прохання авторів. (Додаток: листи авторів, на 2 арк.)

 

ВІРІШИЛИ:

Перенести розгляд проекту Постанови про встановлення мораторію на введення в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2347 та проекту Закону про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги Колесніков Д.В., Шуфрич Н.І., Вілкул О.Ю., реєстр.№2342, на одне з наступних засідань Комітету.

 

6.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М.  - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Мар’євич К.М. - заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник Управління нормативно-методичного забезпечення Мінрегіону, Хоцянівська Н.В. – начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо перенесення розгляду проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (щодо отримання комунальних послуг), Геращенко І.В. та інші, реєстр.№2481, у зв’язку із відсутністю авторів законопроекту.

 

ВІРІШИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (щодо отримання комунальних послуг), Геращенко І.В. та інші, реєстр.№2481,  на одне з наступних засідань Комітету.

7.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М.  - заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості, Мар’євич К.М. - заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник Управління нормативно-методичного забезпечення Мінрегіону, Хоцянівська Н.В. – начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію голови підкомітету Підлісецького Л.Т. щодо проекту Закону України про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, Бабак А.О., Підлісецький  Л.Т. та інші, реєстр.№2706.

 

ВИСТУПИЛИ: Лопушанський А.Я., Насалик І.С., Діденко І.М., Мартиненко М.В.  

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства внести проект Закону України про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення, Бабак А.О., Підлісецький  Л.Т. та інші, реєстр.№2706, на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Голосували:

«за»                 - 12

«утрималось» - 2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

8. Різне

 

СЛУХАЛИ: інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо проведення Комітетських слухань на тему «Перспективи та шляхи нарощування видобутку вітчизняних нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України».

 

ВИСТУПИЛИ: Лопушанський А.Я., Насалик І.С.

 

ВИРІШИЛИ:

Провести Комітетські слухання  на тему «Перспективи та шляхи нарощування видобутку вітчизняних нафти та газу для підвищення енергетичної безпеки України» 9 червня 2015 року у м. Києві.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету                                                                       М. МАРТИНЕНКО

 

Секретар Комітету                                                                  В. ВОЙЦІЦЬКА

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24