Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            16 

                                                                      

                                                                                          1         липня              15    

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Батенко Т.І., Бондар М.Л., Бєлькова О.В., Домбровський О.Г., Іоффе Ю.Я., Кацер–Бучковська Н.В., Ксенжук О.С., Мартовицький А.В., Лівік О.П., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Чебакова В.Е., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Бандуров В.В., Войціцька В.М., Звягільський Ю.Л., Кононенко І.В., Клюєв С.П., Лопушанський А.Я., Насалик І.С., Онищенко О.Р.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо уточнення порядку компенсацій за оплату комунальних послуг, реєстр.№ 1634 (друге читання).

 

2. Проект Закону про мораторій на закриття шахт, які не виробили свої ресурси, Королевська Н.Ю. та інші, реєстр.№2522.

 

3. Проект Постанови про невідкладні заходи щодо подолання критичного стану у вугільній промисловості та відновлення належного соціального захисту шахтарів, Королевська Н.Ю., Мартовицький А.В., реєстр.№2728.

 

4. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо порядку компенсації споживачам вартості встановлених ним лічильників обліку природного газу постачальниками газу), Балога В.І., реєстр.№2824

 

5. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо обов'язків енергопостачальників, електропередавальних організацій та споживачів енергії, Курячий М.П., реєстр.№2944.

 

6. Проект Закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій", Чижмарь Ю.В. та інші, реєстр.№2951.

 

7. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" (щодо громадського моніторингу (контролю) якості природного газу), Ляшко О.В., Чижмарь Ю.В. та інші, реєстр.№2002а.

 

8. Інформація Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та НАК «Нафтогаз України» про стан виконання положень Закону України від 09.04.2015 № 329-VIII «Про ринок природного газу» та розробки вторинного законодавства до нього.

 

9. Різне.

1.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Бондара М.Л. щодо проекту Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо уточнення порядку компенсацій за оплату комунальних послуг, Бондар М.Л. та інші, реєстр.№1634 (друге читання).

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Іоффе Ю.Я., Мартовицький А.В., Бєлькова О.В.,  Підлісецький Л.Т., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Перенести прийняття рішення щодо проекту Закону (друге читання) про внесення змін до Гірничого закону України щодо уточнення порядку компенсацій за оплату комунальних послуг, Бондар М.Л. та інші, реєстр.№1634, на наступне засідання Комітету до надання фінансово-економічних розрахунків зміни показників бюджету внаслідок прийняття законопроекту.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ:

          1. Інформацію Голови Комітету щодо прохання автора розглядати проект Закону без його присутності (лист додається).

          2.  Інформацію Голови підкомітету Бондара М.Л.  щодо проекту Закону про мораторій на закриття шахт, які не виробили свої ресурси, Королевська Н.Ю. та інші, реєстр.№2522.

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Мартовицький А.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про мораторій на закриття шахт, які не виробили свої ресурси, Королевська Н.Ю. та інші, реєстр.№2522, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Бондара М.Л.

 

Голосували:

«за»                     -   11

«утримався»       -   2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію народного депутата України Мартовицького А.В. щодо проекту Постанови про невідкладні заходи щодо подолання критичного стану у вугільній промисловості та відновлення належного соціального захисту шахтарів, Королевська Н.Ю., Мартовицький А.В., реєстр.№2728.

 

ВИСТУПИЛИ: Бондар М.Л., Діденко І.М., Бєлькова О.В.,  Підлісецький Л.Т., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Постанови про невідкладні заходи щодо подолання критичного стану у вугільній промисловості та відновлення належного соціального захисту шахтарів, Королевська Н.Ю., Мартовицький А.В., реєстр.№2728, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Бондара М.Л.

 

Голосували:

«за»                     -   12

«утримався»       -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

4.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Перелома С.В. – перший заступник голови НАК  «Нафтогаз України», Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ:

1. Інформацію Голови Комітету щодо розгляду проекту Закону без участі автора.

          2.  Інформацію заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Діденка І.М. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо порядку компенсації споживачам вартості встановлених ним лічильників обліку природного газу постачальниками газу), Балога В.І., реєстр.№2824.

 

ВИСТУПИЛИ: Чижмарь Ю.В., Бєлькова О.В., Підлісецький Л.Т.,  Кацер–Бучковська Н.В., Діденко І.М., Батенко Т.І., Бондар М.Л., Домбровський О.Г., Перелома С.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо порядку компенсації споживачам вартості встановлених ним лічильників обліку природного газу постачальниками газу), Балога В.І., реєстр.№2824, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Лопушанського А.Я.

 

Голосували:

«за»                     -    7

«утримався»       -    5

«проти»               -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Курячий М.П. - народний депутат України, Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Курячого М.П. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо обов'язків енергопостачальників, електропередавальних організацій та споживачів енергії, Курячий М.П., реєстр.№2944.

 

ВИСТУПИЛИ: Підлісецький Л.Т., Морозова В.І., Діденко І.М.,    Домбровський О.Г., Батенко Т.І.,  Бєлькова О.В., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про електроенергетику" щодо обов'язків енергопостачальників, електропередавальних організацій та споживачів енергії, Курячий М.П., реєстр.№2944, на одне з наступних засідань Комітету.

 

Голосували:

«за»                     -   8

 «утримався»       -  4

«не голосував»   -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

6.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо зняття з розгляду проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій", Чижмарь Ю.В. та інші, реєстр.№2951, на прохання автора.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо зняття з розгляду проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій", Чижмарь Ю.В. та інші, реєстр.№2951, на прохання автора у зв'язку з відкликанням.

 

Рішення прийнято одноголосно.

7.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Перелома С.В. – перший заступник голови НАК  «Нафтогаз України», Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Чижмаря Ю.В.  щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" (щодо громадського моніторингу (контролю) якості природного газу), Ляшко О.В., Чижмарь Ю.В. та інші, реєстр.№2002а.

 

ВИСТУПИЛИ: Діденко І.М., Перелома С.В., Морозова В.І., Підлісецький Л.Т., Бєлькова О.В.,  Мартовицький А.В., Домбровський О.Г., Мартиненко М.В.

 

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Закону України "Про ринок природного газу" (щодо громадського моніторингу (контролю) якості природного газу), Ляшко О.В., Чижмарь Ю.В. та інші, реєстр.№2002а, повернути суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Лопушанського А.Я.

 

Голосували:

«за»                     -   10

«утримався»       -   2

«не голосував»   -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

8.

 

ПРИСУТНІ: Діденко І.М. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Перелома С.В. – перший заступник голови НАК  «Нафтогаз України», Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо переносу заслуховування інформації Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та НАК «Нафтогаз України» про стан виконання положень Закону України від 09.04.2015 № 329-VIII «Про ринок природного газу» та розробки вторинного законодавства до нього на наступне засідання Комітету.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Голови Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.Різне

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо ситуації, яка склалася у зв'язку з не прийняттям Верховною Радою України проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України "Про ринок природного газу" (щодо особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу), реєстр. №2055а.

 

ВИСТУПИЛИ: Бєлькова О.В., Баданова Є.В., Перелома С.В., Чижмарь Ю.В.,   Домбровський О.Г., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Робочій групі під головуванням заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. підготувати нову редакцію проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України «Про ринок природного газу» (стосовно особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу у перехідний період), для розгляду на наступному засіданні Комітету.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 



 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24