Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                            17 

                                                                      

                                                                                          15         липня              15     

 

                                                                                       м. Київ

 

ГОЛОВУЄ:  Голова Комітету  Мартиненко М.В.

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Батенко Т.І., Бондар М.Л., Войціцька В.М., Домбровський О.Г., Іоффе Ю.Я., Кононенко І.В., Лопушанський А.Я., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Лівік О.П., Підлісецький Л.Т.,  Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Чебакова В.Е., Хала  Д.О.

 

ВІДСУТНІ: Бандуров В.В., Бєлькова О.В., Звягільський Ю.Л., Кацер–Бучковська Н.В., Ксенжук О.С., Клюєв С.П., Онищенко О.Р.

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії, Кононенко І.В.,Король В.М., Мартиненко М.В., реєстр.№2260а.

 

2. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України "Про ринок природного газу" (стосовно особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу у перехідний період), Бєлькова О.В. та інші, реєстр. №2312а.

 

3. Проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо уточнення порядку компенсацій за оплату комунальних послуг, друге читання, реєстр.№1634.

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій, Ляшко О.В., Чижмарь Ю.В. та інші, реєстр.№2130а.

 

5. Проект Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр.№2966.

 

6. Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку виробництва та ринку альтернативних палив, дерегуляції виробництва біоетанолу та гармонізації законодавства з нормами Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства, Сугоняко О.Л. та інші, реєстр.№2044а.

 

7. Інформація Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та НАК «Нафтогаз України» про стан виконання положень Закону України від 09.04.2015 № 329-VIII «Про ринок природного газу» та розробки вторинного законодавства до нього.

 

8. Про затвердження Плану роботи Комітету на Третю сесію.

 

9. Різне.

 

1.

 

ПРИСУТНІ: Король В.М. – народний депутат України, Огньов А.В.– начальник управління з питань функціонування та реформування електроенергетичного сектору Міністерства палива та енергетики України, Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Короля В.М. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії, Кононенко І.В.,Король В.М., Мартиненко М.В., реєстр.№2260а.

 

ВИСТУПИЛИ: Насалик І.С., Підлісецький Л.Т.,  Іоффе Ю.Я., Кононенко І.В., Лівік О.П., Мартовицький А.В., Домбровський О.Г.,  Морозова В.І.,  Чижмарь Ю.В., Войціцька В.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Перенести розгляд проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії, Кононенко І.В.,Король В.М., Мартиненко М.В., реєстр.№2260а, на наступне засідання Комітету.

 2. Підкомітету з питань нетрадиційних та відновлювальних джерел енергії (Лівік О.П.) провести аналіз даного законопроекту та підготувати свої рекомендації.

 

Рішення прийнято одноголосно.

2.

 

ПРИСУТНІ: Нестор Л.І. – радник Міністра палива та енергетики України, Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Перелома С.В. - перший заступник голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», Баданова Є.В. - головний юрисконсульт Управління загально-правової роботи Юридичного департаменту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію секретаря Комітету Войціцької В.М. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України "Про ринок природного газу" (стосовно особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу у перехідний період), Бєлькова О.В. та інші, реєстр.№2312а.

 

ВИСТУПИЛИ: Чижмарь Ю.В., Перелома С.В., Баданова Є.В., Домбровський О.Г.,  Рябчин О.М., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення їх у відповідність до положень Закону України "Про ринок природного газу" (стосовно особливостей провадження господарської діяльності на ринку природного газу у перехідний період), Бєлькова О.В. та інші, реєстр.№2312а, прийняти у першому читанні за основу.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити заступника голови Комітету Бєлькову О.В.

 

Голосували:

«за»                     -    9

«утримався»       -    5

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Мартиненков І.М. перший заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України..

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Голови підкомітету Бондара М.Л. щодо фінансово-економічних розрахунків зміни показників бюджету внаслідок прийняття проекту Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо уточнення порядку компенсацій за оплату комунальних послуг, реєстр.№1634 (друге читання).

 

ВИСТУПИЛИ: Мартиненков І.М., Мартовицький А.В., Іоффе Ю.Я., Домбровський О.Г.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до Гірничого закону України щодо уточнення порядку компенсацій за оплату комунальних послуг, реєстр.№1634, прийняти у другому читанні та в цілому.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Бондара М.Л.

 

Голосували:

«за»                     -    10

«утримався»       -    2

«не голосували» -    2

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

4.

 

ПРИСУТНІ: Купрієнко О.В. – народний депутат України, Нестор Л.І. – радник Міністра палива та енергетики України, Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Перелома С.В. - перший заступник голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», Кулішова Т.В. – начальник управління Антимонопольного комітету.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Купрієнка О.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій, Ляшко О.В., Чижмарь Ю.В. та інші, реєстр.№2130а.

 

ВИСТУПИЛИ: Підлісецький Л.Т.,  Насалик І.С., Іоффе Ю.Я., Чижмарь Ю.В., Морозова В.І., Кулішова Т.В., Домбровський О.Г.,  Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1.Рекомендувати Верховній Раді України відхилити проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування плати за приєднання до мереж суб'єктів природних монополій, Ляшко О.В., Чижмарь Ю.В. та інші, реєстр.№2130а.

2. Доповідачем на засіданні Верховної Ради України визначити Голову підкомітету Підлісецького Л.Т.

 

Голосували:

«за»                     -    12

«утримався»       -   1

«проти»               -   1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

5.

 

ПРИСУТНІ: Светелік О.Д. – заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України, Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП); Барінов М.О. - начальник Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Светеліка О.Д. щодо проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, КМУ, реєстр. № 2966.

 

ВИСТУПИЛИ: Домбровський О.Г., Войціцька В.М., Рябчин О.М., Підлісецький Л.Т., Морозова В.І., Чижмарь Ю.В.,  Мартовицький А.В.,   Барінов М.О., Мартиненко М.В.

 

ЗАПРОПОНУВАЛИ:

Підготувати звернення до Прем'єр-Міністра України щодо створення спільної робочої групи з залученням міжнародних експертів з метою розробки нової версії проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та його подання на розгляд Верховної Ради України у вересні 2015 року.

 

6.

 

ПРИСУТНІ: Сугоняко О.Л. - народний депутат України, Нестор Л.І. – радник Міністра палива та енергетики України, Морозова В.І. – член Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Перелома С.В. - перший заступник голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію народного депутата України Сугоняка О.Л. щодо проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку виробництва та ринку альтернативних палив, дерегуляції виробництва біоетанолу та гармонізації законодавства з нормами Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства, Сугоняко О.Л. та інші, реєстр.№2044а.

 

ВИСТУПИЛИ: Батенко Т.І., Чижмарь Ю.В., Домбровський О.Г., Нестор Л.І.,  Перелома С.В., Лівік О.П., Мартиненко М.В.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань податкової та митної політики внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо розвитку виробництва та ринку альтернативних палив, дерегуляції виробництва біоетанолу та гармонізації законодавства з нормами Європейського Союзу та Енергетичного Співтовариства, Сугоняко О.Л. та інші, реєстр.№2044а, для повернення суб’єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

7.

 

СЛУХАЛИ: Голову Комітету Мартиненка М.В. щодо перенесення заслуховування інформації Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та НАК «Нафтогаз України» про стан виконання положень Закону України від 09.04.2015 № 329-VIII «Про ринок природного газу» та розробки вторинного законодавства до нього на наступне засідання Комітету.

 

Інформацію прийняти до відома.

 

8.

 

СЛУХАЛИ:

Інформацію Голови Комітету Мартиненка М.В. про План роботи Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на період третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити  План роботи Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки на період третьої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

(План роботи додається)

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

9.Різне

9.1

СЛУХАЛИ: Пропозицію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо нагородження до Дня Незалежності України Грамотою Верховної Ради України заступника завідувача секретаріату Комітету Зенюк Л.О.  

 

ВИРІШИЛИ:

Звернутися до Голови Верховної Ради України з поданням щодо нагородження до Дня Незалежності України Грамотою Верховної Ради України заступника завідувача секретаріату Комітету Зенюк Л.О.  

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 9.2

СЛУХАЛИ: Пропозицію Голови Комітету Мартиненка М.В. щодо нагородження до Дня Незалежності України Грамотою Верховної Ради України головного консультанта секретаріату Комітету Вдовенка В.Г. 

 

ВИРІШИЛИ:

Звернутися до Голови Верховної Ради України з поданням щодо нагородження до Дня Незалежності України Грамотою Верховної Ради України головного консультанта секретаріату Комітету Вдовенка В.Г. 

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 



 

Голова Комітету                                                      М.МАРТИНЕНКО

 

 

Секретар Комітету                                                    В.ВОЙЦІЦЬКА

 

 

 

 

 
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Протоколи 8”

06 червня 2019 17:02
20 березня 2019 11:30
07 грудня 2018 15:41
22 жовтня 2018 14:20
07 вересня 2018 16:14
06 липня 2018 14:03
22 червня 2018 10:26
18 травня 2018 11:38
05 квітня 2018 17:19
02 березня 2018 16:24