ПРЕС-РЕЛІЗ

 

19 січня 2016 року Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки спільно з Програмою Розвитку ООН в Україні провели «круглий стіл» на тему: «Презентація та обговорення проекту Концепції стратегії низьковуглецевого розвитку України».

Проект Концепції стратегії низьковуглецевого розвитку було представлено паном Ларсом Хендріком, Директором DIW-Econ (Німеччина).

У заході прийняли участь близько ста учасників, серед яких народні депутати України, представники виконавчої влади України. Також представники  міжнародних та громадських організацій, експертного середовища.

Заступник Голови Комітету Ольга Бєлькова привітала учасників семінару та звернула увагу присутніх на необхідності пошуку комплексних рішень, які б мали збалансований ефект та враховували інтереси і потреби, як традиційних вуглецевих галузей, так і сприяли економічному розвитку сучасних низьковуглецевих технологій.

Народний депутат України, Голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Олексій Рябчин наголосив на необхідності видозміни та адаптивного форматування організаційної структури міністерств та інших центральних органів виконавчої влади згідно сучасних викликів. Також О. Рябчин зазначив, що прийняті Парламентом закони, навіть ті, що визначаються «невідкладними», мають дуже складну історію імплементації у реальне життя країни.

Наталя Кацер-Бучковська, народний депутат України, Голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій виділила серед пріоритетних на наступну сесію питання дерегуляції у відновлювальній генерації та врегулювання проблем із виділення земель під такі енергетичні об’єкти.

Поряд з цим, народний депутат України, Секретар Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Остап Єднак зазначив, що Україна потребує розробки і реалізації комплексної, міжгалузевої стратегії розвитку у відкритому форматі із залученням всіх зацікавлених учасників.

У зустрічі також взяла участь заступник Міністра екології та природних ресурсів України Коломієць Світлана, яка зосередила увагу присутніх на міжнародних зобов’язаннях України у кліматичній політиці.

Представник співорганізатора семінару, Сергій Волков передав вітання від директора ПРООН в Україні пана Янтомаса Хімстра і наголосив на актуальності такої дискусії у стінах Парламенту.

За підсумками роботи «кругло столу» учасники зустрічі дійшли згоди, що запропонована Концепція стратегії може стати складовою частиною та, більше того, методологічним каркасом для розробки єдиної стратегії. Урядовці та громадськість висловили сподівання, що Комітет може стати майданчиком для напрацювання такого єдиного документа та звернулися з проханням до депутатів виступити координаторами цього процесу.

Секретаріат Комітету

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

07 травня 2024 11:30
03 травня 2024 12:56
02 травня 2024 18:00
29 квітня 2024 12:55
23 квітня 2024 16:17
22 квітня 2024 15:36
19 квітня 2024 15:34
18 квітня 2024 17:53
15 квітня 2024 16:25
09 квітня 2024 13:50