За підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління» Комітет 1-2 червня відвідав об’єкти Укрнафти у Івано-Франківській та Львівській областях та провів виїзне засідання, на якому обговорив стан нафтовидобутку та перспективи нафтопереробної промисловості в Україні.

 

Виїзне засідання Комітету відбулося в одному з нафтогазовидобувних управлінь ПАТ «Укрнафта» у Львівській області.

 

Під час засідання директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький доповів щодо стану нафтовидобутку та перспектив нафтопереробної промисловості в Україні.

 

За словами керівника, стратегічна мета компанії до 2027 року - забезпечити енергетичну незалежність України по нафтопродуктах шляхом подвоєння обсягів видобутку нафти та газу.

 

«План нашої компанії досить амбіційний, але є підґрунтя, щоб про нього заявляти. Укрнафта має всі можливості, аби бути в переліку українських компаній, що стабілізують роботу фінансово-економічної системи України», - заявив Сергій Корецький.

 

В доповіді керівника було зазначено, що до 2027 року компанія має намір збільшити видобуток нафти з майже 1,5 до 3 млн тонн на рік. Досягати таких показників компанія буде шляхом буріння нових свердловин та інтенсифікації видобутку, відновлення видобутку на непрацюючих свердловинах, впровадження методів підвищення нафтовилучення на існуючих родовищах.

 

Також керівник оголосив про початок буріння 9 свердловин у 2023 році і не менше 30 свердловин у 2024 році. Нагадаємо, за останні роки в середньому Укрнафта бурила 1-2 свердловини на рік. За словами Сергія Корецького, компанія також не брала участь в аукціонах на купівлю нових ліцензій. 

 

«Аналіз зовнішнього середовища показує, що у середньостроковій перспективі продукція компанії залишатиметься затребуваною, а Укрнафта матиме потенціал для розвитку на ключових ринках. Вважаємо, що зовсім скоро про компанію будуть говорити, як про найкращого роботодавця, універсального постачальника нафтопродуктів та високоприбуткове національне підприємство», - додав керівник компанії.  

 

Участь в засіданні також взяли представники територіальних громад у Івано-Франківській та Львівській областях.

 

Територіальні громади підтримують компанію «Укрнафта» у її намірах нарощувати нафтовидобуток в цьому регіоні. За їх словами, Укрнафта є основним партнером. Компанія забезпечує роботою мешканців та є головним джерелом надходжень до місцевого бюджету. Також компанія практикує передачу об’єктів соціально-культурного призначення на баланс ОТГ, зокрема це стадіони та будинки культури.

 

«Для нас важливо дати можливість компанії «Укрнафта» розвиватись в нашому районі, адже з розвитком компанії розвивається і наша громада. За рахунок рентної плати на видобуток нафти та ПДФО громада має ресурс для вирішення не лише питань соціально-економічного характеру, а й покриття дефіциту коштів, які держава не додає у зв’язку з воєнним станом», - сказав Іван Дирів, голова Долинської ОТГ.

 

Народні депутати-члени Комітету у супроводі керівництва ПАТ «Укрнафта» відвідали виробничі об’єкти НГВУ «Бориславнафтогаз» в місті Борислав та Долині.

 

«Об’єкти нафтовидобутку зазвичай залишаються поза увагою народних депутатів, це не правильно, адже ця галузь має не менший потенціал ніж об’єкти газовидобутку і є так само бюджетоутворюючою галуззю. Ми, як представники Комітету, маємо розібратись в роботі цієї компанії і підтримати курс на збільшення видобутку нафти шляхом прийняття відповідних законодавчих рішень. Також необхідно проаналізувати існуюче законодавство, визначити його вплив на розвиток нафтовидобувної галузі», - зазначив Голова Комітету Андрій Герус.

 

Після засідання та відвідування об’єктів Укрнафти, народними депутатами прийнято рішення напрацювати разом з представниками ПАТ «Укрнафта» законодавчі пропозиції, які сприятимуть розвитку нафтовидобутку українськими компаніями.


Фото засідання в медіа-архіві.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 16:17
23 квітня 2024 15:17
22 квітня 2024 15:36
19 квітня 2024 15:34
18 квітня 2024 17:53
15 квітня 2024 16:25
09 квітня 2024 13:50
05 квітня 2024 12:29
04 квітня 2024 11:53
02 квітня 2024 15:25