Комітет за підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління» провів на Харківщині виїзне засідання щодо питань функціонування об’єктів критичної інфраструктури на прифронтових територіях.

Участь у виїзному засідання взяли Начальник Харківської обласної військової адміністрації, представники АТ «Харківобленерго», КП «Харківські теплові мережі», Харківської міської та обласної філії ТОВ «Газорозподільні мережі України», Східного територіального управління обслуговування мережі НЕК «Укренерго», НКРЕКП, Міністерства енергетики, НАК «Нафтогаз України», голови громад Харківської області, міжнародні організації, які залучені до відновлення енергетичної інфраструктури області.

Керівники ключових енергетичних підприємств розповіли про стан критичної інфраструктури міста та прифронтових територій внаслідок ворожих обстрілів, а також доповіли про ситуацію з електропостачанням області.

Внаслідок ворожих ракетних атак енергетична інфраструктура Харківщини зазнала суттєвих пошкоджень. Наразі діють аварійні відключення світла. Як підкреслив Начальник ХОВА Олег Синєгубов, до регіону уже надходить допомога у вигляді генераторів, палива від міжнародних партнерів та інших областей України.

«На сьогодні намагаємося дотримуватися планових відключень електроенергії для населення – 2-3 години на добу. Поступово цю ситуацію будемо виправляти. Досі відповідні служби працюють над ліквідацією наслідків ракетних ударів», – сказав Олег Синєгубов, Начальник ХОВА.

Участь у засіданні також взяли представники Міжнародної організації з міграції та USAID. Вони поділились інформацією щодо існуючих та запланованих проектів допомоги Харківській області. Зокрема це проекти, які стосуються надання малих газових електростанцій та сонячних панелей для безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Голова Комітету Андрій Герус під час обговорень наголосив, що наразі, враховуючи масштаб пошкоджень від ракетних атак росіян на енергетичні об'єкти, Харківська область має стати пріоритетною для надання такої допомоги.

«Наприклад, розглядається можливість встановлення сонячних електростанцій на лікарнях по всій області. Зі свого боку ми намагаємось робити все можливе, щоб допомогти Харківщині відновити електро- та теплопостачання. Хочемо тримати руку на пульсі і розуміти, які подальші кроки потрібні від нас, як від Парламенту, або від нас, як від політиків, адже ми працюємо з іншими органами влади та міжнародними партнерами», – зазначив Андрій Герус.

Члени Комітету також обговорили з головами громад питання допомоги в підготовці до наступного опалювального сезону та питання компенсації заборгованості жителів деокупованих територій за комунальні послуги.

Під час робочої поїздки народні депутати – члени Комітету відвідали об'єкти електроенергетики, аби оцінити руйнування нанесені ворогом, а також проаналізувати ефективність захисних споруд на таких об’єктах.

Фото з робочої поїздки доступне за посиланням: /gallery/75087.html


 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

29 квітня 2024 12:55
25 квітня 2024 14:45
23 квітня 2024 16:17
22 квітня 2024 15:36
19 квітня 2024 15:34
18 квітня 2024 17:53
15 квітня 2024 16:25
09 квітня 2024 13:50
05 квітня 2024 12:29
04 квітня 2024 11:53