Протокол №26 від 27.01.2016

29 січня 2016, 12:45

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу,

ядерної політики та ядерної безпеки

 

01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 5, тел. 255-26-62, факс 255-24-01

                                                               

                                                                                 26 

                                                                      

                                                                                               27          січня            16     

 

                                                                                       м. Київ

 

 

ГОЛОВУЄ:  Перший заступник Голови Комітету  Домбровський О.Г.         

 

ПРИСУТНІ: члени Комітету Батенко Т.І., Бєлькова О.В., Бондар М.Л., КацерБучковська Н.В., Ксенжук О.С., Лівік О.П., Мартовицький А.В., Насалик І.С., Підлісецький Л.Т., Рябчин О.М., Чижмарь Ю.В.

 

Працівники секретаріату Комітету: Дудкін О.М., Постніков С.М., Зенюк Л.О., Тимофієв П.В., Вдовенко В.Г., Хала  Д.О., Кальченко М.В.

 

ВІДСУТНІ: Бандуров В.В., Войціцька В.М., Звягільський Ю.Л., Іоффе Ю.Я., Кононенко І.В., Клюєв С.П., Лопушанський А.Я., Онищенко О.Р.,

 

ПОРЯДОК   ДЕННИЙ:

 

1. Про затвердження Орієнтовного плану основних заходів, які планує здійснити Комітет за період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

2. Про затвердження переліку законопроектів для розгляду під час Дня енергетичного законодавства у Верховній Раді України.

 

3. Уточнення рішення Комітету щодо проекту Закону  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу, КМУ, реєстр.3325.

 

4. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення відносин у сфері теплопостачання, надання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води, КМУ, реєстр.№3742.

 

5. Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів", КМУ, реєстр.№3750.

 

6. Різне.

1.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету  Домбровського О.Г. щодо Орієнтовного плану основних заходів, які планує здійснити Комітет за період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.

 

ВИСТУПИЛИ: Насалик І.С., Бондар М.Л., Мартовицький А.В., Бєлькова О.В., Підлісецький Л.Т., Рябчин О.М., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Прийняти за основу Орієнтовний план основних заходів, які планує здійснити Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки за період четвертої сесії Верховної Ради України восьмого скликання. (Додаток, на ___  арк.)

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

2.

 

ПРИСУТНІ: Вовк Д.В. – Голова  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Баданова Є.В. - заступник начальника відділу  загально-правової роботи Управління загально-правової роботи Юридичного департаменту НАК «Нафтогаз».

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету  Домбровського О.Г. щодо переліку законопроектів для розгляду під час «Дня енергетичного законодавства» у Верховній Раді України.

 

ВИСТУПИЛИ: Підлісецький Л.Т., Мартовицький А.В., Чижмарь Ю.В., Бєлькова О.В., Баданова Є.В., Вовк Д.В.. Насалик І.С., Бондар М.Л., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити та надіслати Голові Верховної Ради України перелік законопроектів для розгляду під час «Дня енергетичного законодавства» у Верховній Раді України (Додаток, на ___  арк.).

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

3.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. -  Міністр енергетики та вугільної промисловості України,  Вовк Д.В. – Голова  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

 

СЛУХАЛИ: Інформацію заступника Голови Комітету Бєлькової О.В. щодо уточнення рішення Комітету щодо проекту Закону  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу, КМУ, реєстр.3325.

 

ВИСТУПИЛИ: Вовк Д.В., Насалик І.С., Демчишин В.В., Бєлькова О.В., Чижмарь Ю.В., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Затвердити запропоновані уточнення рішення Комітету щодо проекту Закону  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу, КМУ, реєстр.3325.

 

Голосували:

«за»                     -    10

«утримався»       -    1

«не голосував»   -    1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

4.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. -  Міністр енергетики та вугільної промисловості України,  Вовк Д.В. – Голова  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Токаренко В.В. – директор Департаменту систем життєзабезпечення Мінрегіону.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію директора Департаменту систем життєзабезпечення Мінрегіону Токаренко В.В. щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення відносин у сфері теплопостачання, надання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води, КМУ, реєстр.№3742.

 

ВИСТУПИЛИ: Підлісецький Л.Т., Насалик І.С., Вовк Д.В., Демчишин В.В., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства внести проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення відносин у сфері теплопостачання, надання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води, КМУ, реєстр.№3742., на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

 

Голосували:

«за»                     -    11

«утримався»       -    1

 

Рішення прийнято більшістю голосів.

 

5.

 

ПРИСУТНІ: Демчишин В.В. -  Міністр енергетики та вугільної промисловості України.

 

СЛУХАЛИ: Інформацію Міністра енергетики та вугільної промисловості України Демчишина В.В. щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів", КМУ, реєстр.№3750.

 

ВИСТУПИЛИ: Підлісецький Л.Т., Мартовицький А.В., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести проект Закону про внесення змін до Закону України "Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів", КМУ, реєстр.№3750, на розгляд Верховної Ради України для прийняття у першому читанні за основу.

2. При підготовці до другого читання передбачити внесення зміни до проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів», реєстр. № 3750, в якому слова «локальна» у відповідному відмінку замінити словами «розподільча» у відповідному відмінку.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6. Різне.

6.1

 

СЛУХАЛИ: Інформацію першого заступника Голови Комітету  Домбровського О.Г. щодо створення робочої групи для опрацювання нової версії проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

ВИСТУПИЛИ: Бєлькова О.В., Чижмарь Ю.В., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Створити робочу групу на чолі з заступником Голови Комітету Бєльковою О.В. для опрацювання нової версії проекту Закону про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

6.2

 

СЛУХАЛИ: Пропозицію заступника Голови Комітету Насалика І.С. щодо заслуховування на наступному засіданні Комітету Міністра енергетики та вугільної промисловості України щодо результатів роботи Міністерства у 2015 році та програми дій Міністерства на 2016 рік.

 

 

ВИСТУПИЛИ: Мартовицький А.В., Домбровський О.Г.

 

ВИРІШИЛИ:

Заслухати на наступному засіданні Комітету Міністра енергетики та вугільної промисловості України щодо результатів роботи Міністерства у 2015 році та програми дій Міністерства на 2016 рік.

 

Рішення прийнято одноголосно.

 

 

 

Перший заступник Голови Комітету                           О.ДОМБРОВСЬКИЙ

 

 

Секретар Комітету                                                           В.ВОЙЦІЦЬКА