Круглий стіл (публічні слухання) на тему: «Природний газ: перехідне паливо між викопними ресурсами та відновлювальними джерелами енергії». 06 березня 2020 року.

10 березня 2020, 11:19

У Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг проведено круглий стіл (публічні слухання) на тему: «Природний газ: перехідне паливо між викопними ресурсами та відновлювальними джерелами енергії».

Природному газу у світі відводиться особлива роль як перехідному виду палива від викопного палива до відновлювальних джерел енергії. У Європі спостерігається тенденція до переходу на використання природного газу для генерації електричної енергії. Так, частка генерації електричної енергії з природного газу у країнах Європейського Союзу за останні роки постійно зростає та у 2019 році склала майже 22%. Також збільшується попит на використання природного газу та його похідних сполук (стиснений природний газ, зріджений природний газ метан, пропан, бутан та їх суміші) у транспорті.

З огляду на це, питання використання потенціалу природного газу як перехідного палива в Україні потребує комплексного розгляду та широкого обговорення за участі стейкхолдерів та експертів для системного включення цього питання до порядку денного Уряду та Парламенту.