12 жовтня 2021 року о 14:00 відбудеться круглий стіл на тему: «Можливості для широкомасштабного встановлення індивідуальних теплових пунктів в Україні»

07 жовтня 2021, 15:51

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг спільно з USAID Проєктом енергетичної безпеки проведуть 12 жовтня 2021 року круглий стіл на тему: «Можливості для широкомасштабного встановлення індивідуальних теплових пунктів в Україні».

Підвищення ефективності теплопостачання та зменшення споживання енергії як з боку надавачів послуг, так і з боку споживачів, є одним з пріоритетів державної політики в сфері енергетики. Оснащення будинків, підключених до систем централізованого теплопостачання, індивідуальними тепловими пунктами (ІТП) є дієвим інструментом підвищення енергоефективності в секторі, що підтверджується практикою як України, так і інших європейських країн.

Для споживачів встановлення ІТП у багатоквартирному будинку може зменшити споживання енергії та забезпечити більш комфортні умови проживання. Крім того, ІТП є необхідною умовою для здійснення інших заходів з підвищення енергоефективності будинків.

В умовах діючого законодавства Україні реалізація проектів зі встановлення ІТП в багатоквартирних будинках відбувається як за власною ініціативою співвласників таких будинків, так і за ініціативою теплотранспортуючих  організацій.  В той же час, останні стикаються з цілим рядом регуляторних бар'єрів та правових прогалин, які є бар’єром для залучення теплотранспортуючими організаціями фінансування для реалізації проектів по оптимізації мережі теплопостачання та оснащення будинків ІТП.

Необхідні заходи по створенню сприятливих умов для оснащення багатоквартирних будинків ІТП будуть предметом обговорення в рамках круглого столу, організованого Комітетом Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг спільно з USAID Проєктом енергетичної безпеки.

В рамках круглого столу планується розглянути чинне законодавче регулювання встановлення ІТП та практику його застосування на місцевому рівні, проаналізувати міжнародний досвід широкомасштабного встановлення ІТП, ознайомитися з пропозиціями по удосконаленню законодавства щодо встановлення ІТП в багатоквартирних будинках.

Учасниками круглого столу будуть народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Агенції США з міжнародного розвитку, Асоціації міст України та інших профільних асоціацій, керівники теплопостачальних підприємств.

Дата проведення – 12 жовтня 2021 року.

Початок заходу о 14:00.

Місце проведення – приміщення Комітету (вул. Липська, 3, зал 3).

З метою реєстрації для участі у засіданні круглого столу звертайтеся до старшого консультанта Комітету Годованюк Вікторії, тел: (044) 255-37-51

Посилання для участі в режимі відеоконференції: https://bit.ly/3afj1Jh (програма (Cisco WebexMeetings)

Номер події: 2391 239 4499, пароль: 12211

Контактна особа з технічних питань підключення: Тимофієв Павло, тел: 095 142-85-78.